Liverpool (1X2)

KERROIN

2.13
0
pv
0
t
0
min
0
s

Mestarien liigan puolivälierät pelataan tällä viikolla. Parhaat pelikohteet löytyvät ehdottomasti keskiviikon otteluista.

Porto-Liverpool

FC Porto on hallitseva Portugalin mestari ja jaetulla piikkipaikalla myös tämän kauden Primeira Ligassa. Porton kaupungista tuleva suurseura on viiden ottelun voittoputkessa ja hävinnyt vain 2/26 edellistä liigaottelustaan – molemmat Benficalle.

Porto ei ole missään nimessä yksi Euroopan suurseuroista, ja joukkueen sijoitusta kahdeksan parhaan joukossa voidaan pitää yllätyksenä. Se kaatoi edellisellä kierroksella varsin tasaisessa otteluparissa AS Roman. Alkulohkossaan Porto oli todella vakuuttava ja voitti sen näytöstyyliin.

Vierasjoukkue Liverpool kuuluu sen sijaan tällä hetkellä Euroopan eliittiin. Jurgen Kloppin miehistö oli jo vuosi sitten Mestarien liigan finaalissa, mikä kertoo kaiken oleellisen. Tänä vuonna seura taistelee taas CL-kannusta sekä Valioliigan mestaruudesta.

Pool matkustaa Portoon hyvässä iskussa. Viime lauantaina kaatui Chelsea tyylikkäästi 2-0, kuten myös pelivihjeessämme ennakoimme. Takana on seitsemän voittoa ja 16 tappiotonta ottelua kaikki kilpailut mukaan luettuna. Liverpool näytti voimansa jo edellisellä kierroksella kaatamalla kivikovan Bayern Munchenin vieraissa maalein 1-3.

Kyseessä on siis toinen osaottelu näiden joukkueiden välillä. Avausosa meni täysin Liverpoolin nuottien mukaan ja päättyi maalein 2-0. Tämä pakottaa Porton hyökkäämään keskiviikkona, mikä sopii täydellisesti Liverpoolille. Punaisten liukkaat kärkimiehet pääsevät iskemään vastahyökkäyksiä Porton puolustukseen.

in 2,13 kerroin Liverpoolille riittää erittäin hyvin. Tasapelin todennäköisyys on hyvin pieni, sillä Porto riskeeraa varmasti tasatilanteessa ja päästää todennäköisesti maalin avatessaan puolustustaan.

Manchester City-Tottenham

Yksi mielenkiintoisimmista puolivälierien ottelupareista on täysin englantilainen kamppailu Manchester City vastaan Tottenham. Kahdeksan parhaan joukossa on peräti neljä brittijoukkuetta, joista lähes varmuudella vähintään kaksi etenee myös välieriin.

Manchester City pääsee otteluun voitollisista lähtökohdista. Guardiolan joukot kaatoivat Crystal Palacen sunnuntaina 1-3 ja pitivät näin ollen Valioliigan mestaruuden yhä omissa käsissä.

City metsästää yhä peräti neljää pokaalia, sillä joukkue on mukana myös FA Cupissa ja voitti jo aiemmin Englannin Liigacupin. Joukkue ei tällä hetkellä vakuuta aivan alkukauden malliin, mistä on osoituksena myös viikon takainen tappio Tottenhamille otteluparin avausosassa.

Spurs jatkoi myös voittokulkuaan uudella kotistadionillaan. Tottenham vihki uuden pyhätön käyttöön kaksi viikkoa sitten, ja takana on kolme voittoa ilman päästettyä maalia. Viime lauantaina sarjajumbo Huddersfieldista ei ollut vastusta.

Tottenhamin kohdalla huoleta aiheuttavat umpisurkeat vierasottelut. Spurs oli alkukaudella koko Valioliigan paras vierailija, mutta seitsemän edellistä reissupeliä ovat kulkeneet saldolla 1-1-5 kaikki kilpailut mukaan luettuna. Ainoa voitto tuli Dortmundista Mestarien liigan edellisellä kierroksella.

Vihjasimme otteluparin avausosaan underia, joka napsuikin mukavasti kohdilleen. Asiaa helpotti Sergio Agueron missaama rankkari avausjaksolla. Nyt Tottenham pistää bussin parkkiin yhä selkeämmin, sillä joukkueella on 1-0 johto takanaan. Vaikka City tekisikin avausmaalin niin ottelu ei vielä siitä aukea, sillä 1-0 tilanne veisi matsin jatkoajalle ja mahdollisesti rankkareille. Tämä olisi Tottenhamin etu.

Totals-linja on asetettu todella korkealle, joten tarjolla on peräti alle 3,5 maalin veto ilta kertoimella 1,68. Myös aasialainen alle 3,0 maalia kertoimella 2,16 kelpaa hyvin peleihin.

Kuva: Jonathan Palombo (Manchester City Stadium Tour) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!