H2H Weng Heidi-Johaug: Johaug

KERROIN

2.12
0
pv
0
t
0
min
0
s

Miesten kilpailun lisäki myös naiset avaavat luonnollisesti kansainvälisen kilpailukautensa samaisella perinteisen sprintilä. Karsintavaihe käynnistyy klo 11 jolloin myös vetokohteet sulkeutuvat, vaikkakin osa bookkereista mainostaa kohteiden sulkeutuvan vasta varsinaisten erävaiheiden alkaessa klo 13.30.

H2H Heidi Weng-Therese Johaug

Norjan Heidi Weng palasi todella vaikean edelliskauden jälkeen takaisin parrasvaloihin ja sijoittui viime kauden kokonaiscupissa aina toiseksi, täysin ylivoimaisen Johaugin takana. 29-vuotias, seuratasolla IL i BUL:ia edustava hiihtäjä on niittänyt hurjaa menestystä neljän arvokisakullan, kahden Tour de Skin sekä yhden kokonaiscupin muodossa. Avausviikonloppu Norjan Beitostölenissä sujui varsin mallikkaasti: kympin perinteisellä irtosi kolmossija ja kympin vapaalla kakkostila. Varsin monipuolisena hiihtäjänä tunnettu Weng on urallaan onnistunut myös sprinteissä ja viime kaudella tämä ylsi maailmancupissa kolme kertaa kahdeksan parhaan joukkoon, kun Åren ylämäkisprintti jätetään pois laskuista.

Therese Johaug on viime vuodet heiluttanut naishiihdon tahtipuikkoa eikä totuttuun kaavaan ole tänäkään vuonna tulossa muutosta. Viime kaudella nainen osallistui 19 maailmancupin normaalimatkan kilpailuun ja nappasi näistä peräti 16 voittoa. Beitostölenin avausviikonlopussa Johaug lähinnä jatkoi siitä mihin viime talvena jäi ja pyyhälsi molemmilla normaalimatkoilla täysin suvereeniin voittoon. Todellisena distanssijyränä tunnettu Johaug ei todellakaan ole kiertueen nopeimpia urheilijoita muttei hurjapäinen tikkaaja silti sprinteissäkään mikään täysin heittopussi ole. Viime kaudella Johaug sujautti itsensä karsinnasta jatkoon kuudesti ja top-15:een ehkä jopa hieman yllättäenkin peräti kolme kertaa.

Weng mielletään helposti tässä parissa melko suureksikin suosikiksi, mutta me pidämme kaksintaistoa lähes kolikonheittona. Rukan sprinttirata on etenkin naisille todella raskas ja pitkässä loppunousussa ”stadionille” kevytrakenteinen Johaug on varmasti väkevä. Johaug on startannut Rukan sprinttiin urallaan kolme kertaa ja jokaisella kerralla tämä on myös tunkenut itsensä karsinnasta jatkoon (sijat 20,18,20). Weng on parhaimmillaan yltänyt Rukan sprintissä aina palkintokorokkeelle asti ollen kisan kolmas vuonna 2016 mutta viimeiseen kolmeen kauteen Weng ei ole selvittänyt tietään edes karsinnasta erävaiheisiin (sijat 59,42 ,31). tarjoaa Johaugille reipasta kahden kerrointa maannaisensa peittoamisesta ja tämä kelpuutetaan perjantai aamupäivän peleihin mukaan.

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *