KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain perinteinen vakiokuponki sisältää huippuottelun Valioliigasta. Chelsea ja Liverpool ottivat mittaa toisistaan viikon cup-ottelussa, ja nyt joukkueet kohtaavat myös Valioliigan puolella. Kupongilta löytyy myös monta muuta mielenkiintoista pelikohdetta!

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Manchester City-Brighton (89-7-4)

Manchester City kuittaisi karvaan UCL-tappion Lyonille kaatamalla viime lauantaina nousija Cardiffin maalein 0-5. City nousi voittonsa myötä sarjan eniten maaleja tehneeksi joukkueeksi, eikä suurempia ongelmia ole näköpiirissä. Brighton hävisi ansaitusti Tottenhamille 1-2. Seagulls on päästänyt yhtä ottelua lukuun ottamatta kaksi maalia jokaisessa kauden pelissään. Hyökkäävämpi tyylin on siis kostautunut omassa päässä. City on ottelussa noin 90% suosikki, joten 87% merkittyä ykköstä ei kannata varmistella.

2: Arsenal-Watford (64-21-15)

Arsenal aloitti kauden kahdella tappiolla, mutta nyt joukkue on noussut komeasti kuuden ottelun voittoputkeen kaikki kilpailut mukaan luettuna. Viikko sitten Arsenal oli tosin onnekas voittaessaan Evertonin, mutta kaikki lasketaan. Watford on ollut alkukauden komeetta. Hornetit voittivat neljä ensimmäistä matsia, mutta nyt takana on kaksi liigapeliä ilman voittoa. Viikolla joukkue taipui myös cupissa Tottenhamille. Hyvässä iskussa oleva Arsenal on oikein pelattu, joten jätetään Tykkimiehet varmaksi.

3: Huddersfield-Tottenham (10-21-69)

Huddersfieldin kausi on ollut tähän asti odotetun vaikea. Terrierit ovat sarjataulukon pohjalla kahdella pisteellä yhdessä Cardiffin kanssa. Viikko sitten tuli kuonoon Leicesteriltä maalein 3-1. Huddersfield ei pelannut cupissa, toisin kuin Tottenham. Spurs kaatoi Watfordin rangaistuspotkuilla, mutta avainpelaajat kuten Harry Kane ja Christian Eriksen olivat lepovuorossa. Viime lauantaina Tottenham kaatoi Brightonin vieraissa 1-2 ja katkaisi ikävän tappioputkensa. Vierasvoitto on Vakiossa hieman ylipelattu, mutta pienillä kupongeilla sen voi ottaa varmaksi. Tasurista saa hieman etua, jos ylimääräisiä merkkejä riittää.

4: Wolves-Southampton (49-26-25)

Wolves on ollut selvästi vahvin tämän kauden nousijoista, kuten monet analyytikot ennakoivat. Joukkue on hävinnyt vasta kerran ja taistellut pisteen myös Manchester Cityltä. Viikolla joukkue hävisi Leicesterille cupissa jatkoajan jälkeen. Southamptonin peli on parantunut selvästi heikon alkukauden jälkeen. Viime viikonloppuna Saints oli aseeton Liverpoolin vieraana, mutta niin ovat kaikki muutkin joukkueet. Tätä edelsi hyvä kolmen ottelun putki. Wolves on vakiossa selvästi ylipelattu, joten tehdään tässä kohtaa tyly ohitus 60% merkitystä kotivoitosta. Joukkueiden välinen tasoero on selvästi pienempi ja rasitusetu tukee Southamptonia.

5: Everton-Fulham (61-22-17)

Everton oli viime sunnuntaina sivustomme pelivihjeenä, jolloin joukkue hävisi todella epäonnisesti Arsenalille 2-0. Kaiken lisäksi toinen maali oli metrin paitsio. Everton sai alkukaudella loistaneen Richarlisonin pelikiellosta, mikä näkyi pirteänä esityksenä. Fulham pelasi viime lauantaina kotitasurin Watfordin kanssa. Kyseessä oli kauden ensimmäinen Valioliigaottelu, jolloin Mökkiläisten verkkoon ei ole tehty kahta maalia. Fulham on pirteä, mutta joukkueen puolustus on virheherkkä. Everton on jäänyt Vakiossa aavistuksen alipelatuksi, joten poimitaan kohteesta varma ykkönen.

6: Newcastle-Leicester (35-27-38)

Newcastlen alkukausi on sujunut vaatimattomasti. Magpies on hankkinut kuudesta ottelusta vain kaksi tasapeliä, ja hävisi myös Liigacupissa pari viikkoa sitten Nottinghamille 3-1. Valioliigan saldoa selittää pitkälti kova otteluohjelma, joten Newcastle nousee kyllä. Leicester on sarjataulukossa rankinginsa mukaisella sijalla eli yhdeksäntenä. Edellisellä kierroksella joukkue kaatoi helposti Huddersfieldin kotona 3-1. Viikolla Leicester eteni Liigacupissa jatkoon kaadettuaan Wolvesin rankkareilla. Kyseessä on ympäripyöreä matsi, joka on pelattu täysin kohdalleen. 1_2 on hyvä ratkaisu.

7: Chelsea-Liverpool (24-28-48)

Chelsea kärsi viime sunnuntaina kauden ensimmäisen pistemenetyksen, kun joukkue hyytyi 0-0 -tasuriin West Hamin vieraana. Kausi on alkanut kokonaisuutena erinomaisesti: saldo 7-1-0 kaikista otteluista maalierolla 17-5. Joukkueet kohtasivat viikon cup-ottelussa Liverpoolissa, josta Chelsea nappasi 1-2 voiton Hazardin loppuhetken maalilla. Molemmat käyttivät matsissa paljon rotaatiota. Nyt Liverpool tuo kentälle ykköstykkinsä. Jurgen Kloppin miehistö johtaa Valioliigaa ainoana puhtaan pelin joukkueena, ja kausi on alkanut todella vakuuttavasti. Pool on vieraissakin selvä suosikki, joten 37% pelattu kakkonen on erinomainen varma.

8: Millwall-Sheffield United (35-27-38)

Millwall oli viime kauden suurin yllättäjä, mutta tämä sesonki ei näytä lähtevät käyntiin millään. Lontoolaiset ovat keränneet vain yhden voiton, ja joukkue löytyy putoamisviivan alapuolelta. Viikolla Millwall hävisi myös cupissa Fulhamille 1-3. Sheffield United hävisi kauden kaksi ensimmäistä ottelua, mutta Blades on pelannut seitsemän seuraavaa liigapeliä saldolla 5-1-1. Viime lauantaina kaatui Preston 3-2, eikä joukkueella ole myöskään cup-rasitusta viikolta. Vakiokansa on ylireagoinut joukkueiden kuntopuntariin, joten ohitetaan peräti 47% merkitty vierasvoitto tässä kohteessa.

9: Norwich-Wigan (43-24-33)

Teemu Pukki on tehnyt tällä kaudella Norwichia tutuksi suomalaisille. Canaries aloitti kauden heikosti, mutta Pukki on johdattanut joukkueen kolmeen peräkkäiseen liigavoittoon tekemällä avausmaalin jokaisessa näistä otteluista. Viikolla Norwich kaatoi myös Wycomben cupissa 3-4, mutta Pukki oli lepovuorossa. Sarjanousija Wiganin vahva alkukausi ei yllätä. Latics on voittanut kolme neljästä edellisestä ottelusta ja hävinnyt vain kärkiseura Brentfordille vieraissa. Wiganilla ei ole cup-rasitusta viikolta. Vakiokansa on innostunut Teemu Pukkin maalivireestä niin paljon, että Norwich on saanut jopa 59% pelikannatuksen. X2 on erinomainen valinta.

10: Blackburn-Nottingham (39-31-30)

Sarjanousija Blackburn on pelannut hyvän alkukauden. Rovers on hävinnyt vain yhden ottelun ja sijaitsee turvallisesti sarjan keskikastissa. Viikko sitten joukkue kaatoi myös Stoken vieraissa 2-3. Nottinghamin saldo on täysin Blackburnia vastaava, 3-5-1. Takana on kaksi peräkkäistä ja ansaittua kotivoittoa, joiden avulla Forest on alkanut lunastaa kauden alla asetettuja odotuksia. Kyeessä on erittäin vähämaalinen ottelu, jossa on korkea tasapelin riski. Vakiossa kohde on pelattu 45-34-21, joten paras merkki on ehdottomasti vierasvoitto. X2 on hyvä lähtökohta.

11: Hull-Middlesbrough (24-27-49)

Vuosi sitten Valioliigasta pudonnut Hull on viime syksyn tavoin vaikeuksissa. Tiikerit ovat päästäneet sarjassa toiseksi eniten maaleja, ja joukkue sijaitsee putoamisviivan tuntumassa. Middlesboron tilanne on täysin päin vastainen. Boro-puolustus on sarjan ylivoimaisesti paras, sillä joukkue on päästänyt vasta kolme maalia (yhden näistä teki Teemu Pukki). Viikolla Boro eteni jatkoon myös Liigacupissa kaadettuaan Prestonin rankkareilla. Vierasvoitto on hieman ylimerkitty, joten kakkosen rinnalle kannattaa poimia vain 23% pelattu risti. Hullin venyminen voittoon olisi suuri yllätys.

12: Bolton-Derby (27-25-48)

Bolton oli neljän kierroksen jälkeen sarjan piikkipaikolla saldolla 3-1-0, mutta tämän jälkeen saldona on viisi voitotonta ottelua. Viime lauantaina joukkue nyhjäsi 0-0 tasapelin Ipswichin vieraana. Bolton ei pelannut Liigacupissa viikolla. Frank Lampardin johtama Derby on noussut pienten alkuvaikeuksien jälkeen playoffs-paikoille. Rams on laatujoukkue, ja viime lauantaina se kaatoi jopa kivikovan Brentfordin kotona maalein 3-1. Derby on pelannut kuusi edellistä liigapeliä saldolla 4-1-1. Joukkue ansaitsee selvän suosikkiaseman, mutta Vakiossa kupongille kannattaa merkitä 1_2. Kyseessä on runsasmaalinen ottelu, joten tasapelin riski on pieni. Vain 23% pelattu Bolton on syytä poimia mukaan.

13: Rotherham-Stoke (30-30-40)

Sarjanousija Rotherham on aloittanut kauden odotetusti. Millers on yksi Championshipin heikoimmista ryhmistä, joten 3-0-6 saldo ja 19. sija eivät yllätä. Valioliigasta pudonnut Stoke on Rotherhamin yläpuolella, ja tämä on kyllä shokki. Joukkueesta löytyy laatua vaikka muille jakaa, mutta peli ei kerta kaikkiaan toimi. Viime lauantaina Stoke hävisi kotonaan Blackburnille peräti maalein 2-3. Managerinvaihto voi olla edessä, jos Potters häviää myös Rotherhamin vieraana. Kyseessä on ennakkoon hyvin vähämaalinen ottelu, ja Vakion peliprosenteilla X2 on paras vaihtoehto. Rotherham on sarjan ainoa joukkue ilman tasapeliä, mutta tässä ottelussa se on hyvin lähellä.

Parhaat varmat: 1:1, 5:1, 7:1
Parhaat ohipelit: 4:X2, 8:1X, 9:X2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!