Arsenal DNB

KERROIN

2.25
0
pv
0
t
0
min
0
s

Newcastle-Cardiff U2.5

West Ham DNB

Seuraavassa lauantain Valioliigakierroksen parhaat peli-ideat.

Bournemouth-West Ham (klo 17:00)

Kotijoukkue Bournemouth ihastutti raikkailla otteillaan kauden ensimmäisillä kierroksilla. Cherries-hyökkäys oli pari kuukautta aivan liekeissä Ryan Fraserin ja Callum Wilsonin johdolla. Talven kylmetessä joukkueen meno on kuitenkin hyytynyt.

Bournemouth on voittanut vain yhden seitsemästä edellisestä ottelustaan. Tämä kotivoitto Brightonista on myös ainoa ottelu, jossa Bournemouthin puolustus ei ole päästänyt vähintään kahta maalia. Vieraskentällä on tullut turpiin jo kuudesti peräkkäin.

Vierailija West Hamin tilanne on täysin päin vastainen. Hammers on pelannut joulukuun alusta kymmenen matsia saldolla 7-1-2. On vaikea muistaa, milloin joukkue on saavuttanut edellisen kerran vastaavan saldon pääsarjatasolla (mukana myös yksi FA Cup -voitto).

West Hamin suorituksen arvoa nostaa se, että nippu avainpelaajia on ollut (ja on yhä) sivussa. Uusi vahvistus Samir Nasri auttaa kuitenkin asiaan – kokenut ranskalainen syötti voittomaalin viikko sitten Arsenalia vastaan.

Bournemouth on valunut keskikastista materiaaliansa mukaiselle tasolle kauden edetessä. West Ham lunastaa puolestaan odotukset top 10 -sijoituksesta poissaoloista huolimatta. Saamme vierasjoukkueen ottelussa pieneksi suosikiksi, joten n DNB kertoimella 2,09 maistuu!

Newcastle-Cardiff (klo 17:00)

Kotijoukkue Newcastlella on takana haastava jakso sekä Valioliigassa että FA Cupissa. Harakat pelasivat viikolla uusintaottelun Blackburnia vastaan, joka venyi jatkoajalle asti joukkueen hukattua 0-2 -johtoaseman.

Newcastle ei ole kerännyt kuin yhden voiton edellisestä 11 ottelusta varsinaisella peliajalla. Tämäkin oli 0-1 -marginaalilla sarjan heikoimmasta joukkueesta, Huddersfieldista. Peli ei ole erityisen surkeaa, mutta joukkueen materiaali on vain niin rajallinen.

Cardiff hukkasi hyvän voittosauman viikko sitten kotona Huddersfieldia vastaan. 0-0 -tasuri oli silti torjuntavoitto, minkä avulla ero sarjajumboon pysyi kahdeksassa pisteessä. Walesilaisten puolustuspeli on saatu viime aikoina kuntoon, mistä on osoituksena kolme nollapeliä neljästä liigapelistä.

Cardiff on ollut kokonaisuutena odotetun heikko – tehtyjä maaleja on Newcastlen ja Huddersfieldin jälkeen vähiten. Nyt sentään puolustus on saanut uutta itseluottamusta.

Vastakkain on kaksi surkeaa hyökkäystä. Newcastlen on hallittava peliä, eikä tilanteiden luominen ole helppoa Cardiffin bussia vastaan. Tämän lisäksi monilla tärkeillä pelaajilla on 120 minuutin ylimääräinen rasitus viikon FA Cup -vieraspelistä. Joukkueiden aiempi kohtaaminen päättyi 0-0, eikä vastaava tulos yllättäisi. Alle 2,5 maalia kelpaa hyvin peleihin n 1,64 kertoimella.

Arsenal-Chelsea (klo 19:30)

Lauantain kohokohta on ehdottomasti Lontoon derby Arsenalin ja Chelsean välillä. Kyseessä on myös tärkeä matsi Mestarien liigan paikkojen suhteen, sillä piste-eroa on ennen lauantaita 6p Chelsean hyväksi.

Arsenalin paras meno on alkanut hyytyä talven edetessä. Tykkimiesten otteet ovat olleet erityisen heikkoja vierasotteluissa, joiden saldo on vaatimaton 0-2-4 kuudesta ottelusta. Viikko sitten Gunners hävisi 0-1 West Hamille pelivihjeemme mukaisesti!

Tykkimiehet ovat tehneet kovaa tulosta kotiotteluissa, joiden saldo 8-2-1 maalierolla 24-10 kestää vertailun. On tosin syytä huomata, että monet Arsenalin suuren marginaalin voitoista ovat hieman ansaitsemattomia. Joukkue on kotonaan hyvä, mutta ei sentään niin murskaava, mitä monet tulokset antavat ymmärtää.

Myös vierailija Chelsean paras iskukyky on tällä hetkellä kateissa. Maurizio Sarrin miehistö pelasi marraskuun lopulle asti ilman yhtään liigatappiota, mutta sen jälkeen kone on alkanut yskiä. Tulosta sentään tulee, mutta xG-luvut kertovat joukkueen olevan vaikeuksissa verrattuna alkukauteen.

Chelsean tehomiehenä häärinyt Eden Hazard on onnistunut maalinteossa vain kerran edellisen kuuden ottelun aikana, eikä muiden hyökkääjien tilanne näytä sen paremmalta.

Vierasjoukkue on näistä kahdesta laadukkaampi, mutta ei paljon. Arsenal on hävinnyt kotonaan vain Manchester Citylle kauden avauksessa, joten Emirates Stadiumista on tehty pitkästä aikaa linnake. Kotijoukkueen loukkaantumislista on myös tyhjentynyt merkittävästi viime aikoina.

Näillä puheilla saamme ottelun tasabookiksi, eli emme allekirjoita Chelsean suosikkiasemaa. Poimitaan lapulle Pinnaclen Arsenal DNB mukavalla 2,25 kertoimella.

Kuva: Flickr / Paul Hudson

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!