KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Vakioveikkaus on tällä kertaa kokoelma otteluita Veikkausliigasta, Ykkösestä, Kakkosesta ja MM-kisoista. Mielenkiintoiselta kupongilta löytyy paljon peli-ideoita! Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Ilves-HJK (17-29-54)

Ilves on ollut alkukauden ajan tutuilla sijaluvuilla eli viiden parhaan joukossa. Tähän otteluun Ilves tulee kahden selkäsaunan jäljiltä: Honka 4-1 ja KuPS 3-1, joista jälkimmäisen joukkue pelasi jopa kahden miehen alivoimalla. HJK on ottanut pienen alkukompuroinnin jälkeen jo 10 pisteen keulan sarjan kärjessä. Takana on jo 7 voittoa putkeen, eikä Suomen ykkösseurasta ole epäselvyyttä. HJK on vakiossa hieman ylipelattu. Ottelu on ennakkoon erittäin vähämaalinen, joten vain 20% merkitty risti on hyvä haku kakkosen rinnalle.

2: FC Honka-KuPS (30-26-44)

Sarjanousija Honka on pelannut oikein kelvollisen alkukauden. Joukkue on hävinnyt vain yhden edellisestä yhdeksästä ottelusta, ja sekin tuli vieraissa HJK:lle punaisen kortin siivittämänä. KuPS on ansaitusti sarjan kakkospaikalla, ja lanasi Ilveksen edellisessä kotipelissään – tosin punaisten korttien avustuksella. KuPS on kaksikosta sen verran laadukkaampi, että ansaitsee selkeän vierassuosikin aseman. Vakiossa 41% pelattu kakkonen kelpaa etenkin pienissä järjestelmissä hyvin varmaksi.

3: FC Inter-VPS (46-27-27)

Inter teki edellisellä kierroksella harvinaisen tempun ja otti toisen peräkkäisen voittonsa Veikkausliigassa parin vuoden tauon jälkeen. PS Kemi kaatui 1-0, ja kyseessä oli uuden päävalmentajan (John Allen) ensimmäinen voitto. Esitys oli tosin edelleen kovin kehno, joten tästä ei kannata vielä innostua. VPS hävisi RoPSin vieraana 90’ minuutin maalilla, eikä saanut ottelussa mitään aikaan. Vaasalaisten edellisestä voitosta on kulunut jo 7 kierrosta. Inter on Vakiossa hieman ylipelattu, ja 20% merkitty VPS on kohteen maistuvin merkki.

4: PS Kemi-SJK (27-26-46)

PS Kemin orastava nousukausi hyytyi pahemman kerran Interin vieraana. Joukkue hävisi ansaitusti 1-0, mutta tätä edelsi vahva kotimatsi Lahtea vastaan ja vierasvoitto KuPSista. SJK otti tiistaina kauden komeimman voittonsa, kun TPS kaatui maalein 4-0. Kyseessä oli samalla avausvoitto Aleksei Eremenko seniorille, joka on ollut neljän ottelun ajan joukkueen peräsimessä. SJK on ottelussa selvä vierassuosikki, eikä vakiokansa ole tällä kertaa merkinnyt kakkosta turhaan liikaa. Poimitaan SJK varmaksi ja luotetaan joukkueen vihdoin löytäneen kauan kadoksissa olleen iskukykynsä.

5: IFK Mariehamn-RoPS (37-36-37)

IFK Mariehamn on alkanut valua uhkaavasti kohti putoamisviivaa. Saarelaiset eivät ole voittaneet viiteen otteluun, joista neljä on tappioita maalierolla 4-9. IFKM on pitänyt nollat vain kerran koko kaudella, ja saldona on eniten päästettyjä maaleja PS Kemin kanssa. RoPS kaatoi VPS:n tiistaina Okkosen 90’ osumalla ja katkaisi kolmen ottelun voitottoman putken. Joukkue on ollut viime kierrokset huomattavasti alkukautta heikompi. Coin-flip kohde on Vakiossa pelattu aivan oikein, ja ottelu tuntuu todella ympäripyöreältä.

6: KTP-Jaro (38-25-37)

Sarjanousija KTP on aloittanut kauden mukavasti saldolla 2-3-2. Viikko sitten kotkalaiset hakivat HIFK:n vieraana todella arvokkaan 1-1 -tasapelin, ja kyseessä oli kolmas tappioton ottelu peräkkäin. Jaro on hyytynyt parin murskavoiton jälkeen kahteen 0-0 tasapeliin: viikko sitten AC Oulun vieraana, ja sitä ennen EIF:n isäntänä. Ottelun maaliodotus nousee varsin korkealle, ja kyseessä on edellisen kohteen tavoin aivan 50-50 matsi. Rohkeimmat voivat napata vain 34% pelatun kotivoiton jopa varmaksi!

7: EIF-AC Oulu (43-28-29)

EIF on edelleen tappioitta Ykkösessä, eikä joukkue ole päästänyt maaleja kuin yhdessä ainoassa ottelussa. Saldona on uskomaton maaliero 5-2 seitsemän kierroksen jälkeen! Viikko sitten EIF haki 0-2 vierasvoiton Kajaanista, jota edelsi peräsi viisi peräkkäistä tasuria. AC Oulun hyökkäys on ollut viime ottelun pahasti jumissa, sillä saldona on jo kolme matsia ilman maalia. Oulu on lisäksi hävinnyt tähän asti kaikki kauden neljä vieraspeliään. Peräti 64% pelattu EIF ohitetaan tylysti. Tasoeroa joukkueiden välillä ei ole kummoinen.

8: JJK-AC Kajaani (47-23-30)

Veikkausliigasta pudonnut JJK nappasi viikko sitten vihdoin kauden avausvoittonsa. Joukkue kaatoi Hakan vieraissa 0-2 ja onnistui pitämään nollat ensimmäistä kertaa sitten avauskierroksen. AC Kajaani hävisi puolestaan EIF:n isäntänä ja oli ottelussa täysin hampaaton. Tätä edelsi 1-5 vierasvoitto Klubista sekä 5-0 tappio Jaron vieraana. Kajaani on ailahdellut otteissaan. Luotetaan JJK:n saavan vihdoin rivinsä ojennukseen ja kaatavan sarjanousijan kotonaan. 48% pelattu ykkönen kelpaa varmaksi.

9: NJS-MYPA (38-26-38)

NJS avasi kauden neljällä tappiottomalla ottelulla, mutta viime peleissä se on saanut selkäsaunat kärkijoukkueiden vieraana. Ensin Viikingit kaatoi NJS:n 5-2 ja viikko sitten Gnistan 3-1. Sarjanousija MYPA kausi on edennyt täysin päin vastaisesti: neljä matsia ilman voittoa, mutta takana on nyt neljä täyttä pistepottia. Vakiokansa on ylireagoinut MYPA:n voittoputkeen ja pelannut vierasvoiton törkeäsi liikaa. NJS käy jopa varmaksi, mutta 1X on mainio pelivalinta.

10: FC Viikingit-MP (60-20-20)

FC Viikingit on ennakkoon yksi A-lohkon kärkijoukkueista. Viime vuonna nousufinaaliin päässyt seura on aloittanut kauden suht kelvollisesti. Viime kierroksella tuli 3-2 tappio MYPA:n vieraana, mutta tasainen matsi olisi voinut päättyä miten päin vain. MP:n peli on alkanut hieman parantua nihkeän alkukauden jälkeen. Otteet ailahtelevat kuitenkin turhan paljon. Viikkarit on rajusti ylipelattu, ja X2 on ihan kelpo valinta rohkeille, sillä kupongilla ei ole montaa hyvää ohipeliä tarjolla.

11: FC Jazz-FC Kiffen (52-25-23)

FC Jazz on Kakkosen huipputasaisen B-lohkon kuudentena, vaikka joukkueen saldona on vasta yksi tappio. Viikko sitten Jazz jäi MuSan jalkoihin vieraissa, mutta tätä edelsi mukava kuuden ottelun tappioton putki. Kiffen on perustasoltaan luokkaa heikompi, ja takana on todella surkea kotimatsi KaaPon isäntänä. Kiffen on ollut valtavissa ongelmissa koko kauden hyökkäyspelinsä kanssa, ja joukkue on tehnyt vain 3 maalia 7 ottelussa! 65% pelattu Jazz huutaa varmistusta, ja mukaan kannattaa poimia vain 14% pelattu Kiffen. Edellisen kohteen tavoin myös ohipeli kotivoitosta käy hyvin, sillä rivin arvo nousee mukavasti.

12: Peru-Tanska (26-30-44)

Peru ja Tanska kohtaavat toisensa mielenkiintoisen C-lohkon avausottelussa. Peru pääsi kisoihin mukaan ensimmäistä kertaa vuoden 1982 jälkeen, eikä joukkue kuulu Etelä-Amerikan vahvimpien joukkoon. Tanska on puolestaan vakiovieras arvokisoissa. Joukkue on mainio yhdistelmä laadukkaita puolustajia sekä hyökkäyspään taitoa a’la Christian Eriksen. Spurs-tähti johtaa tanskalaiset ottelun selkeäksi suosikiksi, ja Vakiossa vain 36% pelattu Tanska on mukava varma.

13: Kroatia-Nigeria (56-25-19)

Kroatia ja Nigeria kohtaavat D-lohkon avauskierroksella. Kroatia on selkeästi kakkossuosikki Argentiinan jälkeen, ja Nigeria on ennakkoon heikon ryhmä. Kroatia on ottelussa noin 55 prosentin suosikki, sillä puolueettomalla kentällä tasoero ei pääse venymään mahdottoman suureksi. Nigerian vahvuudet ovat puolustavissa pelaajissa, ja joukkueen venyminen tasapeliin olisi hyvä suoritus. Kroatia on odotetusti ylipelattu, joten 20% pelattu risti on ihan hyvä lisä ykkösen rinnalle.

Parhaat varmat: 4:2, 9:1, 12:2
Parhaat ohipelit: 7:x2, 10:x2, 11:x2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!