KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Perinteinen lauantaivakio palaa juhannustauon jälkeen perinteiseen formaattiin. Tällä kertaa kupongilla ei ole mukana MM-kisakohteita, vaan kyseessä on tasainen kattaus Veikkausliigaa, Ykköstä sekä Kakkosta.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät yli- ja alimerkityt kohteet.

1: FC Honka-RoPS (40-29-31)

Nousijajoukkue Honka jatkoi alkuviikolla mainiota virettään kaatamalla Interin 2-3 vieraskentällä. Kyseessä oli kolmas peräkkäinen voitto ja neljäs viiteen otteluun. RoPS jäi sarjajumbo TPS:n kanssa 0-0 kotitasuriin. Tämä tulos katkaisi samalla rovaniemeläisten kolmen ottelun voittoputken. RoPS esiintyy jatkuvasti hieman tuloksiaan heikoimmin, kun taas FC Honka ylittää koko ajan odotukset. Hieman ylipelattu Honka kannattaa varmistaa 31% merkityllä vierasvoitolla.

2: KuPS-SJK (58-23-19)

KuPSin heikko vire sai jatkoa maanantaina, kun joukkue hävisi ansaitusti FC Lahden vieraana 0-1. KuPS on voittanut vain yhden kuudesta viimeisestä ottelustaan, ja sai siinäkin pelissä apuja vastustajan punaisesta kortista. SJK:n kurssi ei ole kääntynyt Eremenko seniorin alaisuudessa mihinkään. Tiistaina tuli turpaan Ilvekseltä maalein 2-3, joka oli kolmas peräkkäinen tappio. KuPS on kahden kriisijoukkueen kohtaamisessa selvä suosikki. 71% merkitty ykkönen on kuitenkin pahasti liikaa. Kannattaa harkita jopa ohipeliä tai vähintään 1X2.

3: Ilves-Inter (54-26-20)

Ilves katkaisi tiistaina viiden ottelun voitottoman putken, kun joukkue haki 2-3 vierasvoiton Seinäjoelta. Ilves on ollut pelillisesti hyvä, mutta tulosta ei vain ole tullut. Inter hävisi puolestaan FC Hongalle samoin numeroin. Valmentajavastuun ottanut John Allen on hankkinut Turkuun vasta yhden voiton neljästä ottelusta. Ilves on kaksikosta laadukkaampi ryhmä ja ansaitsee selkeän suosikkiaseman. Pienillä järjestelmillä 58% pelatun kotivoiton voi hyvin jättää varmaksi.

4: PS Kemi-VPS (31-28-41)

PS Kemi on parantanut viime kierroksilla otteitaan umpisurkean alkukauden jälkeen. Joukkueen saldona on kohtalainen 2-1-3 kuudesta ottelusta, ja mukaan olisi voinut tarttua enemmänkin pisteitä. VPS jäi HJK:n jyrän alle maanantaina maalein 5-0. Kyseessä oli vasta toinen tappio kuuteen otteluun ja kolmas yhdentoista kierroksen aikana. VPS on vakiinnuttanut hyvin paikkansa sarjan keskikastissa. Vepsu on pelattu Vakiossa aivan oikein vierassuosikiksi, joten peliprosentit eivät tarjoa tähän ympäripyöreään matsiin ideoita.

5: HIFK-AC Oulu (56-26-18)

HIFK otti tiistaina tasaisen Ykkösen kärkipaikan taas haltuunsa, kun tasapisteissä ollut KPV hävisi oman ottelunsa. IFK kaatoi Hakan tyylikkäästi maalein 2-0, ja jätti jälleen kerran vastustajansa kauas maalipaikoista. ACO hukkasi karmaisevalla tavalla 2-0 kotijohdon AC Kajaania vastaan 2-2 tasapeliin. Oulu on alkanut nostaa tasoaan viime otteluissa, mutta tiistain esitys oli paha pettymys. Pahasti ylipelattu IFK on pakko varmistaa. Uskotaan tässä kohtaa Oulun tappiottoman putken jatkuvan, ja poimitaan kupongille tylysti X2.

6: KPV-Jaro (44-28-28)

Ykkösen suurin nousijasuosikki KPV putosi tiistain tulosten jälkeen sarjassa neljänneksi. Kokkolalaiset hävisivät JJK:n vieraana 2-0, ja kyseessä oli toinen tappio kolmen kierroksen sisään. KPV:n peli ei kulje missään nimessä esim. IFK:n tasolla, ja riesana on myös poissaoloja. Jaro on tasaisessa sarjassa jopa kakkospaikalla ja pitkästä aikaa kiinni nousussa Veikkausliigaan. Tiistaina joukkue murskasi helposti umpisurkean Klubi-04:n 3-0. Jaro on pitänyt maalinsa puhtaana viisi kertaa kuuden edellisen kierroksen aikana. KPV on ongelmistaan huolimatta hyvä varma, sillä 42% pelattu ykkönen on jäänyt alimerkityksi.

7: FC Haka-EIF (39-32-29)

FC Hakan orastava nousukausi hyytyi tiistaina pahasti IFK:n vieraana. Joukkue ei saanut mitään aikaan ja hävisi Helsingissä puhtaasti 2-0. Tätä ennen Haka kaatoi mm. nousuvireisen Jaron vieraissa 0-2. Sarjan tasurikone EIF kaatoi KTP:n 3-2 ja nousi jaetulle kakkospaikalle. Saldona on edelleen vain yksi tappio koko kauden aikana. Vieraskentällä EIF on päästänyt vain kaksi maalia viiteen ottelun, joten 0-0/1-1 tasapeli on jälleen todella lähellä. Ohitetaan Vakiossa 51% pelattu Haka!

8: KTP-AC Kajaani (44-25-31)

Sarjanousijat kohtaavat Kotkassa, jossa kotijoukkue KTP on jäämässä hieman jälkeen huipputasaisesta keskikastista. Takana on kolme peräkkäistä tappiota ja viisi voitotonta ottelua. AC Kajaani teki kovan nousun Oulussa ja nappasi arvokkaan 2-2 tasapelin. Kajaani on hävinnyt vain kerran viiden kierroksen aikana, ja joukkueen taso näyttäisi riittävän vallan hyvin myös Ykköseen. Ottelun maalimäärä on korkea, joten nostetaan 48% pelatun kotivoiton rinnalle vain 26% merkitty kakkonen.

9: PKKU-MYPA (42-25-33)

PKKU:n alkukausi oli karmeaa katseltavaa, mutta joukkue on saanut viime kierroksilla rivejään kuntoon. PKKU on voittanut kolme neljästä viime ottelustaan ja kaatanut sarjan heikoimpia joukkueita. MYPA:n kausi alkoi niin ikään heikosti, mutta joukkue pelasi kierrokset 5-9 komealla saldolla 4-1-0. Ennen juhannusta MYPA hävisi sitten rumasti MP:n isäntänä maalein 1-4. Kyseessä on perustasoltaan suht tasavahvat joukkueet, ja PKKU ansaitsee ottelussa suosikkiaseman. Vakiossa vain 36% pelattu ykkönen on mainio varma.

10: PEPO-FC Viikingit (53-23-24)

PEPO on tällä hetkellä Kakkosen A-lohkon vahvin joukkue ja ansaitusti piikkipaikalla ilman tappioita. Lappeenrantalaiset pelaavat tänä kesänä tosissaan noususta Ykköseen. Viikingit on yksi sen haastajista vain kolme pistettä perässä. PEPO:lla on takanaan surkea vieraspeli heikon LPS:n kotiluolassa, mutta Viikkarit on myös ollut suurissa ongelmissa viime kierrosten peleissään. Etenkin puolustus on vuotanut pahemman kerran. 61% pelatun PEPO:n rinnalle kannattaa hakea vain 18% merkitty vierasvoitto.

11: FC Espoo-SalPa (30-22-48)

Kakkosen B-lohko on jakaantunut selkeästi kolmen kerroksen joukkueisiin. Espoo kuuluu keskikastin joukkueisiin, jotka ovat ovat tasoltaan selkeästi MuSan, SalPan ja GrIFK:n perässä. Espoo tulee otteluun hyvässä vireessä – SalPan peli on taas yskinyt edeltävillä kierroksilla. Pienillä järjestelmillä SalPa kannattaa jättää oikein pelattuna varmaksi.

12: KäPa-MuSa (20-28-52)

KäPan alkukausi on ollut tuskaa täynnä. Joukkue onnistui korjaamaan kurssiaan kahdella voitolla ennen juhannusta, mutta viikko sitten KäPa romahti 4-0 tappioon todella heikon HJS Akatemian vieraana. MuSa aloitti kauden niin ikään heikosti, mutta joukkue on palautunut sittemmin omalle tasolleen. Takana on kuusi peräkkäistä voittoa maalierolla 16-5. Musa on ottelussa selvä suosikki, mutta maaliodotus on järkyttävän matala verrattuna Kakkosen keskimääräiseen peliin. Mukaan kannattaa ehdottomasti poimia myös 21% pelattu risti.

13: OLS-PK-37 (54-25-21)

Sarjanousija OLS on alkanut nousta C-lohkossa vauhdilla heikon alkukauden jälkeen. Oululaisilla on takana kuusi tappiotonta ottelua saldolla 3-3-0. Peliesityksissä ei ole myöskään valittamista. PK-37 on puolestaan surkeassa iskussa, sillä takana on neljä tappiota viidestä ottelusta. Ainoa tasapelikin olisi tappio ilman 90. minuutin tasoitusmaalia SJK-akatemiaa vastaan. OLS ei ole kuitenkaan perustasoltaan valtavasti parempi joukkue, joten sen suosikkiasema jää vain hieman yli 50 prosenttiin. 74% pelatun kotivoiton ohitus on kupongin paras idea.

Parhaat varmat: 6:1, 9:1, 11:2
Parhaat ohipelit: 5:x2, 7:x2, 13:x2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!