KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Suomen Veikkausliiga ja Ykkönen saadaan päätökseen lauantaina 27.10. Molemmissa sarjoissa riittää pelattavaa kärkisijojen osalta, ja tarjolla on muutamia maistuvia motivaatiokohteita.

Ykkönen: HIFK ja KPV ratkaisevat nousun

Ykkösen kausi on ollut nousutaistelun osalta todella mielenkiintoinen. EIF oli pitkään tyrkyllä veikkausliigaan, mutta joukkue hyytyi ratkaisevasti parin viime kuukauden aikana.

Viime lauantaina käytiin suoran nousupaikan osalta kenties ratkaiseva ottelu. HIFK kohtasi KPV:n kotonaan, ja hoiti pelivihjeemme mukaisesti pisteet maalein 2-1. Voiton ansiosta joukkueella on kahden pisteen keula ennen viimeistä kierrosta. Koska IFK:n maaliero on myös 9 maalia parempi, stadilaisille riittää teoriassa myös tasapeli viimeisellä kierroksella. Kauden keskinäiset ottelut menevät myös HIFK:lle.

Putoamiskamppailu ratkaistiin viikko sitten. AC Kajaani kaatoi JJK:n vieraissa ja varmisti näin ollen sarjapaikkansa. Nyt joukkue kohtaa kotonaan HIFK:n ilman panosta. Suorasta noususta taisteleva HIFK olisi normaalitilanteessakin jättisuosikki, mutta nyt vaaka on todella vahvasti vieraiden puolesta.

Kajaanin pelaajilla on ns. ”maha täynnä”, kun sarjapaikka on varmistettu ratkaisevassa ottelussa. tarjoaa HIFK:n voitolle kerrointa 1,58, joka riittää peleihin. Helsinkiläiset eivät varmasti lähde pelaamaan ottelusta tasapeliä, sillä yksi onnekas tilanne voi silloin tuhota taloudellisesti todella tärkeän suoran nousun. Joukkue haluaa varmasti pistää Kajaanin pakettiin ja napata kontrolloidun voiton.

KPV tarvitsee voiton ja apuja Kajaanlta. Joukkue kohtaa KTP:n kotonaan, ja voittaa matsin yli kolme kertaa neljästä. Kotkalaisilla ei ole mitään panosta, ja tämän lisäksi joukkue oli jo varsin junnupainotteinen edellisessä matsissa. Sivussa oli mm. maalikone Aleksi Pahkasalo.

Kokkolassa nähdään erittäin todennäköisesti kotivoitto. Voit yhdistää KPV:n 1,31 kotikertoimen lta HIFK:n kanssa tuplaan. Vaihtoehtoisia valintoja ovat KPV:n puoliaikajohto tai -1,5 maalin tasoitusveto.

Veikkausliiga: panosta Eurocup-paikoista ja putoamisen suhteen

Veikkausliigassa riittää vielä pelattavaa taulukon molemmissa päissä. HJK ja RoPS ovat varmistaneet kaksi kärkisijaa, mutta FC Honka ja KuPS kamppailevat Euroopa-liigan karsintoihin pääsystä.

Honka kohtaa kotonaan VPS:n, ja kyseessä on KPV-KTP -matsin tavoin 75%+ toteutuva kotivoitto. VPS on pelannut ilman panosta jo pitkän aikaa ja voittanut 11 edellisestä matsistaan ainoastaan yhden – tämäkin oli surkeaa PS Kemiä vastaan. Vepsu on hävinnyt kolme edellistä matsia muille kärkijoukkueille yhteismaalein 1-6.

FC Honka on kaatanut edellisissä otteluissaan Interin ja SJK:n vieraissa ja piti myös HJK:n nollilla kolme kierrosta sitten kotonaan. Joukkue on hyvässä iskussa, motivoitunut ja kaatanee helposti surkean VPS:n. Honka 1,31 on hyvää ainesta esim. edellä mainittujen kohteiden kanssa tuplaan, tai vaihtoehtoisesti voit poimia lta Honka -1,5 tasoituksen kertoimella 2,10.

Muut Veikkausliigan ottelut eivät tarjoa erikoisia peli-ideoita.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!