Maastohiihtokausi 2017-2018

Kainsainvälinen maastohiihtokausi on nyt saatu päätökseen maailmancupin osalta, joskin monilla on vielä edessä oman maan mestaruuskisoja sekä erilaisia näytöskilpailuja. Suomalaisttain kaudesta kirkkaimpana mieleen jäivät Iivo Niskasen suvereeni olympiakulta 50 kilometrin kuninkuusmatkalta sekä Krista Pärmäkosken upeat kolme olympiamitalia! Myös Ristomatti Hakolan sprintticupin viides tila ja tasaisuus läpi kauden on todella plusmerkkinen suoritus. Maailmancupin voittopokaalit matkasivat molemmat Norjaan, kun useita ennätyksiä kauden aikana rikkonut Johannes Klaebo nappasi sprintticupin lisäksi ykköstilan myös kokonaiscupista. Naisissa Heidi Weng paikkasi vihkoon menneet olympialaiset voittamalla Tour de Skin lisäksi maailmancupin kokonaiskilpailun. Norjalaista ylivoimaa nähtiin myös naisten sprintissä kun Maiken Caspersen Falla voitti sprintticupin jo kolmatta kertaa peräkkäin.

Pyeongchangin olympialaisissa kokemus oli jälleen valttia: hiihtokuningatareksi kruunattiin Marit Björgen, joka nappasi mitalin jokaiselta matkalta johon osallistui. Kultaa tuli perinteisen 30 kilometriltä ja viestistä, hopeaa 15 kilometrin yhdistelmäkilpailusta sekä pronssia vapaan hiihtotavan 10 kilometrillä ja vapaan hiihtotavan parisprintissä. Naisten kisojen suurin yllätys oli Yhdysvaltojen kulta parisprintissä kaksikolla Kikkan Randall – Jessica Diggins. Olympiakulta oli kautta aikain ensimmäinen Yhdysvalloille maastohiihdosta. Miesten puolella ensinmäisissä aikuisten arvokisoissaan hiihtänyt Norjan Simen Hegstad Krüger nappasi Koreasta kaksi olympiakultaa (skitahlon, viesti) ja yhden hopean (15km V) ja oli näin ollen Klaebon ohella kisojen hiihtokuningas. Kovaa norjalaisrintamaa pystyi rikkomaan ainoastaan Suomen Iivo Niskanen sekä Sveitsin Dario Cologna, josta tuli historian ensimmäinen hiihtäjä, joka on voittanut 15 kilometrin kilpailun kolmissa peräkkäisissä olympialaisissa(!).

Tarjosimme lukijoillemme vihjeitä maastohiihtoon yhteensä 43 kappaletta joista 27 (62,8%) päättyi osumaan. Häviöitä kiertyi 12 kappaletta ja neljässä kohteessa saimme panoksemme takaisin. Vihjeiden keskiarvokerroin kauden aikana oli 1,91.

Olympialaiset olivat osaltamme tuloksellisesti heikommat ja pisin tappioputki osui juuri kisojen loppupuolelle. Pyeongchangiin vihjasimme yhteensä 13 kappaletta ja lunastamaan pääsimme kuusi kertaa (osuma%= 46%). Vihjeiden keskiarvokerroin olympailaisissa oli 1,93. Panossuosituksilla palautus olympialaisista oli 97,4% eli niukasti tappiollinen.

Ilmaisetvedot.com:in tulos maastohiihdossa kaudella 2017-2018: 43 vihjettä, palautus panossuosituksilla: 128,8%

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *