KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain perinteinen Vakio 1 koostuu tällä viikolla sataprosenttisesti suomifutis-kohteista. Tarjolla on herkullinen kuponki, sillä pelikansa on pahasti pihalla muutamien otteluiden tasoeroista.

Jokaisen kohteen perässä ovat ottelun 1-X-2 todennäköisyydet. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: FC Honka-Ilves (34-33-33)

Honka ja Ilves kohtaavat ennakkoon yhdessä kauden vähämaalisimmista matseista. Sarjanousija Honka on pelannut 6/10 ottelustaan tasan, ja seitsemäs oli hyvin lähellä HJK:n vieraana – Honka kuitenkin taipui alivoimalla kauden toiseen tappioon. Ilves on ollut odotetusti hyvä ja vähämaalinen; joukkue on pitänyt nollat viisi kertaa kuuden edellisen ottelun aikana. Honka on 10 pinnaa ylipelattu, joten X2 on hyvä lähtökohta.

2: PS Kemi-FC Lahti (14-25-61)

PS Kemi yllätti kaikki kaatamalla KuPSin vieraskentällä 2-3 viikko sitten. Ottelun alku ei ihmeitä luvannut, mutta Kemi viimeisteli tällä kertaa todella tehokkaasti. FC Lahti jäi Vepsun kanssa kotitasuriin, mutta yleisesti ottaen joukkue on esiintynyt toukokuun todella vahvasti. Saldona on mm. vierasvoitto Töölöstä maalein 1-2. Lahti on selvä suosikki myös pohjoisessa, jossa huono kenttä haittaa varmasti molempia joukkueita. 55% pelattu kakkonen kelpaa varmaksi asti.

3: IFK Mariehamn-Inter (48-26-26)

IFK Mariehamn on tällä hetkellä hieman heikossa hapessa. Takana on vain yksi voitto ja yksi vahva suoritus viiden edellisen kierroksen ajalta. Sarajassa joukkue on suht odotusten mukaisesti keskikastissa. Inter on jatkuvasti vedonlyöntimarkkinan yliarvostama, ja joukkueen puolustus on alkanut jälleen vuotaa. Inter pelaa muuten ihan kelvollisesti, mutta heikko puolustus ei tarjoa otteluissa voiton avaimia. Vakiossa kohde on aivan oikein merkitty – näillä peliprosenteilla ei suurempia ideoita ole tarjolla.

4: KTP-FC Haka (40-27-33)

Sarjanousija KTP on aloittanut kauden hyvin saldolla 2-1-2. Maanantaina joukkue kaatoi kotonaan JJK:n mainion esityksen jälkeen. FC Haka on ailahdellut tuttuun tyyliinsä. Edellisellä kierroksella kaatui kova KPV peräti 3-1, mutta sitä ennen Valkeakosken ylpeys otti lukua Kajaanissa surkealla esityksellä. KTP ansaitsee pienen suosikkiaseman, ja vakiokansa on samaa mieltä. Varsin ympäripyöreä kohde on aivan oikein merkitty.

5: Jaro-EIF (48-28-24)

Jaro on saanut viime otteluissa koneensa käyntiin. Takana on kaksi voittoa ja yhteensä 10 tehtyä maalia! Edellisellä kierroksella joukkue murskasi Kajaanin 5-0, ja tätä ennen kaatui JJK vieraissa 3-5. EIF oli viikko sitten sivustomme tipsinä HIFK:n isäntänä ja jatkoi tappiotonta saldoaan, kuten ennakoimme. Joukkue on erittäin vaikea voitettava, eikä Jaron voittotodennäköisyys nouse yli 50 prosentin. Vakiossa peräti 65% merkitty kotivoitto on ehdottomasti ohitettava! EIF:n menestys palkitsee taas kerran hienosti.

6: KPV-AC Oulu (54-25-21)

Sarjan ylivoimainen voittajasuosikki KPV on ollut kauden avauskierroksilla vaikeuksissa. Saldona on vasta kaksi voittoa viidestä ottelusta ja vaivaiset kuusi tehtyä maalia. Edellisellä kierroksella KPV nöyrtyi Hakan vieraana maalein 3-1. AC Oulu on ailahdellut, eikä joukkue onnistu etenkään vieraissa luomaan riittävästi laatupaikkoja. Eväitä on parempaan, mutta Kokkolan visiitti näyttää vaikealta. Vakiossa 61% pelattu KPV kannattaa varmistaa tasurilla.

7: FC Jazz-KäPa (45-28-27)

FC Jazz on aloittanut kauden toistaiseksi tappioitta saldolla 2-3-0. Porilaiset ovat olleet monessa ottelussa alakynnessä, mutta onnistuneet silti välttämään tappiot. KäPan kausi on sujunut mollivoittoisemmin, ja joukkue oli lähellä hävitä myös maanantaina KaaPon isäntänä. Yliaikamaali pelasti kuitenkin pisteen. KäPa on huikean vähämaalinen joukkue Kakkosen tasoon nähden, ja ottelun maaliodotus ei ole korkealla. Jazz on todella rajusti ylipelattu, joten 69% merkitty kotivoitto on syytä ohittaa.

8: GrIFK-Kiffen (61-22-17)

GrIFK johtaa Kakkosen B-lohkoa ansaitusti saldolla 4-1-0 ja maalierolla 11-4. Ainoa tasapeli tuli kauden avauskierroksella Jazzin vieraana, ja IFK oli siinäkin ottelussa parempi joukkue. Kiffen pelasi myös neljä ensimmäistä kierrosta ilman tappioita, mutta taipui tiistaina SalPan isäntänä maalein 1-3. Takana oli tätä ennen neljä ottelua ilman yhtään päästettyä maalia. GrIFK on pari luokkaa vahvempi joukkue ja ottelun selvä suosikki. Ykkönen on hieman ylipelattu, mutta pienellä järjestelmällä ’Grani’ kelpaa myös varmaksi.

9: KaaPo-MuSa (26-26-48)

KaaPo on aloittanut kauden ihan kelvollisesti saldolla 3-1-2. Joukkue menetti maanantaina KäPan vieraana kauden neljännen voiton katkerasti yliaikamaaliin. Kotona Kaarinassa joukkue on voittanut BK:n sekä HIFK:n junnut maalierolla 5-2. MuSa otti viikko sitten rumasti turpaan GrIFK:n isäntänä. Kyseessä oli jo kolmas voitoton ottelu putkeen vain yhden tehdyn maalin kera. Perustasoltaan Salaman pitäisi olla lohkon kärkeä. Ottelun peliprosentit ovat aivan päättömät, joten 30% pelattu MuSa on upea varma!

10: Klubi04-AC Kajaani (40-27-33)

Kohteessa 10 hypätään takaisin Ykköseen, jossa vastakkain ovat sarjanousijat Klubi-04 ja AC Kajaani. HJK:n juniorijoukkue kaatoi edellisessä kotipelissään AC Oulun 1-0, eikä kauden esityksissä ole suurta valittamista. Kajaani puolestaan romahti Jaron vieraana 5-0 tappioon. Kyseessä oli kauden ensimmäinen rimanalitus – aiemmin joukkue on esiintynyt odotuksiin nähden hyvin. Vakiossa kohde on selkeä X2, sillä Klubin voittoa on pelattu peräti 56%.

11: JäPS-JIPPO (40-25-35)

JäPS on aloittanut tämän kauden Kakkosen aivan käsittämättömillä maalijuhlilla. Viikko sitten joukkue kaatoi PKKU:n vieraissa 2-7, ja tätä ovat edeltäneet 0-3, 4-5, 1-2, 1-3 ja 0-5 tulokset. Rumia tappioita ja hurjia voittoja. Joensuun JIPPO on ollut tasapainoisempi nippu ja hävinnyt ainoastaan kärkijoukkue Gnistanille yhden maalin erolla. JIPPO on kaksikosta aavistuksen edellä rankingissa, mutta JäPS jää ottelussa pienen suosikin asemaan. Vakiossa suht ympäripyöreä kohde on pelattu aivan kohdalleen.

12: OLS-VIFK (30-26-44)

OLS:n kausi on alkanut suht odotetusti saldolla 2-1-3. Viikko sitten joukkue väänsi arvokkaan tasapelin SJK:n B-tiimin vieraana, ja esitys oli lisäksi todella vahva. Vaasan kakkosjengi VIFK on pari luokkaa vahvempi joukkue, mutta selkeästi perässä lohkokärki TPV:tä. Vaasalaisten kausi on ollut tähän asti suht odotusten mukainen, ja vierasjoukkue ansaitsee ottelussa selkeän suosikkiaseman. Kohde on Vakiossa täysin oikein pelattu, eikä tarjoa suuria peli-ideoita.

13: PK-37-Hercules (24-23-53)

PK-37 kuuluu tasoltaan Kakkosen alemman keskikastin joukkueisiin. Kausi on alkanut melko lailla odotetusti, tosin ohjelmassa on ollut peräti neljä vierasmatsia. PK-37 on voittanut vain kerran, jolloin vastassa oli sarjajumbo TP-47 ainoassa kotipelissä. JS Hercules hävisi kauden kaksi ensimmäistä peliään, mutta piristyi sitten kolmen matsin voittoputkeen. Edellisellä kierroksella se ei mahtanut mitään TPV:n ylivoimalle ja hävisi kotonaan 0-3. Hercules on tasoltaan pari luokkaa kotijoukkuetta vahvempi ja selvä suosikki myös vieraskentällä. Vakion peliprossat ovat aivan poskettomat, joten 32% pelattu Hercules on upea varma.

Parhaat varmat: 2:2, 9:2, 13:2
Parhaat ohipelit: 5:X2, 7:X2, 10:X2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!