KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Veikkausliigassa pelataan perjantaina kaksi ottelua. Lahdessa kotijoukkueen vieraaksi tulee HJK, eli kyseessä on yksi Suomen pääsarjan klassikoista.

FC Lahti oli sivuston vihjeenä myös maanantaina, jolloin Veikkausliiga palasi juhannustauolta. Kyseessä oli kärkiottelu Kuopion Palloseuraa vastaan, jonka Lahti hoiteli ansaitusti maalein 1-0. Heikon avausjakson jälkeen Henri Anier missasi pilkun, mutta lopulta Santeri Hostikka onnistui peliajan viimeisellä minuutilla.

Lahti jatkoi vakuuttavaa kotisaldoaan, joka on nyt lukemissa 4-3-0 maalierolla 9-4. Joukkue on kärsinyt koko kaudella vasta yhden tappion, mikä on vähemmän kuin millään muulla joukkueella. Päästettyjä maaleja on 10 kappaletta – se on kaksi vähemmän kuin liigakärki Klubilla. Kyseessä on erittäin vaikeasti voitettava joukkue.

HJK palasi juhannustauolta väkevästi ja murskasi VPS:n kotonaan vakuuttavalla esityksellä maalein 5-0. Tällä kertaa liigan maalipörssiä johtava brassi Klauss ei saanut lisäosumia. Klubi on ottanut Veikkausliigan komentoonsa hieman vaikean alun jälkeen. Joukkue hävisi mm. FC Lahdelle kotonaan 1-2 kevään alkukierroksilla.

Kannattaa huomioida, että HJK:n keskittymiseen ja pelaajavalintoihin voi lähiviikkoina vaikuttaa Mestarien liiga -karsinta. Ensimmäinen osaottelu Vikinguria vastaan pelataan torstaina 10. heinäkuuta. Lahti-otteluun tuolla ei kuitenkaan ole vaikutusta.

Ottelun maalimäärävedoista löytyy loistava peli-idea. Vastakkain ovat liigan parhaat puolustukset, ja etenkin Lahti on ollut jo pari kautta hyvin vähämaalinen joukkue. Kumpikin joukkue pitää vastustajansa hyvin pois maalintekosektorilta, ja Lahti on ylipäätään ollut vaikea vastustaja Klubille. HJK on voittanut vain yhden edellisestä kuudesta kohtaamisesta. Poimitaan lapulle alle 2,5 maalia ilta kertoimella 1,70 (todennäköisyysarvio 64%).

Kuva: Peltimikko (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!