Lauantain Vakioveikkauksessa on tarjolla varsin kiharainen bonuskuponki. Tällä kertaa ylimääräiset rahat jaetaan vain 13 oikein voittoluokkien kesken.

Ottelun perässä on suluissa todennäköisyysarvio. Vertaa näitä 1-X-2 prosentteja Vakion pelijakaumaan, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut merkit.

1: Everton-Brighton (50-27-23)

Everton jatkoi viikko sitten surkeita vierasesityksiään ja hävisi Burnleylle nopeasta 0-1 maalista huolimatta. Kotona EFC on kaatanut muut kuin kärkijoukkueet hyvällä prosentilla. Brightonin pelivire on lähes identtinen, sillä takana on kolme komeaa kotivoittoa. Vieraskentällä BHAFC harvemmin juhlii. Everton kelpaa oikein pelattuna suosikkina varmaksi kahden kotiriippuvaisen joukkueen kohtaamisessa.

2: West Ham-Burnley (53-27-20)

West Ham tulee otteluun kaksi rumaa vierastappiota niskassaan; 4-1 sekä Swansean että Liverpoolin vieraana. Hammersin kausi on ollut jatkuvaa ailahtelua, eikä meno näytä tästä muuksi muuttuvan. Burnley katkaisi Evertonia vastaan 12 ottelua kestäneen voitottoman putken, ja kyseessä oli joukkueen paras esitys kuukausiin. West Ham on kohteessa päivänselvä varmavalinta, sillä kotivoitto on jäänyt 10 prosenttia alimerkityksi.

3: Newcastle-Southampton (41-29-30)

Newcastlen tappioton putki katkesi viikko sitten Liverpoolin vieraana. Harakat ovat esiintyneet alkuvuoden kentällä vähintään kelvollisesti. Southampton on hävinnyt myös vain yhden seitsemästä edellisestä ottelustaan. Tappio tuli Newcastlen tavoin kovakuntoiselle Liverpoolille. Kyseessä on erittäin tiukka ja vähämaalinen ottelu, jossa 0-0 tasuri ei yllättäisi. Ottelu on merkitty Vakiossa kohdalleen, joten peliprosentit eivät tarjoa suuria ideoita. Newcastlen jättäminen varmaksi ei ole huono ajatus, jos ideoita on muuten haastava löytää.

4: WBA-Leicester (27-27-46)

West Bromwichin synkkä taaperrus jatkui myös viikko sitten Watfordin vieraana. Tuloksena oli 1-0 tappio, ja WBA otti askeleen lähemmäs putoamista. Leicester on dominoinut kolme kotipeliä putkeen, mutta jäänyt silti tasapeliin Bournemouthia, Stokea ja Swanseaa vastaan. Saldona on vain kaksi voittoa 12 edellisestä ottelusta. Leicester on selkeä suosikki vieraissakin, ja Kettujen pelityyli sopii hyvin tällaiseen otteluun. Vakion peliprosenteilla paras haku on tähän otteluun 1_2.

5: Huddersfield-Swansea (39-28-33)

Huddersfield jäi viime lauantaina odotetusti Tottenhamin jalkoihin maalein 2-0. Terrierit ovat hävinneet viisi edellisestä seitsemästä ottelusta. Swansea on hävinnyt vuoden 2018 puolella vain yhden kolmestatoista ottelusta. Viikko sitten Joutsenet murskasivat West Hamin kotona maalein 4-1. Kyseessä on varsin ympäripyöreä ottelu, joka on Vakiossa pelattu aivan oikein pieneksi kotisuosikiksi. Tähän on syytä uhrata kaikki merkit, jos vain mahdollista.

6: Chelsea-Crystal Palace (70-20-10)

Chelsea oli täysin aseeton Manchester Cityn käsittelyssä viime sunnuntaina. Blues on hävinnyt neljä viidestä edellisestä liigaottelusta, joten nyt on aika kääntää kurssi. Crystal Palace hukkasi 2-0 johdon 2-3 tappioksi Manchester Unitedia vastaan maanantaina. Joukkue kärsii edelleen mittavista kokoonpano-ongelmista. Chelsea on Lontoon derbyssä selvä suosikki, mutta tasoeroa on Vakiosa liioiteltu. 80% pelattu Chelsea on fiksua varmistaa ristillä, mutta pienissä järjestelmissä voi tyytyä varmaan ykköseen.

7: Cardiff-Birmingham (66-22-12)

Cardiff otti viikolla viidennen voittonsa putkeen, eikä walesilaisjoukkue ole kärsinyt tappioita yhdeksään otteluun. Cardiff taistelee ansaitusti suorasta nousupaikasta. Vierailija Birmingham vaihtoi viikko sitten päävalmentajaa jo toisen kerran tällä kaudella. Ex-toppari Gary Monk hävisi avauspelinsä Boroa vastaan 0-1. Vanhat tutut ongelmat hyökkäyspäässä näyttivät jatkuvan. Cardiff on rajusti ylipelattu. Birminghamilla on uuden valmentajan myötä normaalia parempi sauma yllätykseen. X2 voi olla monille liikaa, mutta laita kohde umpeen, jos rahat vain riittävät.

8: Reading-Leeds (38-27-35)

Readingin otteet jatkuvat alavireisenä. Viikolla Royals jäi kotitasuriin Boltonin kanssa, joten joukkueen saldona on vain yksi voitto 16 ottelusta. Leeds on alkanut parantaa vaihdettuaan valmentajaa pari viikkoa sitten. Keskiviikkona United oli kuitenkin aseeton Wolvesin käsittelyssä ja hävisi 0-3. Yksi lepopäivä lisää on Readingille tässä kohtaa mukava bonus. Aivan ympäripyöreä kohde on myös Vakiossa oikein pelattu, eikä tarjoa suuria ideoita. Rohkeille Reading kelpaa tässä varmaksi.

9: Preston-Fulham (35-27-38)

Preston otti tiistaina toisen voiton peräkkäin kaatamalla Bristolin kotikentällä 2-1. PNE on hävinnyt vain yhden kymmenestä edellisestä liigapelistä ja roikkuu sitkeästi playoffs-taistelussa. Fulhamin hurja voittoputki sai tiistaina taas jatkoa. Nyt jalkoihin jäi Sheffield United, ja Newcastlesta saapunut kärki Mitrovic iski taas kaksi maalia. Fulhamin edellisen 11 liigapelin saldo on 9-2-0. Kohteen paras merkki on ehdottomasti vain 23% pelatut kotivoitto, josta kannattaa lähteä liikkeelle. 1_2 ja 1X ovat hyviä vaihtoehtoja.

10: Burton-Bristol C (29-28-43)

Burtonin masentava kotisaldo 2-3-13 sai taas tiistaina jatkoa, kun Albion hävisi Brentfordille puhtaasti 0-2. Burton on voittanut edellisen kerran kotikentällään syyskuun puolivälissä, ja joukkue on tukevasti matkalla League 1 -tasolle. Bristol Cityn alkuvuosi on ollut hankala, ja Robins on voittanut vain yhden seitsemästä liigapelistään. Viikolla tuli turpiin Prestonin vieraana 2-1. Vakiokansa on liioitellut joukkueiden tasoeroa valtavasti, joten ohitetaan rajusti ylipelattu vierasvoitto (64%) kokonaan.

11: Middlesbrough-Barnsley (68-22-10)

Middlesboron kone on pikkuhiljaa käynnistymässä. Joukkue kaatoi Birminghamin nihkeässä pelissä 0-1 tiistaina, ja takana on nyt kolme voittoa neljästä ottelusta. Peliesitykset eivät vieläkään vakuuta, mutta tulosta alkaa tulla. Barnsleyn orastava nousu katkesi Cardiffin vieraana maalein 2-1. Tätä edelsi arvokkaat pisteet häntäpään Hullia ja Birminghamia vastaan. Boro on pari luokkaa vierasjoukkuetta edellä, mutta kotivoiton todennäköisyys ei nouse yli 70 prosentin. Näin ollen 78% pelattu ykkönen on syytä varmistaa yli kerran viidestä osuvalla tasapelillä.

12: Ipswich-Sheff Utd (41-29-30)

Ipswich tulee otteluun kahden vierasvoiton siivittämänä. Tractor Boys kaatoi Sheffield Wedsin tiistaina ja Prestonin kaksi viikkoa sitten. Kokonaisuuutena esityksissä ei ole juuri nyt valittamista. Sheffield United jäi tiistaina Fulhamin jalkoihin maalein 3-0. Kyseessä on ottelusiirtojen vuoksi neljäs vierasmatsi peräkkäin, mikä voi rasittaa entisestään vierasjoukkueen pelaajia. Hyvässä iskussa oleva Ipswich kelpaa 39% pelattuna varmaksi.

13: Millwall-Brentford (40-28-32)

Millwall nappasi tiistaina jo viidennen vierasvoittonsa peräkkäin, kun Hull kaatui tasaisessa matsissa 1-2. Lontoolaiset eivät ole hävinneet kymmeneen kierrokseen ja tähtäävät nyt jo playoffs-paikoille. Vierailija Brentford on niin ikään pääkaupungin joukkueita. Bees on voittanut kolme neljästä viime ottelusta päästäen vain yhden maalin. Millwall ansaitsee pienen suosikkiaseman, kuten Vakion peliprosentit osoittavat. Kohde kannattaa maalata umpeen, jos vain mahdollista.

Parhaat ohipelit: 7: X2, 9: 1X, 10: 1X

Parhaat varmat: 2:1, 3:1, 12:1

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *