Tiistain ja keskiviikon brittifutisvakiot tarjoavat usein todella herkullisia peli-ideoita. Tämän viikon kuponki ei tee poikkeusta! Nyt kannattaa laittaa kuponkia sisään.

Tärkeä huomio: viikonloppuna peruttiin useita Championshipin otteluita. Nämä joukkueet saavat tiistain otteluihin merkittävän lepoedun.

Ottelun perässä on suluissa todennäköisyysarvio. Vertaa näitä 1-X-2 prosentteja Vakion pelijakaumaan, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut merkit.

1: Sheffield Weds-Ipswich (34-31-35)

Sheffield Weds pelasi viime viikolla kaksi ottelua – Ipswich ei yhtään. Vierailla on siis merkittävä lepoetu, ja lisäksi Ipswich on huomattavasti paremmassa pelivireessä. Sheffield Weds on hävinnyt neljä matsia putkeen ja otti rumasti turpaan lauantaina Bristolissa. Kyseessä on ympäripyöreä ja todella vähämaalinen ottelu. Vakion peliprosentit eivät tarjoa ihmeellisiä ideoita.

2: Burton-Brentford (24-26-50)

Burton ehti pelata kolme tappiotonta ottelua, kunnes putki katkesi edellisessä väännössä Millwallia vastaan. Albion on pelannut kelvollisesti, mutta materiaali ei riitä putoamisviivaa korkeammalle. Brentford hävisi edellisessä ottelussaan tasaisen matsin Leedsin vieraana 1-0. Tätä edelsi komeat voitot häntäpään Birminghamista ja Sunderlandista. Bees on huomattavasti parempi joukkue ja selvä suosikki vieraissakin. Vakiossa 63% pelatun vierasvoiton rinnalle kannattaa poimia vain 15% merkitty ykkönen.

3: Norwich-Nottingham (60-25-15)

Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla, mutta todellisuudessa tasoeroa on reilusti. Norwich on hävinnyt vain kerran 11 edellisestä ottelusta, mutta jatkuvat tasapelit rasittavat saldoa. Nottingham on kääntänyt kurssin umpisurkean alkuvuoden jälkeen. Takana on nyt kaksi voittoa päävastustajista (QPR & Birmingham). Vieraiden rasitteena on lauantain matsi, joka oli Norwichilta peruttu. 58% pelattu kotivoitto kelpaa varmaksi.

4: Fulham-Sheffield United (58-23-19)

Fulham on tällä hetkellä todella kovassa kurssissa: 10 edellisen ottelun saldo 8-2-0 on vaikuttavaa luettavaa. Edellisillä kierroksilla se on myös kaatanut sarjan kärkijoukkueet Villan, Wolvesin ja Derbyn. Sheffield United ei pelannut lauantaina, mutta kaatoi Readingin viikko sitten pelatussa rästiottelussa. Blades on playoffs-paikan arvoinen joukkue, mutta luokkaa Fulhamia heikompi. Vakiossa 74% pelattu ykkönen on syytä ohittaa tai laittaa kohde minimissään umpeen. X ja 2 maksavat osuessaan todella hyvin.

5: QPR-Derby (29-26-45)

QPR hävisi edellisen kotipelinsä rumasti Nottinghamille maalein 2-5. Kyseessä oli kolmas tappio neljän kierroksen sisään, joten Ärrien kunto on ollut laskusuunnassa. Derby on myös menettänyt täysin alkutalven hyvän otteensa. Rams ei ole voittanut viiteen otteluun ja päästänyt neljässä edellisessä pelissä aina vähintään kaksi maalia omiin. Se on tasoltaan silti merkittävästi QPR:ää edellä. Paras merkki on 21% pelattu ykkönen. Matalan tasapeliriskin ottelussa kannattaa poimia kupongille 1_2.

6: Birmingham-Middlesbrough (26-30-44)

Birmingham vaihtoi pari päivää sitten toistamiseen manageria, kun syyskuusta asti seuraa johtanut Steve Cotterill sai monoa. Nyt puikoissa on Middlesborosta kenkää elokuussa saanut Garry Monk. Entinen walesilaistoppari tuntee siis vierasjoukkueen kuin omat taskunsa. Pienestä kotijoukkueen buustista huolimatta Boro on selvä suosikki ennakkoon vähänmaalisessa väännössä. 66% pelattu vierasvoitto on ehdottomasti ohitettava.

7: Hull-Millwall (40-29-31)

Hull on alkanut pikkuhiljaa parantaa otteitaan masentavan alkukauden jälkeen. Neljän ottelun saldo 2-1-1 antaa hieman lupauksia paremmasta. Vierailija Millwall kolkuttelee jo playoffsien portteja. Lontoolaiset pelaavat mahtavaa kautta, ja joukkue on äärimmäisen vaikea voitettava. Hull saa lepoedun, sillä se ei pelannut Milwallin tavoin viikonloppuna. Koska kupongilla varmat ovat hieman tiukassa, niin poimitaan otteitaan parantava Hull tässä piikiksi. Tiikerit saavat mahdollisesti tähtihyökkääjä Abel Hernandezin avaukseen ensimmäistä kertaa sitten elokuun. Tämä olisi valtava bonus kotijoukkueelle!

8: Preston-Bristol City (49-27-24)

Preston palasi lauantaina takaisin voittojen tielle kaatamalla Boltonin vieraissa maalein 1-3. Takana oli tätä ennen neljä tiukkaa matsia ilman täyttä pistepottia. Bristolin alkuvuosi on ollut katastrofaalinen. Robins paransi myös lauantaina itseluottamustaan kaatamalla heikon Sheffield Wedsin peräti 4-0. Kyseessä ovat suht tasavahvat joukkueet ja PNE ansaitsee selvän suosikkiaseman. Vain 42% pelattu ykkönen kelpaa mainiosti varmaksi.

9: Cardiff-Barnsley (66-22-11)

Cardiff on ollut vakuuttavassa tuloskunnossa ja voittanut neljä ottelua putkeen päästämättä maaliakaan. Walesilaisryhmä on kiistatta yksi suosikeista jopa suoraan nousuun. Barnsley on yksi sarjan heikoimmista, mutta takana on tärkeät neljä pistettä putoamisviivan päävastustajilta. Se kaatoi pari viikkoa sitten Birminghamin vieraissa ja väänsi arvokkaan tasurin Hullilta viime tiistaina. Cardiff on jättisuosikki, mutta kotivoiton peliprosentit ovat suorastaan mauttomat: 86. Laita ihmeessä kohde umpeen, sillä Cardiff kompastuu kerran kolmesta, ja silloin pääset Vakiossa rahoille.

10: Sunderland-Aston Villa (15-22-63)

Sunderlandilla on takana pari arvokasta tasapeliä Millwallia ja Middlesboroa vastaan. Joukkueen tilanne on silti erittäin synkkä, sillä saldona on vain yksi voitto 11 edellisestä ottelusta. Villa ei pelannut viikonloppuna, joten se pääsee matsiin levänneenä. Takana on 2-4 vierasvoitto Sheffield Wedsistä, ja joukkueen saldo on 10 edellisestä liigapelistä komea 8-1-1. Villa on 72 prosentilla selkeästi ylipelattu, joten varmista kakkonen, jos rahat riittävät. Vierasvoittoa voi harkita varmaksi, jos samaan aikaan ohittaa kotivoitot kohteissa 4 ja 11.

11: Liverpool-Porto (60-24-16)

Mestarien liigan toinen osaottelu. Liverpool voitti avausosan 5-0, joten tämä matsi on enemmän tai vähemmän pelailua. Kotijoukkue tulee varmasti lepuuttamaan pelaajiaan lauantaina siintävän Manchester United -matsin alla. Kysymys kuuluu: miten paljon? 77% pelattu ykkönen on törkeästi liikaa. Liverpoolin voiton voisi jopa ohittaa, jos tietäisi avauskokoonpanojen vahvuudet. Laita minimissään kohde umpeen, sillä Porto on laatujengi. Vieraat eivät missään nimessä ole mikään turistijoukkue, ja voivat hyvällä asenteella hoitaa matsin himaan.

12: PSG-Real Madrid (50-24-26)

Mestarien liigan toinen osaottelu. Real voitti avausosan 3-1, joten sillä on vara vielä hävitäkin ottelu monilla eri maaliluvuilla ja mennä silti jatkoon. Vakion peliprosentit ohjaavat tekemään selkeän valinnan: kotivoitto. Vain 38% merkitty PSG on rajusti alipelattu. Toki lähtötilanteessa on omat riskinsä (PSG joutuu hakemaan maalia -> Real iskee vastaan), mutta näillä peliprosenteilla ei kannata muita merkkejä ajatella.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään!

Parhaat varmat: 3:1, 8:1, 12:1

Parhaat ohipelit: 6:1X, 4:X2, 11:X2

futisvakio 4 6.3.2018

Image by Nick from Bristol, UK (Tom Cairney (Fulham FC)) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *