Birmingham

KERROIN

2.80
0
pv
0
t
0
min
0
s

Perinteinen lauantaivakio palaa jälleen tuttuun formaattiinsa. Viime viikolla pelattiin FA Cup -otteluita, mutta nyt listalla ovat taas Valioliiga- ja Championship-ottelut.

Kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Brighton-Liverpool (9-21-70)

Brightonilla on menossa hyvä jakso: takana on neljä tappiotonta ottelua, ja viime lauantaina napattiin myös jatkopaikka FA Cupissa vierasvoitolla Bournemouthista. Liverpool on sen sijaan hävinnyt kauden ensimmäisen liigaottelunsa. Valioliigassa tuli turpaan Cityltä ja FA Cupissa varamiehisenä Wolvesilta maalein 2-1. Suurempaan kriisiin ei ole aihetta, sillä City-tappiosta huolimatta Liverpoolin liigajohto on yhä neljä pistettä. Kohde on pelattu Vakiossa suht oikein, mutta peliprosentit ovat valuneet aivan liikaa tasapeliltä (13%) Brightonille. Fiksuin valinta ykköskohteeseen on X2.

2: Leicester-Southampton (54-26-20)

Leicesterin viime viikot ovat olleet hyvin outoja. Joukkue nappasi Valioliigassa komeat päänahat kaatamalla Chelsean vieraissa ja Manchester Cityn kotona joulukuun lopulla. Vastapainona Leicester hävisi Cardiffille ja FA Cupissa aladivarijengi Newportille. Southampton on alkanut parantaa otteitaan managerinvaihdoksen jälkeen. Edellisellä kierroksella Saints taisteli komean tasapelin myös Chelsean vieraana. Joukkue on saanut uutta ryhtiä, mutta perustaso on yhä alempaa kastia. Leicester on Vakiossa reilusti ylipelattu, joten napataan tässä lapulle maistuva X2. Suosikkiasema ei ole sopinut Ketuille viime aikoina.

3: Crystal P-Watford (37-31-32)

Crystal Palace otti nihkeän cup-voiton Grimsbystä maalein 1-0. Tulos oli kuitenkin tärkein, ja kyseessä oli jo kolmas nollapeli neljään otteluun. Ainoastaan Chelsea on tehnyt yhden maalin Palacen verkkoon. Saldo 4-1-1 kuudesta edellisestä ottelusta sisältää myös vierasvoiton Manchester Citystä. Watford kaatoi cupissa Wokingin ja jatkoi myös hyvää joulun jälkeistä virettään. Hornets on pelannut seitsemän ottelua saldolla 3-3-1 ja hävinnyt Palacen tavoin ainoastaan niukasti Chelsealle. Luvassa on erittäin tasainen ja vähämaalinen peli. Kotivoitto on aavistuksen ylipelattu, ja Watfordin 28% pelattu voitto on paras merkki. 12 tai X2.

4: Cardiff-Huddersfield (49-30-21)

Cardiff nappasi joulukuun lopussa komeat pisteet ja nollapelit Palacen (0-0) ja Leicesterin (0-1 voitto) vieraana. Tämän jälkeen joukkue hävisi puolustussekoilujen myötä Tottenhamille 0-3 ja putosi Gillinghamia vastaan cupista viikko sitten. Huddersfield putosi myös FA Cupista maalein 1-0. Tappio oli jatkoa joukkueen surkealle vireelle, joka käsittää nyt yhdeksän peräkkäistä selkäsaunaa. Huddersfieldin tilannetta ei helpota se, että tärkeä Aaron Mooy on yhä telakalla. Cardiff voittaa noin kerran kahdesta, mutta Vakiossa peliprosentit ovat lähteneet laukalle. Ohitetaan 61% merkitty ykkönen – kahden heikon joukkueen kohtaamisessa ei ole suuria suosikkeja.

5: Burnley-Fulham (48-27-25)

Burnleyn vaikea kausi on kääntynyt viime viikkoina hieman parempaan suuntaan. Clarets on voittanut kolme ottelua putkeen ensimmäistä kertaa noin kymmeneen kuukauteen. FA Cup -voiton lisäksi joukkue kaatoi Huddersfieldin ja West Hamin todella vahvoilla esityksillä Valioliigassa. Fulhamilla on takana FA Cup -tappio Oldhamille sekä 1-4 selkäsauna Arsenalin vieraana. Näitä edelsi kolme hyvää matsia Valioliigassa, joiden aikana joukkue päästi vain yhden maalin. Kohde on pelattu Vakiossa aivan oikein, ja hyvässä vireessä oleva Burnley kelpaa myös varmaksi.

6: Chelsea-Newcastle (69-22-9)

Chelsean tappioton Valioliigakausi päättyi marraskuun lopulla Tottenhamin vieraana. Tästä alkanut jakso on ollut kauden heikoin. Puolustus pitää edelleen, mutta hyökkäyspään tehot ovat hyytyneet pahasti. Chelsean maalimäärät ja Hazardin teholukemat ovat romahtaneet. Newcastle rimpuilee rajallisella materiaalillaan kelvollisesti Valioliigan sijalla 15. Rafa Benitez organisoi ryhmänsä tällaisissa matseissa tiukkaan puolustusmuuriin, ja peli pysynee suht tasaisena alavireisestä Chelsea-hyökkäyksestä johtuen. Peräti 82% pelattu ykkönen on ehdottomasti varmistettava vain 10% pelatulla tasapelillä, joka osuu ainakin kerran viidestä.

7: WBA-Norwich (43-24-33)

West Bromwich on pelannut marraskuun puolivälistä lähtien todella väkevän 10 ottelun jakson saldolla 6-3-1. Viikko sitten Albion eteni myös FA Cupissa kaatamalla Wiganin 1-0. Ainoa tappio tuli tätä ennen Blackburnin vieraana, mutta tuokin ottelu oli tasainen kenttätapahtuminen perusteella. Norwich on puolestaan menettämässä otettaan. Canaries on dominoinut Championshipiä monta kuukautta, mutta nyt saldona on vain yksi voitto kuudesta ottelusta. FA Cupissa joukkue putosi League 1 -jengi Portsmouthille kotonaan. Ottelun maaliodotus on korkea, ja kohteen paras merkki on ehdottomasti 25% pealttu Norwich. 1_2 maistuu Vakion peliprosenteilla parhaiten.

8: Reading-Nottingham (24-30-46)

Readingin surkeasti sujunut kausi ei näytä kääntyvän parempaan suuntaan. Royals suoritti myös managerinvaihdon joulukuun alussa, mutta saldona ei ole siitä huolimatta yhtään voittoa seuranneessa seitsemässä ottelussa. Nottingham päätti heikon putkensa murskaamalla kärkijoukkue Leedsin uuden vuoden päivänä maalein 4-2. Voitto oli henkisesti todella tärkeä, ja se palautti joukkueen playoffs-haaveet jälleen henkiin. Tämäkin kohde on merkitty Vakiossa aivan oikein. Pienillä kupongeilla Nottingham kelpaa jopa varmaksi, mutta kukkaron kestäessä kannattaa poimia myös tasapeli mukaan. Ottelun maaliodotus on matala.

9: Wigan-Aston Villa (23-26-51)

Alkukaudella ihastuttanut Wigan jaksaa syöksyään Championshipin sarjataulukossa. Uusi vuosi alkoi rumalla kotitappiolla (0-3) Sheffield Unitedille ja FA Cupissa tuli myös pataan WBA:n vieraana maalein 1-0. Joukkue hävisi joulukuussa jopa sarjaumbo Ipswichille. Aston Villan ongelmana ovat edelleen lukuisat tasapelit. Joukkueen hyökkäys on sarjan eliittiä, mutta oma pää vuotaa jatkuvasti. Saldona on esim. useita 2-2 -tasapelejä, joista viimeisin tuli edellisellä kierroksella QPR:n isäntänä. Tasoeroa on selvästi vieraiden suuntaan, sillä Villa on materiaaliltaan sarjan parhaimmistoa. Wiganin kurssi tuskin kääntyy tässä ottelussa, joten haetaan suht oikein pelattu vierasvoitto varmaksi.

10: Sheffield Utd-QPR (50-27-23)

Sheffield United yllätti monet jo viime kaudella hyvällä sijoituksellaan. Nyt Blades näyttää haastavan tosissaan jopa sarjan kärkiseurat suorasta nousupaikasta. Takana on kolme todella vakuuttavaa voittoa maalierolla 9-1. Vierailija QPR näyttäisi olevan tämän kauden Millwall. Lontoolaisjoukkue on yhä playoffs-paikan tuntumassa vastoin kaikkia odotuksia. Takana on viisi tappiotonta peliä, ja joukkueen itseluottamus on kohdallaan. Vanha konkari Steve McLaren tekee hienoa duunia, jota Vakiokansa ei näytä arvostavan. Sheffield Unitedin peliprosentit ovat kohonneet pitkälle yli 60 pinnan, joten otetaan ykkösestä ohipeli. X2 osuu myös kerran kahdesta, joten todennäköisyydet yllätykselle ovat hyvät.

11: Birmingham-Middlesbrough (41-31-28)

Birminghamin viiden ottelun tappioton putki katkesi FA Cupissa, sillä joukkue putosi ulos heikon arpaonnen myötä West Hamin vieraana. Focus lienee täysin Championshipissä, jossa Birmingham pelaa parasta kauttaan vuosikausiin. Middlesbrough murskasi League 1 -joukkue Peterboron FA Cupissa 5-0 ja paranteli itseluottamustaan. Boron puolustus on yhä ylivoimaisesti sarjan pitävin, mutta alkukauden todella kova rutiini on poissa. Joukkue pudottelee yhä enemmän pisteitä, eikä näytä erityisen vakuuttavalta juuri nyt. Vahva Birmingham ansaitsee matsissa suosikkiaseman. Vain 33% pelattu ykkönen on hieno alipelattu varma.

12: Hull-Sheffield Weds (52-27-21)

Hull on ollut ehdottomasti loppuvuoden 2018 paras joukkue Championshipissä. Tiikerit ovat tällä hetkellä voittoputkessa, millaista ei ole nähty kaupungissa moneen vuoteen. Joukkue on voittanut viisi matsia putkeen ja pelannut kahdeksan liigapeliä saldolla 6-2-0. Sheffield Wedsin tilanne on alkanut myös parantua. Kausi on ollut tähän asti valtava pettymys, mutta managerin vaihto on piristänyt joukkuetta aivan uudella tavalla. Saldona on viisi tappiotonta peliä FA Cup mukaan luettuna, joissa Weds on päästänyt vain kaksi maalia. Hurjassa iskussa oleva Hull voi hyvinkin pysähtyä tiiviiseen vierasjoukkueen puolustukseen. Ohitetaan selvästi ylipelattu (63%) kotivoitto.

13: Preston-Swansea (43-28-29)

Preston on yksi tämän kauden pettymyksiä, vaikka pahin onkin sentään jo takana päin. PNE voitti kauden 11 ensimmäistä ottelusta ainoastaan yhden. Joukkue putosi FA Cupista Doncasterille kotonaan 1-3, ja Chapionshipissä tuli myös turpiin Rotherhamilta maalein 2-1. Pelivire ei siis ole parhain juuri nyt. Swansea kaatoi surkean Readingin vieraissa peräti maalein 1-4. Cupissa joukkue jatkoi hyvää menoaan murskaamalla Aston Villan maalein 0-3. Numerot valehtelevat ottelun tapahtumia, mutta Swansea on silti ihan kelpo iskussa. Vakiokansa on ilmeisesti näiden vierasvoittojen pauloissa ja merkinnyt kohteen aivan liian Swansea-painotteisesti. Preston on selkeä suosikki, mutta saanut vain 34% kannatuksen. Ykkönen on hieno varma!

Voit hyödyntää yllä olevia prosentteja myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Prestonin voitosta pitäisi saada yli 2,33 (=100/43) kerroin, että kohde olisi pelattava. Parhaimpia ideoita ovat Championshipista: Birmingham @ 2,80 (41%), QPR +0,5 tasoitus @ 2,33 (50%) ja Aston Villa @ 2,30 (51%). Katso myös Valioliigan parhaat pelikohteet lauantaille tästä artikkelista.

Parhaat varmat: 5:1, 11:1, 13:1
Parhaat ohipelit: 4:X2, 10:X2, 12:X2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!