KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Vakiokierroksen myöhäisotteluna nähdään Manchester Unitedin ja Newcastlen kohtaaminen. Onko luvassa jälleen yksi Unitedin kompurointi, jonka seurauksena Jose Mourinho saa vaihtaa maisemaa? Ilmaisetvedot analysoi tuttuun tapaan kierroksen kaikki Vakiokohteet.

Kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Tottenham-Cardiff (79-14-7)

Tottenhamin kauteen on mahtunut pientä kompurointia, mutta 4. sija Valioliigassa on täysin joukkueen rankingin mukainen. Spursin riesana ovat loukkaantumiset, sillä supertähdet Christian Eriksen ja Dele Alli ovat todennäköisesti taas sivussa. Viikolla joukkue pelasi Mestarien liigaa häviten Barcelonalle 2-4. Cardiff hävisi edellisellä kierroksella Burnleyn isäntänä 1-2 hallinnasta huolimatta. Joukkue on odotetusti putoajan paikalla. Tottenham on jättisuosikki, mutta poissaolojen ja CL-rasituksen myötä pieni kompurointi on mahdollista. Poimi mukaan vain 9% pelattu X, jos budjetti sallii.

2: Leicester-Everton (48-25-27)

Leicesterin alkukausi on sujunut ailahtelevasti, mutta joukkueen sijaluku 8 on täsmälleen odotetun mukainen. Ketut nollasivat Newcastlen hienosti 0-2 viikko sitten, ja tätä edelsi yhtä vakuuttava kotivoitto Huddersfieldista maalein 3-1. Everton palasi viime lauantaina voittojen tielle Fulhamin isäntänä. Hyökkääjätähti Richarlisonin paluu pelikiellosta on piristänyt joukkuetta, ja suoritustaso on nousussa. Vakion paras merkki on 23% pelattu Everton. Ottelun maaliodotus on varsin korkea, joten tasapelin riski on matala. Merkitse kupongille 1_2 ja ohita peräti 31% pelattu risti.

3: Crystal P-Wolverhampton (43-28-29)

Crystal Palace hävisi maanantaina ansaitusti Bournemouthin vieraana 2-1. Joukkueen peli ei kulje parhaalla mahdollisella tavalla, ja alkukauden saldo 2-1-4 on odotuksia heikompi. Wolves on sen sijaan vakuuttanut kaikki seitsemän kierroksen aikana. Sudet kaatoivat viime lauantaina Southamptonin 2-0, ja joukkueen saldona on komea 3-3-1. Yksi tasureista on myös Manchester Cityä vastaan. Hyvä alkukausi hämää joukkueiden perustasoeroa Vakiopelaajien silmissä. Palacen pitäisi olla selkeä suosikki, joten 32% merkitty ykkönen maistuu erinomaisesti varmaksi.

4: Watford-Bournemouth (43-25-32)

Watford voitti neljä ensimmäistä otteluaan Valioliigassa, mutta Hornets on hyytynyt odotetusti tämän putken jälkeen. Takana on nyt kolme voitotonta matsia ja tappiot sekä Arsenalille että Manchester Unitedille. Joukkue ei näytä erityisen huonolta, mutta alkukaudella nähty hyvä onni on tasaantunut. Bournemouth on Watfordin kanssa tasapisteissä komealla saldolla 4-1-2. Takana on ansaittu voitto Crystal Palacesta 2-1, eikä Cherries näytä merkkejä hyytymisestä. Watford on ylipelattu tässä kohteessa selvästi, joten ohitetaan 53% merkitty ykkönen. Tasoeroa on joukkueiden välillä vain marginaalisesti.

5: Burnley-Huddersfield (59-26-15)

Burnley oli viime kauden yllättäjäjoukkue, mutta tämä sesonki alkoi todella heikosti saldolla 0-1-4. Clarets on päässyt vihdoin voittojen makuun ja napannut kaksi täyttä pistepottia peräkkäin. Viikko sitten kaatui Cardiff vieraissa 1-2, ja tätä edelsi komea 4-0 kotivoitto Bournemouthista. Huddersfieldin tilanne ei osoita merkkejä paranemisesta. Terriers on sarjan pohjilla ilman voittoa. Joukkue on tehnyt vähiten ja päästänyt eniten maaleja, eli Championship kutsuu. Vakiossa peräti 66% pelatun Burnleyn voi varmistaa tasapelillä.

6: Manchester Utd-Newcastle (61-27-12)

Manchester United sekä manageri Jose Mourinho ovat jatkuvasti kasvavien kohujen keskellä. ”Mou” ei jatka Old Traffordilla kauden loppuun, ja pesti voi päättyä hyvinkin pian. Viikolla United hyytyi 0-0 tasapeliin kotiottelussa Valenciaa vastaan. Valioliigan saldo 3-1-3 on onneton, ja joukkue on saanut 7 ottelussa aikaan vain 10 maalia. Newcastlen tilanne on myös surkea. Rafa Benitezin joukot ovat edelleen voitoitta, ja viikko sitten tuli ansaittu kotitappio Leicesterille maalein 0-2. Ottelun asetelma sopii vieraille, sillä Benitez osaa rakentaa bussin Newcastlen maalille, jota Unitedin on vaikea murtaa. Vakiossa paras merkki on ehdottomasti vain 18% pelattu risti. 1X on osuva valinta, rohkeat voivat kokeilla jopa X2:sta.

7: Norwich-Stoke (44-29-27)

Championshipin “suomalaisjoukkue” Norwich on hivuttautunut heikon alkukauden jälkeen jo viidenneksi. Teemu Pukki on jäänyt viime peleissä maaleitta, mutta tulosta tulee. Norwich ei ole hävinnyt kuuteen otteluun, ja joukkueen puolustus on tiivistynyt samaan aikaan valtavasti. Valioliigasta pudonnut Stoke on yksi sarjan pahimpia alisuorittajia. Viikolla saatiin tärkeä kotivoitto Boltonista, mutta Potters on 3-4-4 saldollaan aivan väärässä päässä sarjataulukkoa. Norwich on yli 10 pinnaa ylipelattu, joten haetaan Vakioon X2 ja toivotaan Teemu Pukin maalittoman putken jatkuvan. Stokelle altavastaajan asema voi sopia ihan hyvin, ja joukkueen puolustus on ainakin paperilla täyttä timanttia tähän sarjaan.

8: QPR-Derby (29-28-43)

QPR:n alkukausi on sujunut odotusten mukaisesti, ja joukkue löytyy sijalta 17 saldolla 4-1-6. Takana on hyvä suoritus Readingin vieraana, josta tuli saldoksi 0-1 voitto. Derby on yksi sarjan playoffs-kandidaateista, mutta tuloskunto on huolestuttava. Rams on voittanut vain yhden viidestä ottelusta ja pelasi myös viikolla varsin nuhaisan tasapelin Norwichia vastaan. Kahdesta edellisestä vieraspelistä on saldona 1-0 tappiot sarjan heikoille joukkueille. Vakiossa kohde on pelattu aivan oikein, eikä tästä kamppailusta irtoa suurempia ideoita. Varmaideat ovat tällä kupongilla sen verran vähissä, että Derby kelpaa etenkin kapealla kuitilla piikiksi.

9: WBA-Reading (68-21-11)

Valioliigasta viime kauden päätteeksi pudonnut WBA hakee pikaista paluuta kirkkaisiin valoihin. Joukkueen saldo 6-3-2- oikeuttaa kärkisijoihin, ja ainoa tappiokin on kärkiseura Middlesboron vieraana. WBA on tehnyt ylivoimaisesti eniten maaleja, mikä on hyvä merkki. Readingin alkukausi on ollut odotetun vaikea, ja Royals joutuu todennäköisesti jälleen putoamiskamppailuun. Viikolla se hävisi QPR:lle heikon esityksen jälkeen 0-1. West Bromwich voittaa lähes seitsemän kertaa kymmenestä, mutta Vakiossa ykkönen on hieman ylipelattu. Pienellä budjetilla voi merkitä varman ykkösen, mutta paras value on vain 14% pelatussa tasapelissä.

10: Millwall-Aston Villa (27-30-43)

Viime kaudella kaikki analyytikot yllättänyt Millwall näyttää palanneen tänä syksynä materiaalinsa mukaiselle tasolle. Lontoolaiset ovat voittaneet vasta yhden ottelun ja sijaitsevat ansaitusti taulukon peräpäässä. Aston Villa hukkasi viikolla 2-0 johdon 3-3 tasuriksi Prestonia vastaan punaisen kortin myötä. Yliajalla Glenn Whelan munasi myös rankkarin tehdä 4-3, ja tämä oli viimeinen niitti seurajohdolle: manageri Steve Bruce sai lähteä. Villan U23-joukkueen manageri Kevin McDonald hoitaa Millwall-pelin, joten manageri nimitetään todennäköisesti maaottelutauon aikana. Kahden sekavan joukkueen kohtaaminen on pelattu Vakiossa aivan oikein. Aston Villa kelpaa parempien ideoiden puuttuessa varmaksi, sillä managerin vaihto piristää yleensä joukkuetta seuraavissa otteluissa.

11: Middlesbrough-Nottingham (56-28-18)

Middlesbrough on jaetulla piikkipaikalla ja näyttää toistaiseksi hyvältä. Boro otti viikolla hallitun 0-2 vierasvoiton Ipswichistä, mikä sopii tämän kauden tyyliin. Joukkue on nimittäin päästänyt vain 4 maalia 11 otteluun. Nottinghamista povattiin kauden yllättäjää, mutta saldo 3-7-1 kertoo ongelmien lähteen. Forest on kuitenkin tasaisessa sarjassa aivan playoffs-paikkojen tuntumassa. Nyt edessä on vaikea testi, mutta Nottinghamin puolustus voi hyvinkin kestää vierailun Koillis-Englantiin. Tämäkin kohde on merkitty Vakiossa aivan oikein. 1X on hyvä lähtökohta, sillä kyseessä on erittäin vähämaalinen matsi.

12: Sheffield United-Hull (60-20-20)

Sheffield United nousi vuosi sitten Championshipiin ja yllätti monet vahvalla syyskaudella. Blades näyttää jälleen erittäin vahvalta, sillä joukkueen saldona on jaettu piikkipaikka seitsemällä voitolla. Tämä on suurempi lukema kuin millään muulla sarjan joukkueella. Unitedilla on takana kolme voittoa maalierolla 8-4, joten peli kulkee. Hull on taulukon toisessa päässä saldolla 2-2-7. Tiikerit ovat tällä hetkellä sijojen 17-20 joukkue, joten tasoeroa riittää Unitedin hyväksi. Vakiokansa on kuitenkin ylireagoinut kotijoukkueen alkukauteen niin paljon, että ykkönen on merkitty peräti 74 prosenttia. Otetaan rohkeasti ohipeli, sillä Hullin yllätys maksaa osuessaan huikean hyvin! Todennäköisyys X2:lle on kuitenkin 40 prosenttia, joten ei tämä nyt kovin utopistinen haku ole.

13: Bolton-Blackburn (29-30-41)

Bolton ja Blackburn kohtaavat kupongin viimeisessä kohteessa. Kyseessä on klassinen Lancashiren derby, jossa nähdään yleensä kuumia tunteita ja luiden kolinaa. Bolton aloitti kauden saldolla 3-1-0, mutta Trotters on voittanut tämän jälkeen vain yhden seitsemästä ottelustaan. Blackburn nousi takaisin Championshipiin viime kauden päätteeksi. Rovers on aloittanut odotetusti saldolla 3-6-2 sekä pelannut vähämaalisia otteluita. Tasoeroa on tällä hetkellä yllättävän paljon vieraiden hyväksi, joten Blackburn ansaitsee jopa suosikkiaseman. Vain 30% pelattu vieravoitto on hieno varma, mutta ristivarmistus ei ole pahitteeksi budjetin salliessa.

Parhaat varmat: 3:1, 8:2, 13:2
Parhaat ohipelit: 4:X2, 7:X2, 12:X2

 

Photo © Richard Croft (cc-by-sa/2.0)

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!