H2H Klaebo-Iversen: Iversen

KERROIN

2.08
0
pv
0
t
0
min
0
s

Naisten tapaan myös miehet taistelevat lauantaina MM-mitaleista skiathlonin merkeissä, joskin näiden urakka on tuplasti kauniimman sukupuolen matkaa pidempi. Tuttuun tapaan ensimmäiset 15 kilometriä avataan perinteisellä ja lopun ratkaisut sivakoidaan vaparilla. Venäjän Alexander Bolshunov on kilpailuun hienoinen ennakkosuosikki mutta helpolla maailmancupin ja Tour de Skin voittoon leikitellyt tulisielu ei kultaa huomennakaan huuhdo. Norja hyökkää kilpailuun todella vahvalla joukkueella, josta allekirjoittanut sysää suurimmat odotukset MM-kultaa puolustavan Sjur Roethen harteille. Kolmisen vuotta sitten kyseisellä matkalla Olympia-kultaan hiihtänyt Simen Hegstad Krueger osoitti Falunissa todella kovaa nousukuntoa ja on myös yksi suurista mitali- sekä voittajasuosikeista. Muista norjalaisista Emil Iversen nappasi maan mestaruuskilpailuissa yhdistelmähiihdon kultaa ja Lahden maailmancupissa tämä kiri kyseisen matkan ykköseksi. Työjuhta Hans Christer Holund on niin ikään vahva ehdokas kärkikamppailuun mutta lähes olemattomilla loppukiriominaisuuksilla varustettu diesel-kone tarvitsee kultakamppailua ajatellen rajun irtioton. Torstaina ylivoimaiseen sprinttikultaan hiihtäneen Johannes Klaebon osallistuminen skiathloniin on herättänyt kummastusta mutta aivan täysin ei trondheimilaistakaan voi mitalitaistelusta ulos laskea. Venäläiset iskevät Bolshunovin takaa todella laajalla rintamalla ja lähes jokainen nelikosta Ustiugov, Yakimushkin, Belov, Chervotkin voi hyvänä päivänä sekoittaa soppaa kärjen osalta. Suomalaistoiveet lepäävät jälleen Iivo Niskasen harteilla, mutta aivan mitalikamppailuun allekirjoittanut ei Iivoa pysty nostamaan muuta kun pienellä varauksella.

Klaebon valinta skiathloniin nousi nopeasti vuonomaassa puheenaiheeksi, sillä Norjalle todella vahva kultasauma, miesten parisprintti, hiihdetään jo sunnuntaina. On hyvin ihmeellistä, että torstaina henkilökohtaiseen sprinttikultaan tykittänyt hiihtotähti laitetaan väsyttämään itsensä todella raskaaseen 30km skiathlon-kisaan vain päivää ennen miehen bravuurimatkaa. Myöskään Klaebon näytöt tältä kaudelta tai ylipäätänsä historiasta eivät yhdistelmäkilpailuista ole kovinkaan kummoista luettavaa. Norjan mestaruuskilapiluissa JHK sijoittui kyseisellä matkalla 15:neksi ja viime kauden Lillehammerin osakilpailun kolmostilaa lukuunottamatta mies ei ole skiathlonissa yltänyt 14 parhaan joukkoon edes kotimaassaan. Yleisestikkin pitkätmatkat (yli 30km) ovat olleet Klaebolle raskaita reissuja, eikä näissäkään top-14 sijoutukseen olla ylletty kuin kertaalleen. Iversen sivakoi sprintissä sijalle kymmenen, ollen ”vasta” neljänneksi paras norjalainen. Näin ollen hallitsevalle parisprintin maailmanmestarille tuskin tikettiä kyseiseen kilpailuun tänä vuonna heruu. Toisaalta Meråkerin pikajuna nappasi yhdistelmäkilpailussa Norjan mestaruuden sekä Lahden maailmancupissa kyseisen matkan voiton, joten mies on ehdottomasti vahva mitalikandidaatti myös tämän talven MM-näyttämöllä. Iversenin taso on vuosien saatossa heilahdellut mutta potentiaalia tältä löytyy myös pitkillä matkoilla ja esimerkiksi Holmenkollenin todella raa´alla viidelläkympillä tämä nappasi viime vuonna kolmostilan. Viime talvena skiathlon sijaitsi kilpailuohjelmassa täysin samalla paikalla, ja tuolloin parisprinttiin valitut Klaebo (28.) sekä Iversen (29.) löivät homman kesken kilpailun täysin läskiksi. Allekirjoittanut uskoo, että sprintissä toiseksi sijoittunut Erik Valnes nappaa Iversenin paikan parisprintissä, joten ahkera Tinder-peluri voi huomenna keskittyä täysin omaan kilpailuunsa. Iversen olisi normaaleissakin olosuhteissa allekirjoittaneen papereissa Klaeboa vastaan vähintäänkin tasabookki mutta nyt meråkerilainen voidaan nostaa pariin jopa kevyeksi suosikiksi. in Iversenille tarjoama reipas kahden kerroin ruksitaan lauantain pelikupongille talteen.

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *