Hull

KERROIN

2.55
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Vakio 1 palaa tällä viikolla perinteiseen formaattiin, eli puolet kupongin kohteista on taas Valioliigaa. Tarjolla on hyviä peli-ideoita, joten hyppää kyytiin!

Kohteen perässä on suluissa sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet. Ideana on poimia alipelattuja suosikkeja varmoiksi ja ohittaa ylipelatut merkit, jolloin rivi saa osuessaan arvoa.

1: Bournemouth-Manchester City (7-14-79)

Bournemouth jatkoi viikolla karmeita vierasotteluitaan ja hävisi Arsenalille vihjeemme mukaisesti maalein 5-1. Cherries on ottanut reissupeleissä turpiin jo yhdeksän kertaa peräkkäin, mutta kotona joukkue pystyy yhä hyviin esityksiin. City väänsi pakkovoiton West Hamista 1-0 ja jatkaa Liverpoolin hiillostamista. Guardiolan porukka on voittanut neljä edellistä matsia maalierolla 12-2 ja nappasi viime sunnuntaina myös Liigacup-tittelin. Bournemouthin nykytaso ei riitä (edes kotona) haastamaan Cityä. Hieman alipelatuksi jäänyt vierasvoitto on maistuva varma!

2: Manchester Utd-Southampton (69-20-11)

Manchester Unitedin tappioton putki jatkuu yhä kotimaan kentillä Ole Gunnar Solskjaerin alaisuudessa. Viime sunnuntaina United ei taipunut edes sarjakärki Liverpoolille, ja viikolla Palace oli vain suupala myös varamiehiselle joukkueelle. Southampton päätti neljän matsin voitottoman putken kaatamalla Fulhamin helposti kotona 2-0, mikä nosti joukkueen putoamisviivan yläpuolelle. Manchester United on selvä suosikki, mutta lukuisat poissaolot kaventavat hieman tasoeroa. Peräti 79% pelattu ykkönen kannattaa ehdottomasti varmistaa vähintään ristillä.

3: Wolves-Cardiff (63-23-14)

Wolvesilla on takana pari heikkoa vieraspeliä. Joukkue hävisi viikolla Huddersfieldille 1-0 ja selvisi edellisessä ottelussa tasapeliin Bournemouthia vastaan vain siksi, koska vastustaja missasi loppuhetken rangaistuspotkun. Tätä ennen Wolves on ollut hyvässä vireessä. Cardiff hävisi rumasti sekä Evertonille (0-3) että Watfordille (1-5) kuluneen viikon kotipeleissä. Joukkueen suoritukset menevät ylös ja alas todella voimakkaasti, mutta walesilaisryhmä on yhä hyvin mukana taistelussa liigapaikasta. Wolves on odotetusti ylipelattu Vakiossa, mutta ohipeli ei kyllä maistu. Suurilla järjestelmillä risti on hyvä ottaa mukaan ykkösen jatkoksi.

4: Burnley-Crystal P (37-29-34)

Burnleyn pitkä tappioton putki Valioliigassa katkesi tiistaina vieraspelissä Newcastlea vastaan. Clarets oli pelannut tätä ennen seitsemän matsia ilman selkäsaunaa – kiitos maalivahti Tom Heatonin paluun. Crystal Palace hävisi Manchester Unitedille viikolla 1-3. Kyseessä oli vasta ensimmäinen tappio viiteen matsiin, eli Roy Hodgsonin joukot ovat olleet vahvassa vireessä vuoden vaihteen jälkeen. Palace on perinteisesti vahva vieraissa, ja ottelun asetelma sopii sille hyvin. Matsi on hyvin ympäripyöreä, ja Vakion peliprosentit kohdallaan. Ottelu ei tarjoa suurempia peli-ideoita, joten lähdetään 1_2:sta liikkelle.

5: Brighton-Huddersfield (54-31-15)

Brightonin alamäki jatkui Leicesterin vieraana keskiviikkona. Seagulls hävisi hieman epäonnisesti 2-1 ja pelasi jo seitsemännen matsin ilman voittoa. Pallo ei pompi Brightonille juuri nyt, sillä joukkueen esityksissä ei ole suurempaa vikaa. Huddersfield rikkoi 14 ottelun mittaisen voitottoman putken kaatamalla Wolvesin hyvällä esityksellä 1-0 aivan loppusekuntien maalilla. Kyseessä oli valtava voitto henkisesti – pystyykö Terriers yllättämään uudelleen? Koska Brighton on pelattu peräti 69%, niin ohitetaan kotivoitto ja uskotaan Huddersfieldin yllättävän uudelleen!

6: West Ham-Newcastle (45-30-25)

West Ham kärsi viikolla ensimmäisen tappionsa neljään matsiin Manchester Cityn vieraana. Hammers rimpuili pitkään 0-0 -tasurissa, mutta hävisi lopulta ansaitusti 1-0. Kotona West Ham on pelannut seitsemän matsia saldolla 4-2-1 ja välttänyt tappion myös Liverpoolia vastaan. Newcastle kaatoi viikolla Burnleyn 2-0 ja lauantaina Huddersfieldin samoin lukemin. Benitezin porukka on pelannut kuusi matsia saldolla 4-1-1 ja esiintynyt erinomaisesti. Vakiossa peliprosentit ovat aivan kohdillaan, eikä asetelma oikein tarjoa suurempia peli-ideoita. Kannattaa tarkistaa vielä ottelun alla West Hamin ykköskärki Arnautovicin pelikunto.

7: Millwall-Norwich (28-27-45)

Millwallin heikko vire jatkui viikolla, kun joukkue hävisi Hullin vieraana 2-1. Lontoolaiset ovat voittaneet vain yhden kahdeksasta edellisestä ottelusta, ja joukkue on valunut vaarallisesti jo putoamisviivan päälle. Norwich saa lepoedun, sillä Kanarialinnut eivät pelanneet viikolla. Lauantaina kaatui Bristol City tärkeässä kärkikamppailussa 3-2, mikä oli neljäs voitto viiteen matsiin. Norwichin maalinteko onnistuu edelleen korkealla prosentilla, ja joukkue on vahva kandidaatti suoraan nousuun. Vakiokansa on kuitenkin ylimerkinnyt Norwichin niin rajusti (64%), että ainoa järkevä vaihtoehto on tässä kohteessa 1X. Se osuu lisäksi todennäköisemmin kuin Norwichin vierasvoitto.

8: Aston Villa-Derby (43-28-29)

Aston Villan voitoton putki kasvoi viime lauantaina viiteen otteluun Stoken vieraana. Ero viivan päällä olevaan Bristol Cityyn on kahdeksan pistettä, joten mahdollisuuksia on, mutta voittoja on tultava nyt eikä kuukauden päästä. Derby on hieman paremmassa positiossa sarjataulukossa, mutta Rams on myös kuntopuntarissa kaukana kärjestä. Takana on kaksi 0-1 tappiota ja yksi voitto viidestä viime ottelusta. Villa on perustasoltaan aavistuksen laadukkaampi joukkue, vaikka sarjataulukko muuta väittää. Varsin kohtuullisesti (42%) pelattu ykkönen poimitaan tällä kertaa varmaksi.

9: Brentford-QPR (57-22-21)

Brentford pelasi viikolla Sheff Wedsin vieraana yhden heikoimmista otteluistaan aikoihin ja hävisi ansaitusti 2-0. Tätä ennen Bees on tehnyt jo pari kuukautta nousua sarjataulukossa. Surkean alkukauden jälkeen joukkue on selvästi löytänyt taas oman tasonsa. QPR matkaa täysin toiseen suuntaan. Alkukauden yllättäjä on hävinnyt rumasti otteluita, mutta Ärrät saivat putken poikki viikkopelissä Leedsiä vastaan kotona (1-0). Tätä ennen joukkue otti lukua seitsemän kertaa putkeen. Brentford on selvä suosikki, mutta kovasti ylipelattu. QPR:llä on saumansa tässä Lontoon paikallispelissä. X2 sopii rohkeille, mutta 1_2 tai 1X ovat myös siedettäviä valintoja.

10: Hull-Birmingham (46-26-28)

Hull palasi viikkopelissä takaisin voittojen makuun muutaman heikomman pelin jälkeen. Tiikerit kaatoivat Millwallin maalein 2-1. Joukkue oli marras-joulukuussa liigan kovakuntoisin, mutta alkuvuosi on ollu täynnä heikkoja esityksiä. Birmingham pelasi myös viikolla ja otti kovan päänahan Bristol Cityn vieraana. Kuusi edellistä peliä on saldolla 3-2-1, eikä joukkue ole ulkona playoffs-taistelusta. Vakiokansa on jostain syystä aivan liian myönteinen Birminghamin suuntaan, ja Hull on jäänyt selvästi alipelatuksi. Napataan vain 38% merkitty ykkönen varmaksi!

11: Preston-Bristol City (38-29-33)

Preston jatkoi viikko sitten mahtavaa kevätvirettään kaatamalla Millwallin vieraissa 1-3. PNE on pelannut kahdeksan matsia tappioitta saldolla 5-3-0 ja nousee kohisten sarjataulukossa. Joukkueella on saumat jopa playoffs-paikoille! Bristol City on ollut pari viime kuukautta myös hurjassa voittoputkessa. Se tuli päätökseensä viime lauantaina Norwichin vieraana 3-2, ja Robins hävisi heti perään viikolla myös Birminghamille kotona 1-2. Nyt edessä on tiukka testi, ja Prestonilla on myös lepoetu, sillä kotijoukkue ei pelannut viikolla. Vakiokansa on aivan liikaa kallellaan Prestonin suuntaan. Peräti 49% merkitty ykkönen valikoituu siten ohipeliksi. Ei reagoida Bristolin pariin tappioon nyt liikaa.

12: Stoke-Nottigham (37-30-33)

Stoke pelasi lauantaina kolmannen tasapelin peräkkäin, mikä oli samalla kuudes voitoton ottelu. Potters on Championshipin pahin alisuorittaja, ja kausi alkaa olla paketissa. Eroa on playoffs- ja putoamisviivaan yli 10 pistettä, joten Stoke jatkaa todennäköisesti sesongin loppuun keskikastissa. Nottingham on piristynyt viime viikkoina, vaikka vastassa on ollut kovia joukkueita. Forest on kaatanut kotona Nottinghamin ja Derbyn ja puristanut vierastasurit WBA:lta ja Prestonilta. Playoffs-paikka on vielä täysin komissa käsissä. Stoke on unohdettu tällä kertaa Vakiossa hieman liikaa. Vain 32% merkitty ykkönen on lähtökohta, vaikka joukkueen vire onkin huono. Rohkeimmille varma, mutta vaihtomerkit eivät ole huonoja ideoita.

13: Wigan-Middlesbrough (23-33-44)

Wiganin joulu- ja tammikuu oli todella heikko tuloksellisesti, mutta Latics on saanut helmikuussa hillittyä pahimman syöksyn sarjataulukossa. Takana on nyt kolme tasuria ja neljä tappiotonta ottelua peräkkäin. Boro taistelee yhä noususta, ja takana on kaksi tappiota ilman päästettyä maalia. Edelliset yhdeksän peliä ovat sujuneet saldolla 5-3-1, ja joukkueen puolustus on yhä sarjan pitävin. Odotettavissa lienee hyvin vähämaalinen matsi, jossa marginaalit ovat pienet. Tasoero ei ole missään nimessä niin suuri, että Boro voittaisi matsin edes kerran kahdesta. Peräti 56% merkitty vierasvoitto on selkeä ohipelin paikka.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnissä. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esim. Middlesboron voitosta pitäisi saada yli 2,27 kerroin (100/44), että se olisi pelikelpoinen. Parhaita ideoita ovat Hull @ 2,55 (44%), Middlesbro @ 2,55 (44%) ja Bristol City @ 3,45 Pinnacle.

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:2 Man City, 8:1 Aston Villa, 12:1 Stoke
Parhaat ohipelit: 7:1X ohi Norwich, 11:X2 ohi Preston, 13:1X ohi Boro

 

Kuva: Jonathan Palombo (Manchester City Stadium Tour) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!