Lauantain perinteinen brittifutisvakio on tällä viikolla hieman poikkeuksellinen. Valioliiga on tauolla FA Cup -otteluiden vuoksi, joten kuponki koostuu cupin lisäksi Championshipin sekä League 1:n otteluista.

Jokaisen kohteen perässä on sen todennäköisyysarvio, jota voit verrata kupongin peliprosentteihin. Kohteet 1-3 ovat FA Cupia, 4-10 Championshipiä, 11-13 League 1 -otteluita.

1: WBA-Southampton (38-28-34)

Täysin sama ottelu pelattiin Valioliigan puolella kaksi viikkoa sitten. Silloin Southampton nousi 1-0 tappioasemasta 2-3 vierasvoittoon. Vastakkain ovat kaksi heikkoa ja vähämaalista joukkuetta, jotka pelasivat vahvalla miehistöllä edellisellä FA Cup -kierroksella. WBA on marginaalinen kotisuosikki, eivätkä vakion peliprosentit tarjoa erityisiä ideoita.

2: Brighton-Coventry (72-18-10)

Brightonilla on ollut hyvä arpaonni FA Cupissa, ja nyt se vain paranee entisestään. Vastaan asettuva Coventry on League 2:n keskivaiheilla, eli välissä on kolme sarjatasoa. Huomioi, että Brighton on lepuuttanut ykkösmiehistöään aiemmilla kierroksilla. Joukkue keskittää parhaat resurssit Valioliigan putoamistaisteluun, joten ykköselle voi hakea isommassa kupongissa varmistuksia.

3: Huddersfield-Man Utd (10-20-70)

Joukkueet kohtasivat kaksi viikkoa sitten Old Traffordilla, jolloin United jyräsi ansaittuun 2-0 voittoon. Huddersfieldilta on poissa joukkueen avainpelaaja Aaron Mooy. Molemmat ovat lepuuttanut cupissa noin 50% normiavauksen miehistä, ja sama meno jatkuu varmasti nytkin. United on kohdalleen pelattu ja hoitaa tiensä kuudennelle kierrokselle.

4: Cardiff-Middlesbrough (46-28-26)

Cardiff on ollut koko kauden ajan yksi kandidaateista suoraan nousuun. Takana on viisi tappiotonta ottelua ja väkevä esitys tiistailta, jolloin Cardiff kaatoi Boltonin puhtaasti 2-0. Vierailija Boro on ailahdellut ja alisuorittanut koko kauden, sillä laatua olisi paljon nähtyä parempaan. Cardiff on tasokkaampi joukkue, mutta 60% pelattu kotivoitto on ohitettava.

5: Fulham-Aston Villa (38-28-34)

Fulham on ollut kaksi kuukautta mahtavassa vireessä ja noussut niille sijaluvuille, missä joukkueen odotettiin ennen kautta viihtyvän. Viiden ottelun voittoputki tosin katkesi viikko sitten sitkeän Boltonin vieraana. Aston Villa on voittanut seitsemän peliä putkeen ja noussut kärkisijoille vaikean alkukauaden jälkeen. Kyseessä on kahden laatujengin ympäripyöreä ottelu, jossa rohkeat voivat kokeilla Fulhamia jopa varmaksi.

6: Preston-Wolves (27-32-42)

Kovassa vireessä oleva Preston puristi viime lauantaina arvokkaan vierastasurin Brentfordilta, vaikka joutui pelaamaan lopun vajaamiehisenä. PNE on hävinnyt vain yhden 16 edellisestä ottelustaan – sen puolustusta on todella vaikea murtaa. Vierailija Wolves on sarjan eliittiä ja suosikki jopa vieraskentällä. Vähämaalisessa ottelussa on tasuri lähellä, joten ylimerkitty Wolves kannattaa varmistaa.

7: Burton-Nottingham (38-28-34)

Jumbojoukkue Burton ei ole ole voittanut viiteen otteluun. Viikko sitten se puristi arvokkaan vierastasurin Ipswichiltä, joka oli samalla myös kupongin paras idea. Nyt vastassa on alavireinen Nottingham, joka rämpii tappiputkessa. Forest hävisi Hullin isäntä 0-2 viikko sitten, ja cup mukaan luettuna turpaan on tullut jo viisi kertaa peräkkäin. Vain 35% pelattu Burton kelpaa varmaksi!

8: QPR-Bolton (45-28-27)

QPR on ollut pelillisesti sarjasijoitustaan parempi tämän vuoden otteluissa. Se esiintyi viime lauantaina miehekkäästi myös kärkiseura Wolvesin vieraana 2-1 tappiosta huolimatta. Bolton pelasi viikolla ja hävisi pystyyn Cardiffissa. Toipumisaikaa on kuitenkin kolme päivää, joten vieraiden iskukyky pitäisi olla kunnossa. QPR on rajusti ylimerkitty kahden suht tasaväkisen seuran kohtaamisessa. Ohitetaan 58% pelattu kotivoitto.

9: Sunderland-Brentford (30-26-44)

Sunderland teki hurjan nousun viikko sitten Bristolin vieraana. Joukkue puristi 3-0 tappioaseman tasoihin loppuhetkillä, ja tämä toi taatusti itseluottamusta. Brentford petti viime viikon varmavihjeenä, eikä Bees saanut Prestonia nurin miesylivoimasta huolimatta. Nihkeään jaksoon mahtuu kolme voitotonta ottelua. Tasoeroa on silti rajusti vieraiden suuntaan. Brentford kelpaa myös varmaksi, sillä paremmat ideat ovat kortilla.

10: Birmingham-Millwall (36-31-33)

Birmingham on yksi kauden suurimpia pettymyksiä. Orastava uusi nousu katkesi viime sunnuntaina paikallispelissä Villaa vastaan, josta käteen jäi 2-0 tappio. B’ham on tätä ennen esiintynyt hyvin ja parantanut otteitaan. League 1:stä täksi kaudeksi noussut Millwall on keikkunut keskikastissa alusta asti. Takana on viisi tappiotonta peliä hyvillä esityksillä. Ottelu löyhkää vähämaaliselle tasapelille, ja 46% pelattu kotivoitto voidaan ohittaa.

11: Scunthorpe-Northampton (52-27-21)

Playoffs-paikkoille tähtäävä Scunthorpe on lievässä alamäessä. Saldona on vain yksi voitto kahdeksaan otteluun, ja sekin tuli surkeasta Fleetwoodista maalin erolla. Northampton on menossa toiseen suuntaan: 4-1-2 seitsemästä viime ottelusta on huomattavasti parempi lukema, mihin sarjasijoitus viittaa. Scunthorpe on rajusti ylipelattu, joten 69% merkitty kotivoitto on syytä ohittaa.

12: Oxford-Plymouth (39-27-34)

Kahden keskikastin joukkueen kohtaaminen, joiden kuntokäyrä osoittaa täysin eri suuntaan. Vierailija Plymouth on voittanut neljä ottelua putkeen ja kärsinyt vain yhden tappion 13 edellisessä pelissä. Kotijoukkue Oxford on hävinnyt viisi kuudesta pelistään ja valuu sarjataulukossa toiseen suuntaan. Kohde on aivan oikein merkitty, ja vaikea arvioitava. Kaikki merkit umpeen, jos vain mahdollista.

13: Shrewsbury-Rotherham (42-27-31)

Kyseessä on sarjan kärkikamppailu. Piikkipaikalla oleva Shrewsbury saa vastaansa liigan kovakuntoisimman Rotherhamin, joka hakee pikaista paluuta Championship-tasolle. Vierailija Millers on voittanut viisi peliä putkeen ja pelannut 12 ottelua hurjalla saldolla 9-3-0. Vedonlyöntimarkkinoilla raha liikkuu rajusti Rotherhamin suuntaan, joten Vakiossakin maistuu ohipeli 53% pelatusta kotivoitosta.

Parhaat ohipeli-ideat: 4:X2, 8:X2, 11:X2, 13:X2

Parhaat varmat: 3:2, 7:1, 9:2

Image by Nick from Bristol, UK (Tom Cairney (Fulham FC)) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *