Eurooppa-liigan Vakiot ovat usein täynnä mainioita peli-ideoita – niin tälläkin kertaa. Eurooppa-liiga siirtyy Mestarien liigan tavoin playoffs-vaiheeseen, ja kyseessä on pudotuspelien ensimmäiset osaottelut.

Vaikka Mestarien liigassa on nähty tällä viikolla poikkeuksellisen paljon maaleja, on hyvä muistaa seuraava nyrkkisääntö: kaksiosaisten pudotuspelien avausosat ovat tyypillisesti vähämaalisia. Joukkueet ottavat riskejä vasta toisen osaottelun lopussa, ja tasapelin todennäköisyys on avausotteluissa merkittävästi suurempi.

Jokaisen kohteen perässä on sen todennäköisyysarvio, jota voit verrata kupongin peliprosentteihin. Eurooppa-liigan kohteissa todennäköisyysarviot pohjautuvat vedonlyöntimarkkinan kertoimiin.

Vakiokupongilta löytyy todella paljon vääristymiä, mutta ongelmana on löytää hyviä varmoja. Pienellä lompakolla kannattaa ottaa rohkeasti riskejä ja valita myös joissain tapauksissa varmaksi hieman ylipelattuja suosikkeja, sillä rahat loppuvat muuten kesken.

1: Dortmund-Atalanta (56-26-18)
Vastakkain ovat Saksan ja Italian liigan laatujoukkueet. Dortmund on suorittanut pitkään alle tasonsa, ja oli huono myös lauantain ottelussa Hampuria vastaan. Atalanta ei ole hävinnyt kuuteen reissupeliin Italian liigassa. Tähän sarjaan mahtuvat myös vierasvoitot Milanista ja AS Romasta. Dortmund on selvästi ylipelattu (71%) tällä hetkellä, joten ohipeli palkitsee.

2: Östersund-Arsenal (12-24-64)
Östersund selvitti monien yllätykseksi tiensä jatkoon Eurooppa-liigan lohkovaiheesta vain yhdellä tappiolla. ÖFK viettää talvitaukoa, mutta joukkue sai tuntumaa tosipeleihin Ruotsin cup-ottelulla viime viikolla. Arsenalilla ei ole ollut vaikeuksia Eurooppa-liigassa. Wenger on käyttänyt B-miehistöä tähän asti, mutta vaihtaa ykköset kehiin. Liigassa top 4 -sija uhkaa karata, joten Arsenal metsästää varmasti Eurooppa-liigan voittoa. Varma kakkonen.

3: Spartak-Athletic (41-29-30)
Spartak on siirtynyt Eurooppa-liigan puolelle sijoituttuaan lohkonsa kolmoseksi Mestarien liigassa. Moskovan ylpeys on talvitauolla, mutta pelannut helmikuussa harjoitusotteluita. Athletic ei ole voittanut seitsemään otteluun, mutta toisaalta takana on vain yksi tappio 13 pelistä kaikki kilpailut mukaan luettuna. Spartak on pieni kotisuosikki ympäripyöreässä ottelussa. Mukaan ehdottomasti vain 20% pelattu vierasvoitto.

4: Real Sociedad-Salzburg (51-27-22)
Real Sociedad selvitti helposti tiensä jatkoon lohkovaiheesta. Joukkue on ollut masentavassa pelivireessä jo joulukuusta lähtien: 12 edellisen ottelun saldo on murheellinen 2-1-9. Takana on monta rumaa tappiota myös tämän vuoden puolelta. Salzburgin saldo on käsittämättömän kova. Itävaltalaiset ovat hävinneet virallisen ottelun edellisen kerran elokuun lopussa (!!). Lohkovaiheessa Red Bull päästi yhden maalin kuuteen otteluun. Ohitetaan 62% pelattu kotivoitto.

5: Ludogorets-Milan (27-28-45)
Ludogorets selvisi vaivoin jatkoon Eurooppa-liigan lohkostaan. Bulgarian liiga on talvitauolla, eikä pelituntuma ole parhaimmillaan. Milanin alkukausi oli valtava pettymys, mutta Gennaro Gattuso on saanut joukkueen hyvään iskuun. Takana on kahdeksan tappiotonta ottelua ja 0-4 vierasvoitto SPALista. Vieraiden kokoonpano on iso arvoitus, sillä Gattuson arvostusta Eurooppa-liigaan voidaan vain arvailla. 72% pelattu vierasvoitto on ohipelin paikka, sillä Milan tyytyy tässä helposti myös tasapeliin.

6: Marseille-Braga (67-22-11)
Marseille oli vaikeuksissa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, mutta tällä hetkellä OM on kovassa iskussa. Maaleja tulee kuin liukuhihnalta, eikä Marseille etenkään kotipeleissään juuri kompuroi. Braga voitti syksyllä oman lohkonsa. Joukkue on selvästi Marseillea heikompi, ja elää kotivoitoistaan myös Portugalin liigassa. Marseille on iso suosikki ja ylipelattuna vähän pakkovarma, sillä merkkejä on käytettävä niin paljon muihin kohteisiin.

7: Nice-Lokomotiv (50-28-22)
Nizzan vuosi on alkanut tahmeasti, sillä joukkueella on saldonaan vain kaksi voittoa kahdeksasta ottelusta. Ranskan liigassa on tullut turpaan kolme ottelua putkeen, eivätkä peliesitykset vakuuta. Lokomotiv on talvitauolla, mutta pelannut neljä harjoitusottelua myös helmikuussa. Kyseessä on suht tasaväkiset joukkueet, joten 63% pelattu kotivoitto on hieman ylimerkitty. Kohteen voi raksia umpeen, jos Lokomotivin pelivire talven keskellä mietityttää eikä ohipeli ykkösestä maistu.

8: Partizan-Viktoria Plzen (39-28-33)
Sekä Partizan että Plzen pääsivät syksyllä jatkoon varsin heikkotasoisesta alkulohkostaan. Molemmat viettävät tällä hetkellä myös talvitaukoa, joten pelivire ei ole optimaalinen. Plzen on joukkueista hieman vahvempi, joten Partizan päätyy vain pienen suosikin asemaan. Peliprosentit eivät tarjoa tähän kohteeseen ihmeellisiä ideoita.

9: AEK-Dynamo Kiev (42-29-29)
Ateenan ylpeys on ollut vakuuttavassa vireessä koko syyskauden. AEK on hävinnyt vain kaksi ottelua elokuun jälkeen, eikä kärsinyt yhtään tappiota myöskään Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Kreikan liigassa talvitaukoa ei tunneta, mutta Kiovan Dynamo on tällä hetkellä breikillä. Ukrainan suurseura selvitti helpon alkulohkonsa ongelmitta. AEK on vahvoilla avausosassa, mutta kotivoitto on hieman liikaa pelattu. Paras merkki on 23% pelattu vierasvoitto.

10: Napoli-RB Leipzig (53-27-20)
Napoli pelaa tällä hetkellä superkautta Serie A:ssa, ja mahdollisuus Scudettoon voi kääntää huomion pois Eurooppa-liigasta. Kotijoukkue tuskin riskeeraa avainpelaajiaan. RB Leipzig on yksi Saksan laatuseuroista ja tippui niukasti jatkosta Mestarien liigan G-lohkosta. Vedonlyöntimarkkina ennakoi Napolin lepuutuksia, ja hurjasti ylipelattu (79%) kotivoitto kannattaa tylysti ohittaa.

11: Celtic-Zenit (36-28-36)
Skotlannin liigaa dominoiva Celtic päätyi lohkonsa kolmoseksi Mestarien liigassa, jossa joukkueen ainoaksi saldoksi jäi avauskierroksen voitto Anderlechtista. Zenit voitti vakuuttavasti Eurooppa-liigan L-lohkon saldolla 5-1-0 ja maalierolla 17-5. Joukkue on hävinnyt marraskuun alusta vain yhden neljästätoista pelaamastaan ottelusta. Venäjän sarja on tauolla, mutta pelituntumaa on pidetty yllä harjoitusotteluissa. Ympäripyöreä ottelu, jonka paras merkki vakiossa on 26% pelattu Zenit.

12: Lyon-Villarreal (52-27-21)
Vastakkain ovat Ranskan ja Espanjan liigan laatujoukkueet. Lyon on kriisissä hävittyään kolme liigaottelua putkeen. Luvassa on taatusti rotaatiota, jolla pyritään herättelemään joukkue takaisin voittojen tielle. Villarreal on hävinnyt myös kaksi viimeisintä liigapeliään. Vieraskentällä ’keltainen sukellusvene’ on tyypillisesti todella vähämaalinen. Hyvien varmojen puuttuessa, Lyon kelpaa yli 50% suosikkina varmaksi.

13: FC København-Atletico Madrid (15-26-59)
Kööpenhamina on pelannut tällä kaudella pahasti alle tasonsa Tanskan liigassa. Euroopassa se ei myöskään vakuuttanut helpossa lohkossa, mutta pääsi vaivoin jatkoon. Nyt arpa toi pahimman vastuksen, sillä Atletico on yksi Espanjan superjoukkueita. Tico on hävinnyt koko kaudella vain yhden ottelun La Ligassa! Joukkue tulee mukaan näihin karkeloihin jäätyään lohkonsa kolmoseksi Mestarien liigassa. Sielläkin saldona oli vain yksi tappio. Kööpenhamina tuskin yllättää, mutta 77% pelattu Atletico on pakko varmistaa ainakin tasapelillä.

14: FCSB-Lazio (22-28-50)
FCSB eli Steaua Bukarest on yksi Romanian jättiläisistä. Se pääsi jatkoon helposta G-lohkosta Plzenin perässä kakkossijalla. Romanian liiga palasi talvitauolta helmikuun alussa, joten FCSB:n pelituntuma on kohdallaan. Lazio on kauden surkeimmassa iskussa, sillä takana on kolme tappiota peräkkäin Genoalle, Milanille ja Napolille. Odotettavissa on rotaatiota Napolin suunnalta, ja italialaisille riittää pelistä myös tasuri. Paras peli-idea on ohittaa tappioputkessa rämpiä Lazio, joka on saanut aivan liikaa pelikannatusta (66%).

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään!

Image by By Oleschyk (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

 

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *