Naisten takaa-ajo 10km (V)

Miesten tapaan myös naiset kisaavat huomenna Tourilla takaa-ajon vapaalla hiihtotyylillä. Ladulle ensimmäisenä pääsee selvällä erolla Norjan Östberg joka tämänpäiväisen huippuhiihdon ansiosta nousi myös todella vahvaksi voittajasuosikiksi kokonaiskilpailuun. Ensimmäinen suomalainen starttaa kuudentena kun Kerttu Nisakanen lähtee kohentelemaan sijoitustaan.

H2H Jacobsen – von Siebenthal

Norjan Astrid Jacobsen kilpailee Tourilla lähes vastoin tahtoaan. Jacobsen haluaisi keskittyä kotona olympialaisiin mutta Norjan valmennusjohto haluaa naiselta vielä lisää näyttöjä jotta olympialippu lyödään käteen. Norjalainen on todella hyvä vapaan hiihtäjä ja nainen nappasi viime talvena mm pronssia Lahdesta 30 kilometrin vapaankisasta. Meno on tänäkin talvena ollut nousujohteista ja todellinen väläytys saatiin viikko sitten Toblachissa jossa Jacobsen sijoittui vapaan 10 km kisassa komeasti neljänneksi. Tämänpäiväinen kisa ei mennyt naiselta ihan nappiin joten norjalaisella on huomenna pravuurimatkallaan loisto tilaisuus lyödä olympianäytöt tiskiin ja näin ollen suunnata katse kohti Etelä-Korean arvokisoja.

Sveitsiläinen von Siebenthal on kovan luokan hiihtäjä mutta todellista maailmankärkeä nainen ei vielä ole päässyt hätyyttelemään. Kotiladuillaan hiihtävä nainen on parempi juuri vapaalla tyylillä mutta tänään hän tykitti pertsallakin komeasti kahdeksanneksi. Huomiseen kisaan naiset starttaavat lähes samaan aikaan sveitsiläisen lähdettyä viisi sekuntia ennen norjalaista.

Parivaljakko lähtee matkaan yhdessä viiden muun naisen kanssa. Jacobsen on tästä porukasta selvästi kovin tykki joskin Siebenthal pystyy varmasti roikkumaan mukana jonkin aikaa mutta sveitsiläinen ei Jacobsenia pudottamaan pysty. Jacobsen oli avauskisan sprintissä vahva joten mikäli parivaljakko on yhtä aikaa loppusuoralla pitäisi norjalaisen hoitaa loppukirikamppailu. Toblachissa Jacobsen voitti von Siebenthalia 42 sekuntia enkä usko että viikossa olisi tapahtunut suuria ihmeitä jotta sveitsiläinen psysisi kyydissä kun aletaan lyömään ”isoa kovaa”. Siebenthal on jostakin syystä parin ennakkosuosisikki ja tätä allekirjoittanut ei sulata. Jacobsenilla on nyt loistava tilaisuus napata olympiapaikka eikä kokenut hiihtäjä tätä tilaisuutta varmasti missaa. Norjalainen peittoaa kotiladuillaan hiihtävän von Siebenthalin selvästi bookkereiden arvioita todennäköisemmin joten pelit norjalaiselle!

 

Pelivalinta

Tour de Ski Lenzerheide, naiset takaa-ajo 10km (V)

H2H Jacobsen-von Siebenthal

Jacobsen @1,89 Veikkaus

Panos 7/10

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *