KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Vakioveikkaus sisältää tällä kertaa Valioliigan ja League 1:n otteluita. Championshipin päätöskierros pelataan sunnuntaina, joten kuponki on tällä kertaa normaalista poikkeava. Huomaa, että League 1:ssä pelataan nyt kauden päätöskierros. Painota rivissä motivoituneita joukkueita, jos pelikannatus ei ole noussut tolkuttoman korkeaksi.

Kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Bournemouth-Swansea (50-25-25)

Bournemouth on pelannut kokonaisuutena kelvollisen kauden, mutta joukkueen pelivire on hyytynyt keväällä sarjapaikan varmistuttua. Cherries on voittanut vain yhden viimeisestä kymmenestä ottelustaan. Swansean hieno alkuvuosi on niin ikään sulanut kilpaa keväthankien kanssa; takana on kuusi voitotonta ottelua. Joukkueen pistetarve on edelleen kova putoamisviivan päällä. Haastava kohde on pelattu Vakiossa täsmälleen oikein ja huutaa vaihtomerkkejä.

2: WBA-Tottenham (13-20-67)

WBA on herännyt taistelemaan sarjapaikastaan – valitettavasti viisi kierrosta liian myöhään. Teoreettiset mahdollisuudet säilymiseen katoavat todennäköisesti tämän viikonlopun aikana. Spurs joutuu vielä hikoilemaan ainakin yhden ottelun, sillä viidentenä oleva paikallisvihollinen Chelsea on voittoputkessa. Viimeaikaiset esitykset eivät ole erikoisia, mutta Vakiossa Tottenham kelpaa silti oikein pelattuna varmaksi. WBA:n on pakko riskeerata myös tasatilanteessa, mikä johtaa todennäköisesti takaiskuihin kivikovaa Tottenhamia vastaan.

3: Watford-Newcastle (40-28-32)

Watfordin heikko kevät jatkui maanantaina 2-0 vierastappiolla Tottenhamille. Hornetit ovat voitoitta seitsemässä peräkkäisessä ottelussa ja jääneet lisäksi viisi kertaa ilman tehtyä maalia. Newcastlen loistava kevätvire palkittiin pari viikkoa sitten sarjapaikan varmistumisella. Tämän jälkeen Harakat ovat hävinneet kaksi peliä putkeen 0-1, ja kausi näyttää olevan ohi. Watford sinetöisi sarjapaikkansa voitolla tästä ottelusta. Vakiossa hieman ylipelattu ykkönen kelpaa varmaksi etenkin pienissä järjestelmissä. Vaihtomerkin tuhlaaminen Newcastlelle ei tunnu järkevältä.

4: Leicester-West Ham (49-24-27)

Leicesterin edelliset ottelut ovat olleet heikkoja, eikä joukkueella ole sarjassa mitään pelattavaa. Viime lauantaina Ketut hävisivät peräti 5-0 Palacen vieraana, joten kotiyleisön edessä voidaan odottaa sentään pientä tason nostoa. Kyseessä ei ole kauden viimeinen kotimatsi, sillä Ketut kohtaavat vielä ensi viikon rästiottelussa Arsenalin. West Ham on kärsinyt kaksi rumaa tappiota peräkkäin Arsenalille ja Manchester Citylle. Joukkue on yhä putoamisvaarassa, mutta peli ei kulje – kuten ei ole kulkenut koko kaudella. Ennakkoon runsasmaalisessa matsissa maistuu Vakion peliprosenteilla parhaiten 1_2.

5: Everton-Southampton (43-28-29)

Everton on ollut jo pitkään turvallisessa keskikastissa, mutta motivaatio näyttää olevan kunnossa. Toffees kaatoi viikko sitten Huddersfieldin 0-2, ja sitä edeltävässä ottelussa Newcastlen 1-0. Southampton kaatoi viikko sitten Bournemouthin saaden elintärkeät kolme pistettä putoamiskamppailuun. Kyseessä oli vasta toinen voitto 22:n kierroksen aikana. Vakiossa 54% pelattu Everton kannattaa ehdottomasti ohittaa. Motivoitunut Southampton on loistava haku tässä kohtaa.

6: Doncaster-Wigan (19-25-56)

Doncaster on keskikastissa vailla panosta, ja takana on viisi voitotonta ottelua. Vierailija Wigan on myös varmistanut nousun Championshipiin muutama kierros sitten. Hienon kauden pelannut Latics on hyytynyt nousun varmistumisen jälkeen kahteen tasapeliin. Teoriassa Wiganilla on enemmän pelattavaa, sillä League 1:n mestaruus varmistuisi vähintään tasapelillä. Vakiossa 64% pelattu Wigan kannattaa juurikin varmistaa ristillä.

7: Blackburn-Oxford (74-18-8)

Blackburn on kaksi pistettä sarjaa johtavaa Wigania perässä. Nousu Championshipiin on varmistettu viikko sitten, eikä suurempaa motivaatiota enää ole. Blackburn esiintynee kelvollisesti kotiyleisön edessä ja yrittää vielä jahdata League 1:n voittoa. Vierailija Oxford on keskikastissa ilman panosta. Vakiossa 80% pelattu Blackburn käy varmaksi pienissä järjestelmissä.

8: Portsmouth-Peterborough (48-26-26)

Portsmouth ja Peterborough jäävät molemmat rannalle tämän kauden playoffs-taistelusta. Tämä on tullut selväksi pari viikkoa sitten, ja kuudentena oleva Charlton on tavoittamattomissa ennen viimeistä kierrosta. Molempien tuloskunto on ollut edeltävän kuukauden ajan heikko. Kyseessä on kahden heikosti motivoituneen joukkueen kohtaaminen. Vakiossa 1_2 on selkeästi paras valinta, kun tasapeli on merkitty jopa 30%.

9: Fleetwood-Walsall (43-28-29)

Fleetwood ja Walsall ovat kumpikin varmistaneet sarjapaikkansa parin edellisen kierroksen aikana. Etumatkaa sijalla 21 olevaan Rochdaleen ei ole paljon, mutta riittävästi. Fleetwood on hävinnyt kolme ottelua putkeen, mutta Walsallin tuloksissa on myös ollut paljon parantamisen varaa. Vakiossa kohde on merkitty aivan oikein, joten kyseessä on haastava ottelu, johon peliprosentit eivät tarjoa ideoita.

10: Northampton-Oldham (34-28-38)

Northamptonin putoaminen varmistui viikko sitten murskaavalla tavalla, sillä joukkue hävisi Walsallin vieraana yliaikamaalilla 1-0. Eroa on vastaan asettuvaan Oldhamiin vain kolme pistettä, mutta Northamptonin maaliero on 17 maalia huonompi. Näin ollen putoaminen on varmaa. Oldham tarvitsee sen sijaan pisteitä, sillä 21. sijalla oleva Rochdale voi mennä voitolla joukkueen ohi. Vierailla on valtava motivaatioetu, joten Vakiossa vain 31% pelattu Oldham on loistava varmaidea.

11: Rochdale-Charlton (46-27-29)

Kotijoukkue Rochdale taistelee putoamista vastaan, ja joukkueella on yhä mahdollisuudet nousta Oldhamin ohi 20. sijalle. Todennäköisesti Rochdale tarvitsee sitä varten kolme pistettä. Vierailija Charlton on turvassa sijalla 6, jos joukkueen maaliero pitää Plymouthiin nähden. Kunhan Plymouth ei kaada Gillinghamia todella runsasmaalisesti ja Charlton samaan aikaan häviä rumasti, playoffs-paikka on varma. Ottelussa haisee kieltämättä mahdollisuus sopuisalle Rochdalen 1-0 voitolle, joka kelpaisi molemmille joukkueille. Vakiossa vain 32% pelattu Rochdale on herkullinen varma!

12: Gillingham-Plymouth (24-23-53)

Kotijoukkue Gillinghamin loppukevät on sujunut ankeasti. Takana on yhdeksän ottelua ilman voittoa, mutta hyvä alkutalvi takaa sentään joukkueelle paikan alemmassa keskikastissa. Plymouthilla on vielä saumat kuuden joukkoon, mutta siihen vaaditaan voitto – ja todennäköisesti useamman maalin erolla. Charltonin maaliero on 6 osumaa parempi ennen viimeistä kierrosta. Plymouthin on siis hyökättävä, mikä voi avata paikkoja myös Gilinghamille. Vain 48% pelattu & super-motivoitunut vierasjoukkue kelpaa Vakiossa loistavasti varmaksi.

13: Scunthorpe-Bradford (55-25-20)

Scunthorpe on ollut hienossa vireessä viime viikot. ”The Iron” -lempinimellä kulkeva joukkue on voittanut neljä ottelua peräkkäin ilman päästettyä maalia. Tätä jaksoa edelsi pitkä voitoton putki, joka uhkasi tuhota seuran playoffs-saumat. Scunthorpe löysi siis pelivireensä kreivin aikaan. Vierasjoukkue Bradford on keskikastissa ilman suurempaa panosta. Scunthorpe on ottelussa selvä suosikki, mutta 73% pelattu ykkönen on törkeästi liikaa. Jos ohipeli ei maistu, niin merkitse kohde kokonaan umpeen. Kyseessä voi hyvinkin olla ns. letdown-matsi Scunthorpelle, jonka playoffs-paikka varmistui viikko sitten.

Parhaat varmat: 10:2, 11:1, 12:2
Parhaat ohipelit: 5:X2, 13:X2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!