KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Jalkapallon MM-kisat lähtevät toden teolla käyntiin perjantaina, jolloin luvassa on kolme ottelua. Suurin mielenkiinto kohdistuu B-lohkon ensimmäiseen otteluun Marokko-Iran.

Uruguay vs Egypti

MM-kisat käynnistyivät Venäjän ja Saudi-Arabian kohtaamisella, jossa kisaisäntä otti todella helpon voiton täysin luokattomasta vastustajastaan. A-lohkon toinen ottelu on Uruguayn ja Egpytin kohtaaminen, jossa vedot kannattaa jättää suosiolla liveen. Tähän on kaksi syytä: 1) markkina on todella hyvin kohdallaan ja 2) Mohammed Salahin pelikunto on arvoitus. Egypti elää ja kuolee Salahin mukana, mutta supertähti on ollut sivussa Mestarien liigan finaalista lähtien. Jos Salah ei ole täydessä kunnossa, Egypti on vaikeuksissa.

Uruguay on ennakkoon lohkon kovin joukkue, mutta Egyptin puolustus on ainakin paperilla selvästi Venäjää ja Saudi-Arabiaa organisoidumpi. Ottelusta on luvassa ennakkoon erittäin vähämaalinen ja Egyptin puolustustaistelu. Uruguay on suuri suosikki, mutta kuinka suuri? Se riippuu pitkälti Salahin pelivireestä.

Marokko vs Iran

Marokon ja Iranin kohtaaminen tarjoaa ennakkoon hyvän peli-idean, sillä Marokko on B-lohkon selkeästi aliarvostetuin joukkue. Sillä on hyvät mahdollisuudet edetä jopa lohkosta jatkoon ja puristaa pisteitä etenkin Portugalilta. Iran tulee kisoihin Aasian karsinnoista, jonka tasosta kertoo paljon Saudi-Arabian tämänpäiväinen esitys. Iranin komea karsintasaldo on seurausta umpisurkeista vastustajista, mutta laatujoukkueita vastaan sen paketti ei pysy kasassa.

Marokon voitto kertoimella 2,32 ilta (todennäköisyysarvio 47%) on mainio valinta. Tämän lisäksi peleihin kelpaa aasialainen yli 2,0 maalia (todennäköisyysarvio 58%) kertoimella 2,02 niin ikään ilta. Marokon taiturit Hakim Ziyech, Younes Belhanda & kumpp. kohtaavat nyt lohkon selkeästi heikoimman puolustuksen. Molemmat joukkueet tarvitsevat ottelusta voiton, jos jatkopaikka kiinnostaa, joten lähtökohdat eivät ole missään nimessä näin vähämaaliset. Nopea maali voi hyvin avata pelin aikamoiseksi hulinaksi.

Espanja vs Portugali

Perjantai-illan kolmas ottelu Espanjan ja Portugalin välillä on niin ikään kategoriaa ”odota liveen”. Tämä johtuu viime päivien uutisista. Espanjan antoi nimittäin kenkää päävalmentaja Julen Lopeteguille, kun miehen tuleva siirto Real Madridiin julkistettiin. Nyt ryhmään hälytettiin pikakomennuksella entinen pelaaja, Fernando Hierro. Hänellä on kyllä nykyfutaajien arvostus, mutta ei kokemusta kovista paikoista. Lopeteguin potkut voivat myös aiheuttaa Espanjan jakautumista sisäisesti Barca- ja Real -leireihin.

Toisaalta, espanjalaiset tuntevat pelisysteeminsä vaikka unissaan, joten vaikutus voi olla etenkin lohkovaiheen helpommissa otteluissa käytännössä nolla. Markkina on tässä vaiheessa hyvin kohdallaan, joten vetoja ei kannata turhaan arpoa ennen ottelun alkua.

Perjantain ylivoimaisesti parhaat peli-ideat löytyvät siis Marokon ja Iranin kohtaamisesta.

A-lohkon tarkempi analyysi: Tutkaparin MM-kisat: lohko A
A-lohkon peli-ideat: MM-kisojen turnausvedot lohko A
B-lohkon tarkempi analyysi: Tutkaparin MM-kisat: lohko B
B-lohkon peli-ideat: MM-kisojen turnausvedot lohko B

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!