Capitals teki sen, mikä viime vuonnakin oli tuttua näkymää nhl-seuraajille. Se tarrasi kiinni President’s trophyyn ja runkosarjan voittoon Torontoa vastaan yöllä suomen aikaa 4-1 voitolla vieraissa ACC:ssä. Pittsburgh on viiden pisteen päässä ja lähes mahdottoman ulottumattomissa. Onko tämä sitten hyvä asia vai ei, se jää nähtäväksi NHL pudotuspeleissä, jotka starttaavat ensi vkolla. Capitalsin menestys pudotuspeleissä ei ole ollut mairittelevaa kerrottavaa jälkipolville laisinkaan, lukuunottamatta 90-luvun lopulla nähtyä huikeaa Ron Wilsonin joukkueen punnerrusta Detroitia vastaan. Tuossa joukkueessa mukana nähtiin niin Dale Hunter, kuin Esa Tikkanenkin, joka missasi kuudennessa ottelussa kuuluisan maalipaikan vasemmalta 4-1 tilanteessa, paikassa joka olisi taannut Washingtonille varman voiton stanley cup finaaleissa. No, siitä ottelusta on vierähtänyt tovi aikaa. Washingtonin viime vuosien playoff taipaleet eivät ole olleet vakuuttavia laisinkaan, kun mietitään stanley cupin voittamiseen vaadittavaa panosta ja dedicaatiota. Ovechkinin ja tovereiden on tänä vuonna aika ottaa paikkansa vihdoin auringossa. President’s trophyn paineet ja taakat voivat olla joskus rankkaa taakkaa, sitä voi kysyä kuka tahansa esimerkiksi San Jose Sharksin kannattajilta.

Capitals pelasi tänään niin varman ja hienon jääkiekko-ottelun, kun joukkue vaan voi. Rutiinilla, varmuudella, tarkkuudella, taidolla. Kuznetsov ja kumppanit saivat taitavasti luotua paikkoja Curtis McElhinnneyn maalille, joka vartioi maalillaan vuoren varmasti ja solidisti Toronton perusteita. Washington iski varmuudella, etenkin 2-o ylivoimaamaalia katsoen. Niin ruutiinin tarkkaa työskenteltelyä, kuin joukkueelta voisi toivoa. McElhinneylle Toronton maalilla ei jäänyt mitään mahdollisuuksia, kun Capitals täräytti kiekon toistamiseen YV:llä verkon perukoille. Toronto taisteli silti hyvin, mutta ei riittänyt vielä. Maple Leafs hakikin omaa clinchiään, sillä voitolla tästä olisi playoff paikka ollut taattu. Babcock ja ryhmänsä tekivät kaikkensa, mutta ei riittänyt vielä. Toronto jatkaa omaa taisteluaan pudotuspelitaistossa.

Maalivahdit McElhinney ja Grubauer pelasivat tänään maailmanluokan kiekkoa molemmat. Washingtonin kokenut kaarti Ovechkinia ja Backströmiä myöden pelasivat niin vakuuttavaa puolustuspeliä, että nuoren Toronton edessä oli katsojalla jääväksi vain ihailtava iltapuhde. Tällä kertaa Capitalsin osalta. Ovechkin pommitti taklaukset perille, Backström pelasi aikaa kiekolla, Kuznetsov pyöritti pelinsä taitavasti omiin päin, ja lopulta tulos 4-1. Ansaitusti. Mitchell Marnerin kavennus päätöserässä vei Grubauerin nollapelin, mutta pelkkää statistiikkaa. Capitals voitti niin ansaitusti, kuin joukkue voi.

Jäämme seuraamaan mihin Capitalsin taival riittää tänä keväänä. Barry Trotzin systeemillä ja tendenssillä on mahdollisuudet kuuhun ja aurinkoon asti, mutta pelaajien on tänä keväänä suoritettava. Muuten, ei jää jäljelle kuin luu kouraan. Toronton pelaajille puolestaan playoff paikkakin olisi sellainen noste koko jääkiekkomaailmalle. Uskon komissionääri Gary Bettmaninkin toivovan peukut pystyssä kotonaan Toronton jälleen vihdoin saavuttavan unelmansa, pudotuspelipaikan. Viimeiset ottelut runkosarjassa ovat esillä, nyt kannattaa siis katsojan olla ruutujen äärillä.

 

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *