KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Tiistain Vakioveikkaus sisältää otteluita Mestarien liigasta sekä Englannin divareista. Peliprosenteissa on paljon vääristymiä, joten tarjolla on mielenkiintoisia ideoita järkipelureille. Ottelun perässä on sen todennäköisyysarvio (1-X-2). Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät kupongin yli- ja alipelatut kohteet.

1: Manchester United-Sevilla (59-26-15)

Mestarien liigan toinen osaottelu. Ensimmäinen osa päättyi Sevillassa maalittomaan tasapeliin Unitedin onneksi. Sevilla myllytti matsia alusta loppuun ja olisi ansainnut vähintään maalin voiton. United on joukkueista parempi ja selvä suosikki, mutta luvassa lienee hyvin varovainen matsi. Sevillan vierasmaali pakottaisi Unitedin tekemään vähintään kaksi osumaa, joten Mourinhon joukot tuskin ottavat liikaa riskejä. Manchester United on rajusti ylipelattu, ja kohde kannattaa merkitä joko X2 tai 1X2.

2: Roma-Shahtar (59-24-17)

Mestarien liigan toinen osaottelu. Ensimmäinen osa päättyi Ukrainassa 2-1, joten Roman on voitettava ottelu päästäkseen jatkoon. Shahtar on voittanut kuusi ottelua putkeen maalierolla 20-1, joten ukrainalaisten peli kulkee mainiosti. Luvassa lienee vauhdikas ottelu, jossa kotijoukkue on selvä suosikki astetta paremman materiaalinsa turvin. Vakiossa Roma on pelattu 71 prosentin suosikiksi, joten varmistus on paikallaan.

3: Aston Villa-QPR (69-19-12)

Aston Villan hurja vire jatkui lauantaina, jolloin Steve Brucen joukkue kaatoi liigakärki Wolvesin kotonaan 4-1. Villan saldo edellisestä kahdestatoista liigapelistä on murskaava 10-1-1. QPR on tällä hetkellä tasonsa mukaisilla sijaluvuilla. Ärrät kaatoivat lauantaina Sunderlandin 1-0, mikä oli iso voitto putoamistaistelua silmällä pitäen. Villa on ottelussa jättisuosikki, mutta Vakion peliprosentit ovat huimat 84%. Pienellä kukkarolla Villan voi jättää myös varmaksi, mutta 10% pelattu tasuri houkuttelee.

4: Barnsley-Norwich (21-34-45)

Barnsley on pelannut ottelusiirroista johtuen neljä vierasmatsia peräkkäin. Takana on tappiot kärkiseuroille (Cardiff & Middlesbrough), ja Tykes on voittanut vain kerran kymmenen edellisen kierroksen aikana. Norwich hävisi lauantaina maali-iloittelun Hullin vieraana 4-3. Tätä edelsi viisi tasuria putkeen. Norwich on huomattavasti tauluaan parempi joukkue ja selvä vierassuosikki tässä ottelussa. Kohde on pelattu Vakiossa oikein, eikä tarjoa suurempia ideoita. Tasapelin riski on todella suuri.

5: Ipswich-Hull (43-29-28)

Ipswich pelasi tylsän 0-0 tasurin lauantaina Sheffield Unitedia vastaan. Joukkue on ollut viime viikot hyvässä vireessä, sillä takana on vain yksi tappio seitsemään otteluun. Hull otti tärkeän kotivoiton Norwhicista maalein 4-3. Ykköstykki Abel Hernandez iski kaksi maalia, ja hänen paluunsa on valtava buusti joukkueelle. Lähes koko kauden sivussa ollut Hernandez on todella kova hyökkääjä tällä tasolla. Vakiossa 56% pelattu Ipswich on selkeä ohipelin paikka.

6: Rochdale-Southend (48-27-25)

Kotijoukkue Rochdale on noussut kahden arvokkaan vierasvoiton myötä League 1:n jumbosijalta. Lauantaina se kaatoi jopa Rotherhamin, joka on ollut sarjan kuntopuntarin kärkinimi pitkän aikaa. Southendillä on takanaan kaksi heikkoa kotipeliä sarjan keskikastin joukkueita vastaan. Pari viikkoa sitten se hävisi jopa tappioputkessa rämpivälle Walsallille 0-3, jonka Rochdale muuten voitti samoin lukemin. Vain 38% merkitty kotivoitto on mainio varma.

7: Blackpool-Charlton (42-28-30)

Blackpool jäi lauantaina sarjakärki Blackburnin jalkoihin 3-0, mutta kyseessä oli vasta ensimmäinen tappio kuuteen otteluun. Joukkueen kurssi on kääntynyt selkeästi parempaan suuntaan murheellisen joulu/tammikuun jälkeen. Nousua havitteleva Charlton on kärsinyt kaksi pahaa tappiota playoffs-viivan yläpuolella oleville joukkueille. Blackpool ansaitsee ottelussa selkeän suosikkiaseman. Vain 36% merkitty kotivoitto kelpaa hyvin varmaksi.

8: MK Dons-Rotherham (27-27-46)

MK Dons on matkalla kohti League 2 -sarjatasoa. Takana on jo kymmenen voitotonta ottelua murheellisella saldolla 0-3-7. Vierailija Rotherham on ollut täysin päin vastaisessa iskussa. Voitosta voittoon kulkenut Millers hävisi tosin lauantaina Rochdalelle 0-1, joka oli ensimmäinen tappio kolmeen kuukauteen. Rotherham palannee takaisin omalle tasolleen, mutta Vakion peliprosentit ovat mahdottomat: 71% vierasvoitolle. Rotherhamin kompurointi maksaa osuessaan todella hyvin, joten vierasvoiton ohitusta kannattaa harkita vakavasti.

9: Bury-Peterborough (34-26-40)

Sarjajumbo Bury on alkanut parantaa huimasti otteitaan viime aikoina. Joukkue hävisi joulu/tammikuun aikana peräti kahdeksan ottelua putkeen, mutta nyt takana on vain yksi selkäsauna kahdeksasta edellisestä pelistä. Sekin tuli vieraissa sarjakärki Blackburnia vastaan. Peterborough on niin ikään nosteessa. Kaksi voittoa ja kuusi tappiotonta ottelua, ja joukkue kamppailee tiukasti pääsystä playoffs-paikoille. Ympäripyöreässä matsissa kannattaa ohittaa 59% merkitty Peterborough.

10: Coventry-Luton (35-28-37)

Coventryllä on takana kaksi 1-0 voittoa. Toinen sarjaumbo Barnetista ja toinen playoffs-kilpailija Wycombesta. Joukkue on ollut kotikentällään kivikova, sillä saldona on 11-2-4 ja vähinten päästettyjä maaleja koko sarjassa (11). Luton on menettänyt viime viikkoina otteensa sarjan kärkipaikalta, sillä joukkueen saldona on vain yksi voitto viidestä ottelusta. Lauantaina Luton hävisi myös tärkeän kärkikamppailun Accringtonille kotikentällä 1-2. Kyseessä on todella kiharainen ottelu, joka on Vakiossa suht oikein pelattu. Vain 29% Coventry on ehdottomasti paras merkki ja kelpaa rohkeille jopa varmaksi.

11: Exeter-Yeovil (56-25-19)

Exeter on ollut viime aikoina kelvollisessa vireessä. Saldona on voitot Crewen ja Grimsbyn vieraana sekä tasuri kovassa voittoputkessa ollutta Carlislea vastaan. Yeovil tulee otteluun neljä tappiota niskassaan maalierolla 1-8. Joukkue on ollut tämän lisäksi hyvin kotiriippuvainen, sillä vierassaldo 2-4-10 on rumaa luettavaa. Exeter on selvä suosikki, mutta Vakion peliprosentit ovat nousseet jopa 76% tasolle. Ohipeli ei houkuttele, mutta 14% pelattu risti kannattaa ottaa mukaan, jos budjetti vain sallii.

12: Halifax-Dag&Red (38-28-36)

Kupongin viimeinen kohde on Englannin 5. korkeinta sarjatasoa. Kotijoukkue Halifax on noussut viime kierroksilla kauemmas putoamisviivan tuntumasta ottamalla pisteitä sen pahimmilta kilpailijoilta. Voitot Hartlepoolista ja Wokingista sekä Eastleigh-tasuri ovat tuoneet tärkeitä pisteitä. Dag & Redin hyvä alkukausi on sulanut pahemman kerran joulukuussa alkaneeseen alamäkeen. Dag & Red on voittanut kaikki kilpailut mukaan luettuna vain kolme neljästätoista edellisestä ottelustaan. Kyseessä on ympäripyöreä ottelu, jossa paras merkki on 29% pelattu vierasvoitto.

Parhaat ohipelit: 1:X2, 5:X2, 9:1X
Parhaat varmat: 6:1, 7:1, 10:1

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään!

Kuva: Ian Wilson from London, England (Villa Park) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *