KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Vakioveikkaus koostuu lähes täysin suomifutiskohteista, eli Vakion kesäkausi on virallisesti alkanut! Ilmaisetvedot.com julkaisee vinkkejä koko kesän ajan myös suomifutis-kupongeille.

Kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät kupongin parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: HJK-FC Honka (70-21-9)

HJK katkaisi viikkokierroksella kolmen peräkkäisen kotitappion putken kaatamalla Interin puhtaasti 3-0. Klubi on voittonsa ansiosta sarjan piikkipaikalla, mutta alkukausi on ollut kaikkea muuta kuin vakuuttava. Sarjanousija Honka on Veikkausliigan keskikastissa saldonaan vain yksi tappio. Vakiossa HJK on hieman ylimerkitty, mutta ei mitenkään dramaattisesti. Pienellä järjestelmällä usein toteutuva kotivoitto kelpaa varmaksi, mutta kukkaron salliessa todennäköinen tasapeli kannattaa ottaa mukaan.

2: Inter-RoPS (35-29-36)

Interin orastava voittoputki katkesi viikolla tylysti HJK:n vieraana maalein 3-0. Tätä ennen joukkue kaatoi SJK:n 0-1 sekä HJK:n Suomen Cupin finaalissa 0-1. Interin puolustus on tiivistynyt sen jälkeen, kun valmentaja Piccareta hylkäsi vihdoin 3-5-2 formaatin. Vierailija RoPS on ollut alkukauden komeetta. Joukkueen paketti pysyy tiiviinä viikosta toiseen, ja saldona on vain kolme päästettyä maalia kymmenessä ottelussa. RoPS saa tässä kohtaa lepoedun, sillä joukkue ei pelannut lainkaan viikolla. Ympäripyöreä kohde on pelattu Vakiossa täysin oikein.

3: KuPS-PS Kemi (81-11-8)

KuPS on tällä hetkellä hienossa vireessä; kahdeksan edellistä ottelua on pelattu saldolla 6-1-1 ja maalierolla 19-8. Kuopiolaiset ovat tehneet eniten maaleja tämän kauden liigassa, ja Rasmus Karjalainen johtaa myös maalipörssiä yhdeksällä osumalla. Vierailija PS Kemi ei ole voittanut otteluakaan sitten avauskierroksen. Puolustus vuotaa, eikä Kemi onnistu kaatamaan edes liigan heikoimpia joukkueita. Luvassa lienee murskavoitto, ja 82% pelatun KuPSin voi jättää hyvin varmaksi.

4: FC Lahti-VPS (54-29-17)

FC Lahti on sarjassa ansaitusti neljäntenä. Joukkueen peli kulkee, eikä kauden saldona ole kuin yksi vierastappio Rovaniemellä. Lahti on ollut etenkin kotonaan vakuuttava ja pitänyt maalinsa puhtaana jo kolme peliä peräkkäin. Vierailija VPS on ollut hieman ennakoitua parempi ja näyttäisi kuuluvan keskikastiin. Vepsu on etenkin vieraspeleissään varsin hampaaton ja puolustava. Lahti on selvä kotisuosikki, mutta hieman ylipelattu. Varma ykkönen kelpaa pienellä budjetilla, mutta suuremmalla järjestelmällä kannattaa poimia risti mukaan. Ottelun maaliodotusarvo on todella matala, joten tasapeli on erittäin todennäköinen.

5: SJK-IFK Mariehamn (49-27-24)

SJK:n surkea alkukausi huipentui tällä viikolla valmentaja Tommi Kautosen potkuihin. Tilalle on tullut Aleksei Eremenko sr. Uusi valmentaja piristää perinteisesti joukkuetta juuri ensimmäisessä kotiottelussa, joten SJK saa tähän otteluun plussaa. IFK on hävinnyt kaksi peliä putkeen heikoilla esityksillä. Kausi on varsin tasapaksu tähän saakka, eikä joukkue hätyyttele tänä vuonna kärkisijoja. Vain 46% pelattu SJK kelpaa hienosti varmaksi.

6: Ilves-TPS (54-29-17)

Ilves on jatkanut viime kausilta tuttuja vähämaalisia otteitaan – kahdeksan edellistä ottelua ovat jääneet kaikki alle kolmen maalin tuloksiin. Ilves on ollut kotonaan vahva, ja onnistunut aiheuttamaan myös RoPSille kauden ainoan vierastappion. TPS on esiintynyt varsin pirteästi, mutta joukkueen maalinteko tuottaa odotetusti valtavaa tuskaa. Turkulaiset ovat Kemin ohella sarjan putoajakandidaatteja. Ilveksen voitto on lähes 10% ylipelattu – vain 21% merkitty tasapeli on kohteen ehdottomasti paras merkki.

7: Real Madrid-Liverpool (41-25-34)

Real Madrid ja Liverpool kohtaavat ansaitusti Mestarien liigan finaalissa. Zinedine Zidanen johtama Real hakee kolmatta peräkkäistä Mestarien liigan voittoa, mikä on uskomaton suoritus. Real on raivannut kaksi vuotta peräkkäin kaikki mantereen parhaat joukkueet tieltään, ja niin tänäkin vuonna. Liverpool on ihastuttanut hyökkäyspelillään koko kauden – suuri kiitos seuran menestyksestä kuuluu Mohamed Salahille. Ottelun maaliodotusarvo lienee korkeampi, kuin yhdessäkään aiemmassa finaalissa. Real on Vakiossa kymmenen pinnaa ylipelattu, joten 26% merkitty Liverpool on ykkösvalinta. Ohipeli Realista tarvitaan todennäköisesti järkevän kupongin muodostamiseksi.

8: Jaro-AC Kajaani (53-23-24)

Jaro on vuodesta toiseen yksi Ykkösen suosikkeja, mutta pietarsaarelaisten peliesitykset eivät tunnu koskaan lunastavan odotuksia. Tämä kausi on alkanut hieman vaihtelevasti; takana on kaksi tappiota kärkijoukkueille ja kaksi vierasvoittoa sarjan heikoista (JJK, Klubi04). AC Sarjanousija Kajaani on yllättänyt positiivisesti ja kaatanut kotonaan sekä Hakan että Oulun. Paperilla Kajaani on luokkaa heikompi Jaroon nähden. Ottelun maaliodotusarvo on poikkeuksellisen korkea. 65% pelattu Jaro kannattaa varmistaa rohkeasti ohittaa, sillä tämän kupongin ohipeli-ideat ovat kovin vähissä.

9: EIF-HIFK (36-28-36)

EIF ihastutti keväällä Suomen Cupissa edeten aina välieriin saakka. Hyvä cup-vire on jatkunut myös Ykkösen puolella, sillä EIF on tällä hetkellä sarjan ainoa tappioton joukkue saldolla 1-3-0. Veikkausliigasta pudonnut HIFK on odotetusti sarjan kärkipaikoilla. Punapaitojen laatu mahdollistaa pikaisen paluun korkeimmalle sarjatasolle. HIFK on hieman ylimerkitty Vakiossa – paras merkki on 28% pelattu EIF. Ympäripyöreään otteluun kannattaa uhrata merkkejä.

10: MP-FCV (52-23-25)

MP:n kausi on sujunut toistaiseksi hieman alakanttiin. Avauskierroksen NJS-tappio oli pohjanoteeraus, mutta otteet ovat alkaneet sen jälkeen parantua. Viime lauantaina MP jyräsi Järvenpäässä vakuuttavan 0-3 vierasvoiton. FC Vaajakoski hurjasti kauden alkuun 0-5 vierasvoiton JäPSistä ja 0-6 voiton Laajasalosta. Tämän jälkeen saldona on yksi tehty maali eikä yhtään voittoa kolmeen otteluun. MP kelpaa hieman alipelattuna hyvin varmaksi.

11: JIPPO-PEPO (36-26-38)

Joensuun JIPPO on aloittanut kauden väkevästi. Joukkueen saldona on ainoastaan yksi tappio, joka tuli kärkiseura Gnistanille edellisellä kierroksella. Vierailija PEPO on Gnistanin peesissä sarjan kakkospaikalla ilman tappioita. Lappeenrannan ykkösjoukkue on pelannut vähämaalisia otteluita tähän saakka, eikä ole vakuuttanut kentällä aivan odotusten mukaisesti. Hyvin ympäripyöreä ottelu on merkitty kohdalleen Vakiossa. PEPO:n vierasvoitto kelpaa rohkeimmille tässä kohteessa varmaksi!

12: MuSa-GriFK (47-28-25)

MuSa on ollut pari viime kautta Kakkosen eliittiä – joukkue on päätynyt lohkossaan toiselle sijalle sekä 2016 että 2017. Kuluva kausi alkoi kahdella voitolla ja kolmella nollapelillä, kunnes MuSa taipui viikko sitten 1-0 tappioon SalPan vieraana. Tulokset 0-1, 0-1, 0-0 ja 1-0 ovat käsittämättömän vähämaalisia tällä tasolla. Ykkösestä pudonnut GrIFK on niin ikään laatujoukkue ja johtaa B-lohkoa ilman tappiota. Avauskierroksten Espoo-tasurin jälkeen saldona on kolme voittoa ja kaksi nollapeliä putkeen. Kyseessä on kahden laatujoukkueen vähämaalinen kohtaaminen, mutta Vakiokansa näyttää olevan pahasti sekaisin MuSan tasosta. Vain 34% pelattu kotivoitto on kupongin maistuvin varma!

13: Fulham-Aston Villa (47-27-26)

Fulham ja Aston Villa kohtaavat Wembleyllä Championshipin nousufinaalissa. Fulham on lähes jokaisen sarjaa seuraavan suosikkijoukkue nousijaksi. Joukkue on pelannut hienoa futista koko kauden, ja moni haluaisi nähdä teinitähti Ryan Sessegnonin Valioliigatasolla. Fulham on ollut joulusta alkaen sarjan paras joukkue, mutta heikko alkukausi pilasi lopulta saumat suoraan nousuun. Aston Villa on ollut tasaisen vahva koko kauden ajan. Laatua ja kokemusta riittää, mutta Fulham jää väkisin finaalin selväksi suosikiksi. Kohde on Vakiossa pelattu lähes täsmälleen oikein, joten peliprosentit eivät tarjoa suurempia ideoita.

Parhaat varmat: 5:1, 10:1, 12:1
Parhaat ohipelit: 6:x2, 7:x2, 8:x2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!