Middlesbrough 1X2

KERROIN

2.17
0
pv
0
t
0
min
0
s

Reading +0.5

Swansea-Derby U2.5

Lauantain Vakiossa palataan normaaliin päiväjärjestykseen bonuskierroksen jälkeen. Tarjolla on harvinainen, jopa 85% todennäköisyydellä osuva varma. Tämän lisäksi Championship-kohteissa on useita vääristymiä. Mukana on poikkeuksellisen paljon todella vähämaalisia otteluita, joten ristit ovat tällä viikolla arvossaan.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Manchester City-Bournemouth (85-11-4)

Manchester City etenee vakuuttavasti Valioliigan kärkipaikalla. Viime lauantaina kaatui West Ham tyylipuhtaasti 0-4, eikä Euroopan parhaasta joukkueesta ole tällä hetkellä epäselvyyttä. Bournemouthilla on takana heikompi jakso, jossa tuloksena on vain yksi voitto viidestä matsista. xG-luvut eivät myöskään mairittele, joten Cherries on ansaitusti alamäessä. Cityn 85% pelattu kotivoitto kelpaa hyvin varmaksi niin pienillä kuin suurillakin järjestelmillä.

2: Leicester-Watford (47-27-26)

Leicester pelasi kauden 10 ensimmäistä kierrosta ilman tasapeliä, mutta nyt niitä on kertynyt Valioliigassa kolme edellisen neljän kierroksen aikana. Ketut väänsivät viikolla myös 0-0 tasurin (+jatkoajan) Southamptonia vastaan Liigacupin rästipelissä. Watford hävisi Liveproolille viikko sitten 0-3. Kyseessä oli kolmas voitoton ja hieman heikompi ottelu peräkkäin. Joukkueiden välillä ei ole suurta tasoeroa – molempien ranking on juuri nyt sijan 10 tuntumassa. Vakion peliprosenteilla 1_2 on paras vaihtoehto.

3: Newcastle-West Ham (34-32-34)

Newcastle on kääntänyt vihdoin kurssinsa karmaisevan alkukauden jälkeen. Harakat voittivat maanantaina Burnleyn vieraissa 1-2, ja kyseessä oli jo kolmas täysi pistepotti peräkkäin. Newcastle oli alkukaudella hyvin epäonninen ja kärsi myös vaikeasta otteluohjelmasta. West Ham oli täysin aseeton Manchester Cityn isäntänä viime lauantaina, mutta tätä tappiota edelsi hyvä kolmen ottelun putki. West Ham on ollut pelillisesti hyvä edeltävät kaksi kuukautta. Kyseessä on täysin ympäripyöreä ja varsin vähämaalinen ottelu. Paras peli-idea on ohittaa peräti 49% kannatuksen saanut kotivoitto.

4: Huddersfield-Brighton (32-35-33)

Huddersfieldin alkukuausi on ollut odotetun vaikea. Terriers rankattiin yhdeksi putoajakandidaateista, ja avausvoittoa piti odottaa 11 kierrosta. Peliesitykset ovat kuitenkin parantuneet koko ajan, ja sunnuntaina joukkue kaatoi jopa Wolvesin vieraissa. Brighton on ollut viime viikkojen otteluissa lähinnä ottavana osapuolena. Lauantaina se hallitsi Leicesteriä vastaan johtuen yhden miehen miesylivoimaista. Kyseessä on yksi koko kauden vähämaalisimpia otteluita, jossa tasapelin todennäköisyys on poikkeuksellisen korkea. Vakion peliprosenteilla X2, tai jopa varma X, ovat parhaat valinnat.

5: Crystal P-Burnley (52-28-20)

Roy Hodgsonin luotsaama Crystal Palace nappasi lauantaina arvokkaan 0-0 -tasapelin Manchester Unitedin kotiluolasta. Samalla joukkue jatkoi kuitenkin pitkää voitotonta putkea, joka venyi jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Burnley hävisi Newcastlelle maanantaina 1-2. Clarets valuu Palacen tavoin kohti putoamisviivaa, eikä joukkueen otteissa ole hirveästi kehumista. Puolustus on saanut sentään toimimaan hieman paremmin. Kohde on pelattu Vakiossa aivan oikein. Palace ei maistu varmaksi, sillä suosikkiasema sopii joukkueelle perinteisesti todella huonosti. Laita kohde umpeen tai ohita kotivoitto.

6: Southampton-Manchester Utd (27-30-43)

Southampton hävisi lauantaina tärkeän häntäpään ottelun Fulhamin vieraana. Saints loi ottelussa hyvin maalipaikkoja, ja joukkueen peliesitykset eivät ole tällä hetkellä huonoja. Tulosta ei vain tule millään, ja koko kauden saldona on vain yksi voitto. Manchester United buuattiin ulos kentältä tiistain Young Boys -matsin jälkeen. Mourinhon jengi saavutti sentään minimitavoitteensa eli jatkopaikan Mestarien liigan alkulohkosta. Peli on kokonaisuutena yhä pahasti tukossa, ja viikko sitten ”punakone” jäi 0-0 -kotitasuriin Palacen kanssa. Southampton +0,5 löytyy myös lauantain vedonlyöntivihjeistä, ja Vakiossa jatketaan samalla linjalla. Ohitetaan liian korkean kannatuksen saanut United.

7: Norwich-Rotherham (62-24-14)

Suomalaisten suosikkiseura Norwich jäi yllättäen viikkokierroksella 0-0 -tasuriin heikon Hullin vieraana. Samalla katkesi monta kierrosta jatkunut voittoputki, eikä Teemu Pukki ei saanut lisättyä komeaa maalisaldoaan. Tästä huolimatta Norwichin on sarjan kovakuntoisin jengi. Rotherham pelasi viikolla 2-2 -tasurin QPR:n kanssa. Millers sinnittelee sarjan häntäpäässä tasoonsa nähden oikeilla sijaluvuilla – nyt takana on rohkaisevat 7 ottelua ilman tappiota. Rotherham on sarjan surkein vierasjengi saldolla 0-3-6, joten joukkueen venyminen pisteille olisi yllätys. Norwich on kuitenkin pelattu niin paljon liikaa, että X2 on haettava ehdottomasti Vakiossa kupongille. Jos rohkeus ei riitä ohipeliin kotivoitosta, niin laita kohde tukkoon.

8: Derby-Swansea (46-31-23)

Derby hävisi viikolla Stoken vieraana maalein 2-1. Tulos oli iso pettymys, sillä Stoke pelasi tunnin vajaalla ja teki myös voittomaalin vajaalukuisena. Lauantaina Derby kaatoi Sheffield Wedsin vieraissa maalein 1-2 ja taistelee tiukasti playoffs-paikoista. Swansea on hävinnyt edeltävän viikon molemmat matsit. Lauantaina tuli ruma kotitappio Norwichille 1-4, ja keskiviikkona Swans taipui niin ikään kotona West Bromwichille 1-2. Peliesitykset eivät ole viime aikoina hurmanneet faneja. Derbyn voittoa on pelattu Vakiossa pahasti liikaa. Joukkueiden perustasoissa ei ole suurta eroa, ja Swansea on pärjännyt hyvin myös vieraissa tällä kaudella puolustavalla pelityylillä. Ohitetaan 62% merkitty ykkönen.

9: Blackburn-Sheffield Weds (50-26-24)

Nousijajoukkue Blackburn on viihtynyt koko kauden tasonsa mukaisesti turvallisessa keskikastissa. Kulunut viikko on sujunut mollivoittoisesti, sillä Rovers on hävinnyt Wiganille 3-1 ja Prestonille 4-1 vieraskentällä. Kotona Blackburnin saldo on 3-5-1 maalierolla 10-9, eli Rovers on ollut vaikea kaadettava Ewood Parkilla. Sheffield Weds katkaisi viikolla pitkän surkean jakson kaatamalla heikon Boltonin kotona 1-0. Owls on ollut pari kuukautta todella heikko, ja tiistain voitto tuli tärkeään saumaan. Blackburn on pelattu Vakiossa aivan kohdalleen. Vahva kotijoukkue kelpaa hyvin varmaksi, sillä Sheffield ei vakuuta Bolton-voitosta huolimatta.

10: Reading-Stoke (31-30-39)

Reading oli mukana tiistain pelivihjeissä, ja joukkue onnistuikin välttämään suuremmat tappiolukemat Leedsin vieraana (1-0 FT). Tasoitusveto +1,5 maalilla oli osuma betsareille, mutta Readingin kannalta tuloksena oli silti nolla pistettä. Royals ei pelannut huonosti, ja joukkueen taso on alkanut nousta heikon alkukauden jälkeen. Stoke kaatoi viikolla Derbyn 2-1, vaikka joukkue pelasi pitkään alivoimalla. Kyseessä oli jo kuudes tappioton ottelu, joten Potters on alkanut vihdoin ”grindata” tuloksia. Playoffs-paikkakin on enää vain viiden pisteen päässä. Kyseessä on hyvin ympäripyöreä matsi, joka on merkitty Vakiossa aivan kohdalleen. Mitään suurempia ideoita tähän kohteeseen ei ole tarjolla.

11: Nottingham-Ipswich (68-21-11)

Nottingham pelasi keskiviikkona varsinaisen hulluttelun Aston Villan vieraana – lopputulos 5-5 ei ole aivan jokapäiväistä hupia jalkapallossa. Forest hukkasi ottelussa 0-2, 1-2, 2-3 ja 3-4 johtoasemat 5-4 -tilanteeseen, mutta nousi lopussa tasuriin jopa miehen vajaalla. Ipswich hukkasi 1-0 taukojohdon 2-3 tappioksi Bristol Cityn isäntänä. Tractor Boys hävisi myös viime lauantaina kotiottelun WBA:lle 1-2, eikä saldona ole kuin yksi vaivainen voitto koko kaudella. Ipswich on syystäkin sarjajumbona. Nottingham on pelattu Vakiossa aavistuksen liikaa. Vierasvoitto näyttää todella epätodennäköiseltä, mutta 14% pelattu risti kannattaa poimia kupongille.

12: QPR-Hull (51-28-21)

QPR jatkoi keskiviikkona erinomaista syksyään Rotherhamin vieraana. Ärrät nappasi 2-2 tasurin, kuten myös Stoken vieraana viime lauantaina. QPR on hävinnyt vain yhden edellisestä yhdeksästä ottelustaan. Hull pysäytti tiistaina kärkijengi Norwichin ja kairasi kotiottelussa arvokkaan 0-0 -tasapelin. Lauantaina tuli saldoksi 0-2 tappio Nottinghamille, eikä Tiikereiden esityksissä ole mitään erityistä kehuttavaa. Joukkueen pelitaso on luokkaa heikompi QPR:ään nähden, joten ykkönen toteutuu hieman yli kerran kahdesta. Vakiossa QPR on merkitty peräti 66%, joten näillä peliprosenteilla X2 on ainoa järkevä vaihtoehto.

13: Middlesbrough-Aston Villa (50-29-21)

Valioliigaan paluuta hakeva Boro kasvatti tiistaina tappiottomien pelien saldonsa seitsemään otteluun. Koillis-Englannin joukkueen puolustus on edelleen ylivoimaisesti sarjan paras. Saldona on vain 10 päästettyä maalia ja 2 tappiota 19 sarjakierroksen aikana. Aston Villa pelasi kotona hurjan 5-5 -tasurin Nottinghamin isäntänä. Villa nousi upeasti tappioasemasta rinnalle ja ohi, mutta hukkasi 5-4 johdon lopussa miehen ylivoimalla. Villan tekeminen on alkanut parantua viime viikkoina selvästi, ja Brentfordista pari kuukautta sitten saapunut Dean Smith saa tällä hetkellä joukkueesta irti hyvät tehot. Middlesbro on jäänyt päätöskohteessa hieman alimerkityksi, joten poimitaan kotivoitto varmaksi.

Championshipin peli-ideoita voi hyödyntää myös vedonlyönnin puolella. Parhaita koheita ovat Reading +0.5 tasoitus @ 1.85 , Derby-Swansea alle 2.5 maalia @ 2.03 Pinnacle ja Middlesbrough suora voitto @ 2,17 . Valioliigan pelivalinnoista voit lukea lisää täältä.

Parhaat varmat: 1:1, 4:X, 13:1
Parhaat ohipelit: 6:1X, 8:X2, 12:X2

Kuva: Jonathan Palombo (Manchester City Stadium Tour) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!