Perinteinen lauantaivakio palaa FA Cup -viikonlopun jälkeen tuttuun formaattiin. Kupongilla on kuusi kohdetta Valioliigasta ja seitsemän Championshipistä. Kohteen perässä on suluissa sen todennäköisyysarvio, jota verrataan Vakion peliprosentteihin.

Tämän viikon Vakioveikkaus on sijoituskohteena hieman haastava. Hyviä ohipelejä löytyy kupongin loppupäästä, mutta varmojen kanssa on tuskaa erityisesti Valioliigan puolella.

1: Liverpool-West Ham (73-16-11)

Liverpool on Manchester Cityn lisäksi ainoa tappioton kotijoukkue. Kloppin miehistö pääsee matsiin ilman ongelmia, ja takana on kaksi komeaa vierasvoittoa Portosta 5-0 ja Southamptonista 2-0. West Ham ei tällä hetkellä vakuuta, ja tasoeroa riittää. 10% ylipelattu Liverpool kannattaa varmistaa jos kukkaro kestää, sillä X ja 2 maksavat osuessaan tosi hyvin.

2: Burnley-Southampton (39-34-27)

Alkukaudella jopa Mestarien liigan sijoilla roikkunut Burnley ei ole voittanut 11 otteluun. Matsit ovat viikosta toiseen erittäin vähämaalisia, ja tasapeli on tässäkin kohteessa todella lähellä. Southampton on parantanut otteitaan tämän vuoden puolella; cupit mukaan luettuna saldo 4-3-1 kahdeksasta edellisestä ottelusta. Ottelu on vakiossa varsin hyvin pelattu, eikä tarjoa suuria ideoita. Pienellä budjetilla Burnley kelpaa 41% pelattuna varmaksi.

3: Brighton-Swansea (39-32-29)

Kyseessä on kakkoskohteen tavoin erittäin vähämaalinen matsi. Vierailija Swansea on päässyt loistavaan iskuun valmentajanvaihdoksensa jälkeen. Joutsenet ovat tappioitta vuoden 2018 puolella, ja tämä trendi jatkuu todennäköisesti myös Brightonin vieraana. Swansea +0,5 löytyy myös sivuston pelivihjeenä, ja samaa linjaa voi jatkaa vakiossa: ohitetaan 45% pelattu ykkönen.

4: Bournemouth-Newcastle (53-25-22)

Bournemouth on noussut surkean alkukauden jälkeen keskikastiin ja pelannut jouluaaton jälkeen 10 ottelua saldolla 4-4-2. Takana ruma tappio Huddersfieldille, mutta sitä edelsivät komeat voitot Stokesta ja Chelseasta. Newcastle kaatoi edellisellä kierroksella yllättäen Manchester Unitedin. Harakoiden tulokset ja peliesitykset ovat noususuunnassa. Tämäkin kohde on vakiossa aivan oikein pelattu, 1_2 houkuttelee.

5: West Bromwich-Huddersfield (45-28-27)

Liigajumbo WBA tippui viime lauantaina myös FA Cupista joukkueen hävittyä Southamptonille 1-2. Baggies on ongelmissa, sillä joukkue on voittanut vain yhden 25 edellisestä liigapelistään. Huddersfield katkaisi oman tappioputkensa kaatamalla Bournemouth 4-1 edellisellä kierroksella. WBA on ylipelattu ja kohteen paras merkki on 22% pelattu vierasvoitto.

6: Watford-Everton (41-26-33)

Watfordin orastava nousu uuden managerinsa Javi Garcian johdolla katkesi edellisellä kierroksella. Hornets hävisi 2-0 West Hamin vieraana, mikä oli kuukausi sitten työnsä aloittaneen Garcian ensimmäinen tappio Valioliigassa. Vierailija Everton ei ole esittänyt ihmeitä koko kaudella. Kotona kulkee paremmin, mutta vieraissa tulee turpiin jatkuvasti. Watford on 40% pelattuna hyvä varmaidea tällä haastavalla kupongilla.

7: Sheffield W-Aston Villa (23-29-48)

Sheffield Weds on kovassa otteluruuhkassa juuri nyt – kyseessä on neljäs ottelu 11 päivän sisään. Loukkaantumisista kärsivä rinki on tiukoilla, ja tämän lisäksi takaraivossa voi kummitella tiistain FA Cup -uusinta Swanseaa vastaan. Villa on liigan parhaimmistoa ja selkeä suosikki myös vieraissa. 48% merkitty kakkonen kelpaa tässä kohteessa varmaksi.

8: Reading-Derby (25-30-45)

Readingin kausi on ollut alusta lähtien täyttä tuskaa. Maalinteko tökki edelleen, eikä Royals pääse karkuun taustalla vaanivaa putoamisviivaa. Kotijoukkue saa lepoedun, sillä Derby pelasi viikkopelinsä keskiviikkona. Hienossa vireessä olleen Derbyn kone on alkanut yskiä edellisessä otteluissa. Aiemmin täyttä terästä ollut puolustus on alkanut myös vuotaa. Vierasvoitto on selkeästi ylipelattu, joten valuen löytää merkkaamalla kuponkiin 1X.

9: Preston-Ipswich (55-28-17)

Preston venytti viikolla tappiottomien otteluiden saldonsa seitsemään otteluun. PNE on kohdannut kovat Aston Villan, Wolvesin ja Brentfordin kolmen viimeisen kierroksen aikana ja välttänyt tappiot jokaista vastaan. Ipswich hävisi keskiviikkona tasaisen matsin Cardiffille 0-1. Joukkueen esitykset ovat olleet pitkin kautta keskikastin sijoitukseen sopivia. Preston saa matsiin pienen lepoedun, mutta 65% merkitty ykkönen on pahasti liikaa. Rohkeasti vain X2 kupongille!

10: Leeds-Brentford (41-27-32)

Leeds on vaihtanut äskettäin päävalmentajaa, ja otteissa on selkeästi piristymisen merkkejä. Viikolla LUFC nappasi arvokkaan tasapelin kovan Derbyn vieraana. Brentford on kaatanut heikot Birminghamin ja Sunderlandin edellisissä otteluissaan. Nyt vastus kovenee merkittävästi, joten Leeds saa otteluun suosikkiaseman. Tällä vakiokupongilla ovat hyvät varmat tiukassa, mutta kohdalleen pelattu Leeds kelpaa hyvin sellaiseksi!

11: Sunderland-Middlesbrough (27-29-44)

Kyseessä on klassinen Tees-Wear derby. Joukkueiden kotistadionit erottaa toisistaan vain yksi joki ja 24 mailia. Boro pääsee otteluun paremmista lähtökohdista, sillä se kaatoi Hullin 3-1 tiistaina. Sunderland tuskailee edelleen huonon onnen ja maalinteon kanssa. Black Cats hävisi hyvistä paikoista huolimatta Boltonille viikkopelinsä 1-0. Vakion peliprosenteilla 1X on ainoa järkevä valinta: 56% pelattu Boro on syytä ohittaa. Sunderlandin mahdollisuudet pisteille ovat huomattavasti peliprosentteja paremmat. Jos rahat loppuvat kesken, niin Sunderlandin yllätystä voi kokeilla jopa varmana ykkösenä!

12: QPR-Nottingham (46-27-27)

QPR:n ja Nottinghamin matsissa kohtaavat kaksi alemman keskikastin joukkuetta. QPR on kaksikosta paremmassa vireessä, sillä Nottingham on vaellellut alkuvuoden varjojen mailla. Forest on saanut viikon sisään pahan tappioputkensa poikki ja raapinut tasurit sekä Burtonia että Readingia vastaan. Manageriksi tammikuussa saapunut Aitor Karanka on saanut puolustusta pikkuhiljaa parempaan kuosiin. Peräti 61% pelattu QPR on ehdottomasti ohitettava. Joukkueiden tasoero on vain marginaalinen.

13: Norwich-Bolton (50-30-20)

Norwich on tällä hetkellä mukavassa vireessä; joukkue on nimittäin hävinnyt vain yhden viimeisestä 10 ottelusta. Viikolla se nousi jopa 2-0 tappioasemasta 2-2 tasapeliin sarjakärki Wolvesin vieraana. Bolton pelasi oman ottelunsa tiistaina, joten vierasjoukkue saa pienen lepoedun Norwichiin verrattuna. Trotters kaatoi hieman onnekkaasti Sunderlandin ja katkaisi orastavan tappioputken. Kyseessä on erittäin vähämaalinen ottelu, jossa kotivoitto on rajusti ylimerkitty. Norwichin ohipeli on kierroksen paras idea.

Parhaat ohipelit: 11: 1X, 12: X2, 13: X2

Parhaat varmat: 6:1, 7:2, 10:1

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tiistaina ryhmässä jaettiin Vakion kimppalappu, jossa oli 12/12 oikein!

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *