Classic -1,5

KERROIN

1.89
0
pv
0
t
0
min
0
s

Steelers +1,5

Jymy alle 5,5 maalia

Jymy-Steelers (klo 18.30)

Sarjanousija Jymy sai pääsarja-avauksessaan kontiintuomiseksi sisupuukon kun se taipui odotetusti Oilersin käsittelyssä lukemin 6-3. Tiukoista lukemista huolimatta voittajasta ei tässä jäänyt epäselvyyttä ja pelillisesti sarjanousijasta ei todellakaan jäänyt lajiväen hehkutuksen mukainen kuva. Isoveli SPV:stä hankittu Tommi Hakala kantaa suurimman tulosvastuun yhdessä Erik Härkösen kanssa ja tässä Jymyn suurin akilleen kantapää tuleekin hyvin esiin. Materiaali on kyllä hyvin tasainen mutta kärkinimetkin ovat enemmänkin ”duunari-kenttien” kasvatteja vaikka kovissa liigaympyröissä ovatkin pyörineet. Maalilla Roope Mutka on ok-tasoa, mutta miehen viime visiitti pääsarjatasolla (18-19) oli todella epäonnistunut joka jättää väkisinkin kysymysmerkkejä ilmaan.

Hämeenlinnan Steelers vastasi avauskierroksen suurimmasta yllätyksestä kun se taipui mitalisuosikki TPS:alle kotikaukalossaan vasta rangasituslaukausten jälkeen 2-3. Teräsmiesten esitys oli yllättävänkin tasapainoinen eikä Tepsi avausrän jälkeen juurikaan ykkössektorin maalipaikoilla juhlinut. Maajoukkuevahti Eero Kosonen osoitti tolppien välissä heti tasonsa ja antaa jatkossakin hämeenlinnalaisille mahdollisuudet voittoon joka ilta. Hyökkäyspäässä joukkue ei juhlinut mutta uutuushankinnoista Nico Matilainen osui heti maalipuiden väliin. Kaiken kaikkiaan koko joukkuuen steppi harjoitusotteluista eteenpäin oli todella iso.

Molemmat joukkueista kamppailevat ensisijaisesti sarjapaikan säilyttämisestä, joten panokset koko kautta ajatellenkin ovat ottelussa todella isot. Jymy on luonut Nurmoon hyvän salibandybuumin mutta kertoimissa se on silti edelleen yliarviotu. Me arvostimme jo kausiennakossammekin Steelersin paremmaksi eikä avauskierroksen jälkeen ole mitään syytä muuttaa arviota, pikemminkin päinvastoin. Teräsmiehet pitivät Tepsinkin hyökkäyspäässä hyvin kurissa ja tänään vastus tällä saralla keventyy huomattavasti. Jymylle voi antaa kevyttä kotietua mutta yli 50% suosikkia me emme siitä mitenkään saa tehtyä. Steelersin fyysinen puolustuspeli ja Eero Kosonen pitävät kotijoukkueen maaliodottoman melko matalalla eikä Steelerskään hyökkäysvoimaltaan sarjan kärkeen todellakaan lukeudu. ”Kuuden pisteen” ottelu laskee kahden muutenkin passiivisen joukkueen maaliodottamaa entisestään. Me otamme vahvasti kantaa vieraiden puolesta ja paras pelivalinta otteluun on Steelers +1,5 maalia in räikeällä markkinatopilla 1,72. Myös Jymyn alle 5,5 maalista maksetaan kotimaisella Veikkauksella kovaa 1,90 kerrointa, mikä niin ikään ruksitaan kupongille talteen.

TPS-Classic (klo 18.30)

Turun Palloseuran avaus ei sujunut ruusuisesti kun häntäpäähän arvioitu Steelers kiusasi sitä täyden 65 minuutin ajan. Rangaistuslaukauksissa Tatu Kanervisto upotti ratkaisuosuman turkulaisille. Tepsi on tällä kaudella yksi suurimmista mitalisuosikeista eikä arvioita yhden ottelun perusteella ole syytä muutta suuntaan eikä toiseen. Tähtihyökkääjistä Eero Jalo kuntouttanee polveaan vielä pitkälle kevääseen ja avausottelusta myös kapteeni Miko Kailiala uupui pelaavasta kokoonpanosta. Puolustussuuntaan Palloseura on erinomainen mutta Steelersiä vastaan joukkueen olisi kyllä pitänyt pystyä luomaan parempaa hyökkäyspeliä. Toki Kailialan todennäköinen paluu kokoonpanoon helpottaa tehtävää jo huomattavasti, mutta kyllä Mikko Hautaniemen etunenässä on syytä parantaa otteitaan.

Mikäli oli Tepsin avaus tuskainen niin samat sanat pätevät myös Classicin kotiavaukseen. 7-5 voitto Welhoista oli kuitenkin jälleen murhaava tyylinäyte siitä kuinka korkealla joukkueen rutiini oikeasti on. Family on sarjaan selkeä mestarisuosikki ja pari viikkoa sitten uudessa Super Cupissa se jyräsi Nokian KrP yli lukemin 11-3. Sami Johanssonin (1+3) tähdittämä ykkösvitja jatkoi viime kauden suvereenaja esityksiä mutta kakkosviulu (Tykkyläinen-Piha-Lastikka) jäi harvinaisesti pakkasen puolelle, teholukemaan -2.

TPS on arvioissamme tamperelaisten suurin haastaja ja nyt se pääsee heti mittaamaan tasonsa. Edelliskaudella finaaleissakin kohdannut parivaljakko ovat toisilleen hyvkin tuttuja, joten mitään suuria yllätyksiä ei ole luvassa. Classic on joukkueiden viimeisestä kymmenestä kohtaamisesta vienyt nimiinsä peräti yhdeksän ja hyvin suurella todennäköisyydellä kotijoukkue jatkaa edelleen Familyn talutusnuorassa. Classic on joukkueista selvästi parempi ja meidän papereissa hieman yli kahden maalin suosikki TPS:aa vastaan myös vieraskaukalossa. Peleihin otetaan Classic maltillisella 1,5 maalin tasoituksella Bethardin hyvällä 1,89 kertoimella.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *