KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Brittifutiskausi lähestyy loppuaan, joten nyt pelataan äärimmäisen mielenkiintoisia motivaatiokierroksia. Osa joukkueista on turvassa keskikastissa, kun taas toiset kamppailevat noususta tai putoamisesta. Pyri suosimaan ns. motivaatiojoukkueita rivin teossa.

Kohteen perässä on 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa tätä lukua Vakion peliprosentteihin niin löydät parhaat yli- ja alipelatut merkit.

1: Burnley-Brighton (45-30-25)

Burnley on tukevasti kiinni Eurocup-paikassa, johon oikeuttaa tänä vuonna myös Valioliigan 7. sija. Clarets ei ole voittanut kahteen otteluun, mutta olisi ansainnut kolme pistettä viikko sitten Stoken vieraana. Brighton taistelee yhä sarjapaikastaan ja tarvitsee vielä pari lisäpistettä. Motivaatioetu kaventaa joukkueiden välistä tasoeroa, ja 69% pelattu Burnley on maistuva ohipeli tässä kohtaa. Lapulle siis X2.

2: CrystalP-Leicester (48-26-26)

Vaikean kauden pelannut Crystal Palace näyttää selviävän kuiville. Kotkat ovat yhä putoamisvaarassa, joten motivaatio on kohdallaan ainakin parin kierroksen ajan. Leicesterillä ei ole enää pelattavaa, ja joukkueen suoritukset ovat olleet viime aikoina varsin keskinkertaisia. Lisäksi tärkeä keskikenttäpelaaja Iborra on yhä sivussa. Motivoitunut Palace on selvä suosikki ja kelpaa suht oikein pelattuna myös varmaksi.

3: Huddersfield-Everton (37-30-33)

Sarjanousija Huddersfield otti edellisessä ottelussaan tärkeän kotivoiton Watfordista. Terrierit ovat kuusi pistettä putoamisviivan yläpuolella, ja yksi voitto riittää todennäköisesti varmistamaan sarjapaikan. Evertonin loppukausi on lähinnä pelailua, ja joukkue on ollut heikko vieraissa koko sesongin ajan. Vain 34% pelattu huippumotivoitinut Huddersfield on mainio ideavarma tässä kohteessa.

4: Newcastle-WBA (55-25-20)

Newcastle on ollut erinomaisessa vireessä koko kevään. Harakat tosin hävisivät Evertonille maanantaina, mutta tätä edelsi neljän voiton putki. Newcastle on myös ansainnut täysin saamansa pisteet. Vierasjoukkue WBA on herännyt kauden parhaimpiin suorituksiinsa aivan loppumetreillä. Kotitasuri Liverpoolia vastaan ja vierasvoitto Manchester Unitedista ovat kovia suorituksia. WBA voi yhä säilyä teoriassa, joten virtaa todennäköisesti riittää. 72% pelattu Newcastle on rohkeimmille ohipelin paikka. Toisaalta WBA:n on pakko hakea riskilläkin voittoa, joten osuvampi vaihtoehto 1_2 ei ole huono idea sekään.

5: Southampton-Bournemouth (43-27-30)

Southamptonin tuska jatkuu edelleen. Joukkue nappasi 0-0 tasurin Leicesterin vieraana edellisessä ottelussaan, mutta voitot ovat edelleen kiven alla. Sotonin peliesityksissä on sentään ollut viime peleissä lupaavia merkkejä. Bournemouthilla on takana kaksi tappiota – Manchester Unitedille sekä Liverpoolille. Cherries on käytännössä turvassa sarjan keskikastissa, mutta peli-iloa riittää todennäköisesti kauden loppuun asti. 58% pelattu Southampton on pakko varmistaa. Rohkeat laittavat X2, vaihtoehtoina 1_2 tai 1X2.

6: Swansea-Chelsea (24-26-50)

Swansea on ahdingossa putoamisviivan päällä. Eroa on Southamptoniin vain neljä pistettä, ja takana on viisi voitotonta ottelua. Peliesitykset ovat olleet pääosin kelvollisia, mutta nyt joukkueen on revittävä vielä 4-5 pistettä lisää. Chelsean motivaatio on hieman yllättäen kohonnut. Tottenhamin kompuroinnin myötä eroa Mestarien liigan -sijoille on enää viisi pistettä. Motivaatio on siis kunnossa, ja joukkueen saldona on kolme voittoa putkeen. Vierasvoitto on rajusti ylipelattu, joten Chelsea kannattaa varmistaa oman riskiprofiilin mukaan. Ohipeli vierasvoitosta ei ole myöskään hullumpi idea.

