Capitals tuli peliin samalla sykkeellä, kuin mitä se viime pelissä jäi. Se taklasi Crosbyäkin niin kovaa kuin ytimistä lähti ja numero 87 sai myös mailasta naamaansa osumaa 1.erässä. Yhdessä taklaustilanteessa Crosby jäikin keräilemään jäähän pidemmäksi aikaa aiheuttaen huolestumista yleisössä, mutta 87 pystyi kuin pystyikin jatkamaan jälleen ottelua. Todellista taistelija-asennetta ja tahtoa sekä omistautumista pelille. Capitals teki kuitenkin oikeita asioita ja detaljeet olivat viritetty kohdilleen. Laukauksia Fleuryn maalille, taklauksia, loistavaa karvauspeliä ja viisikkopeli täydellisen tiiviinä. Washington siirtyi johtoon T.J Oshien 1.erän maalilla ja lisäsi ansaitusti toisessa erässä kun Burakovksykin osui maalin kulmalta. Penguinsin kotiyleisö oli taltutettu ja niin oli joukkuekin. Pittsburgh sai Crosbyineen vain vaivaisluiset 8(!) laukausta kohti Holtbyä kahden ensimmäisen erän aikana. Se jos jokin kertoo siitä miten ylivoimainen pelikirjallisesti ja tilannekovuudeltaan Capitals oli kahdessa ensimmäisessä erässä. Anteeksiantamatonta Pens näkökulmasta, kun ajatellaan että kyseessä on game 6(!) Myös veteraani puolustaja Rob Hainsey teki melko suuren virheen Pensin kannalta omassa päässä, kun hän ei purkanut mustaa ulos alueeltaan, vaan alkoi pitää sitä laitaa vasten suojaten. Capitals riisti kiekon tässäkin tilanteessa ja iski maalilla välittömästi. Hainsey oli aiheestakin pettynyt tilanteeseen. Capitals kuitenkin johti tukevasti siis 0-2, kun mentiin viimeiseen ja mukamas ratkaisevaan erään.

Ratkaisevaa erää ei tänään ollut olemassa

Raportteja ratkaisevista eristä ei voi olla, sillä peli oli pyhässä kokonaisuudessaan niin täydellistä Capitalsin hallintaa, dominointia ja otteessa pitämistä kuin playoff NHL ottelu voi olla. Peli ratkesi siis, kun aloituskiekko putosi jäähän ensimmäisessä erässä. Capitals oli heti valmiimpi ja parempi, tehden kaiken orientoituneesti oikein. Erityisesti kaksinkamppailupelaaminen oli niin paljon kovempaa ja hallitumpaa, kuin Penguinsin vastaava (ajoittain heikko ja olematon. Myös Capitalsin pinchit viivalla ja karvauspelaaminen on tällä hetkellä ratkaisevan tarkkaa ja organisoitua. Virheitä ei myöskään tapahdu. Backström iski viimeisen erän välittömään alkuun heti 3-0 naulan 15 sekunnin pelin kuljettua eteenpäin ja sitä seurasivat maalit 0-4 ja 0-5. Naurettavaa Penguinsin näkökulmasta, kotiottelu ja viimeinen erä. Pittsburghin kotiyleisö oli täysin hiljaa yli puolet ottelusta ja useat kymmenet maksaneet katsojat kuvattiinkin kävelemässä kotiin jo 50min pelin kohdalla. Capitalsin kannalta kuitenkin kosmetiikkaa, sillä Penguins ei saanut koko ottelussa edes kunnolla maalipaikkoja. Mitään hätää koko ottelussa ei siis Washingtonin kannalta edes nähty. Oikea joukkue voitti. Voitot 3-3.

Ottelusarja jatkuu parin päivän kuluttua ja game sevenistä on taatusti tulossa silti mielenkiintoinen. Capitalsin kannalta näyttää kuitenkin hyvältä, heidän ei kannata muuttaa yhtään mitään tekemisessään.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!