7: Aston Villa-Derby (50-25-25)

Aston Villa taistelee yhä suorasta noususta Valioliigaan. Villa tarvitsee voittoja myös riskillä, sillä tappioilla ei ole sille enää playoffs-paikan kannalta merkitystä. Takana on kolme voittoa ilman päästettyä maalia. Derbyn kevät on ollut tuskaisa, mutta joukkue otti viikolla huipputärkeän voiton kaatamalla Cardiffin kotona 3-1. Derbylle kelpaa ottelusta varmasti myös tasuri, mutta Villan hyökätessä vastaiskupaikkoja tulee riittämään. 67% pelattu Villa on pakko varmistaa. Ohipeli ei oikein maistu, mutta lähtökohdat huomioiden 1_2 lienee fiksuin valinta.

8: Sheffield Utd-Preston (38-28-34)

Sheffield United ja Preston ovat molemmat häviämässä kisan playoffs-paikoista. Kierrokset käyvät vähiin, ja molempien viimeaikainen tuloskunto on aivan liian vaatimaton. Kumpikin joukkue hakee tästä ottelusta vain voittoa, sillä kolme pistettä voisi jättää vielä playoffs-saumat viimeiselle kierrokselle. Vakiossa paras merkki on 25% pelattu Preston. Tässäkin kohteessa 1_2 maistuu lähtökohdat huomioiden parhaiten.

9: QPR-Birmingham (40-27-33)

QPR on ollut jo pidemmän aikaa turvassa sarjan keskivaiheilla. Pelattavaa ei enää ole, mikä on heijastunut viime otteluissa varsin heikkoina suorituksina. Birminghamin sarjapaikka on edelleen uhattuna, jos sen vastustajat voittavat ottelunsa tällä kierroksella. Viime lauantaina joukkue otti huipputärkeän voiton Sheffield Unitedista 2-1, joten itseluottamus on kohdallaan. Selvästi ylipelattu QPR on tässä loistava ohipelin paikka. Pienillä järjestelmillä jopa varma kakkonen on perusteltu haku.

10: Norwich-Leeds (52-24-24)

Norwich ja Leeds ovat peräkkäisillä sijoilla sarjan keskikastissa. Pelattavaa ei ole ollut moneen viikkoon, mutta peliesitykset ovat olleet yleisesti ottaen ihan kelvollisia. Norwich on laadultaan pykälää parempi joukkue, vaikka sarjataulukko muuta väittääkin. Vakiossa 52% pelattu ykkönen kelpaa hyvin varmaksi – Norwich haluaa varmasti esittää parastaan kauden viimeisessä kotiottelussa.

11: Hull-Cardiff (22-24-54)

Hullin vaikea kausi sai viime kierroksella vihdoin helpotusta. Hurja 5-5 tasapeli Bristol Cityn vieraana varmisti joukkueen sarjapaikan. Viimeisissä otteluissa voidaan nähdä aika rentoa pelailua ja tason laskua. Cardiff on huippumotivoitunut ja taistelee suorasta noususta Valioliigaan. Viikolla kärsitty vierastappio Derbyä vastaan pakottaa joukkueen voittoihin myös viimeisissä otteluissa. 53% pelattu vierasvoitto on erinomainen varmaidea.

12: Nottingham-Bristol City (32-29-39)

Nottingham on voittanut kaksi kolmesta edellisestä ottelustaan ja säilyttää näin ollen sarjapaikkansa. Forest pelasi myös tiistaina rästipelin, jossa joukkue kaatoi hieman yllättäen supermotivoituneen Barnsleyn peräti 3-0. Vierailija Bristol Cityn playoffs-haaveet sulivat käytännössä viime lauantain Hull-kotitasuriin. Ottelu lienee pelailua ilman suurempaa draamaa, mutta motivaatioetu on vierailla, jos jollain. Kohde on pelattu vakiossa aivan väärin päin, joten X2 tai 2 ovat erinomaisia valintoja.

13: Barnsley-Brentford (27-27-46)

Barnsleyn säilymishaaveet ovat kokeneet kolauksia viime viikkoina, sillä Tykes on saanut vaivaisen yhden pisteen neljästä edellisestä pelistään. Kaikki on kuitenkin mahdollista, sillä viivan päällä oleva Bolton on yhä vain kahden pisteen päässä. Brentford on ollut viime viikot erinomaisessa iskussa. Joukkue jahtaa tosissaan playoffs-paikkaa, ja Villan vieraana vaikean ottelun pelaava Derby on vain kolmen pisteen päässä. Brentofordilla on hyvät saumat päästä tasapisteisiin kutossijalle ennen viimeistä kierrosta. 47% pelattu Brentford kelpaa näistä lähtökohdista oikein hyvin varmaksi. Barnsleyn kurssin kääntyminen ei näytä todennäköiseltä.

Parhaat varmat: 2:1, 3:1, 11:2
Parhaat ohipelit: 1:X2, 9:X2, 12:X2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!